ASUS Transformer Pad TF103C Review: tableta 64 bit cu Android, dock la pachet și preț accesibil (Video)

2.979 ori
<b>ASUS Transformer Pad TF103C Review: tableta 64 bit cu Android, dock la pachet și preț accesibil (Video)</b>ASUS Transformer Pad TF103C este o tabletă prezentată la Computex 2014 și care a sosit pe masa noastră de teste imediat după showul tech din Asia. Aceasta e prima tabletă 64 bit cu Android pe care o testez și primul device ASUS cu interfața Zen pe...

ASUS Transformer Pad TF103C este o tabletă prezentată la Computex 2014 și care a sosit pe masa noastră de teste imediat după showul tech din Asia. Aceasta e prima tabletă 64 bit cu Android pe care o testez și primul device ASUS cu interfața Zen pe care pun mâna. Avem de-a face cu un terminal de 10.1 inch care vine cu un dock tastatură la pachet.

Acest produs ar trebui să ajungă în magazine în iulie și el va costa în jur de 300 de euro (1.200 - 1.300 lei). Produsul vine pe alb sau negru și măsoară 9.9 mm în grosime. Greutatea sa este de 550 de grame, iar grosimea totală cu tot cu dock ajunge undeva pe la 20 mm. Tableta și dock-ul împreună cântăresc în jur de 1100 de grame, iar revenind la Transformer Pad TF103C, acest terminal are o textură plăcută în partea din spate, care aduce cu cea a unui ou și e foarte aderentă.

Specificatii ASUS Transformer Pad TF103C

Tableta e mai grea decât pare și oferă o ramă metalică (sau cel puțin pare metal) de jur împrejur, dar și o construcție solidă. Marginile ecranului au dimensiuni mari, astfel că veți putea ține cu ușurință acest gadget la o sesiune de gaming. în zona frontală avem camera și ecranul, în vreme ce în spate se află difuzoarele, camera principală și logo-ul. în dreapta avem jackul audio, iar în stânga se află slotul microSD, butoanele de volum și portul microUSB.

Sistem de andocare ASUS Transformer Pad TF103C

Sus regăsim butonul On/Off și microfonul, iar jos se află orificiile speciale pentru conectarea dock-ului. Avem parte de un mecanism nou de andocare, unul care funcționează mai rapid și eficient și implică utilizarea unui singur buton pe dock pentru a detașa tableta. Dock-ul vine cu o tastatură chiclet comodă, cu un touchpad bun și o serie de butoane shortcut utile și binevenite. Acest dock integrează și un port USB 2.0, iar dacă acesta a evoluat față de precedentele modele Transformer Pad, ei bine am dori să mai vedem puțină variațiune de la ASUS când vine vorba de designul tabletei, pe generațiile viitoare.

ASUS Transformer Pad TF103C

Trecând la hardware, ASUS Transformer Pad TF103C integrează un display de 10.1 inch, un IPS LCD cu iluminare LED și rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Acest ecran oferă suport pentru multitouch cu 10 degete și un strat protector anti amprente, deși acestea sunt vizibile după utilizarea îndelungată. Tableta vine cu un procesor Intel Atom Z3745, un quad core 64 bit Bay Trail de 1.86 GHz, plus 1 GB RAM și 8 sau 16 GB memorie internă. Dotările includ și o cameră de 2 MP în spate și una de 0.3 MP în față, iar ASUS oferă aici la pachet și 5 GB stocare în cloud prin WebStorage.

Baterie ASUS Transformer Pad TF103C

Pe partea de conectivitate avem WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast, iar specificațiile se încheie cu GPS, difuzoare stereo, slot microSD, G sensor și busola digitală. Bateria este o unitate de 19 Wh (Li Polymer), care pe hârtie ar trebui să asigure 9.5 ore de funcționare. La testul nostru de playback video HD cu luminozitate la 50% și WiFi pornit am atins 5 ore și 20 de minute de playback, ceea ce e dezamăgitor. Dock-ul nu include baterie, iar tableta are nevoie de 4 ore să se încarce, ceea ce e cam mult.

în zona de Setări găsim opțiunea Power Saver, cu 3 sub opțiuni: Ultra Save, care deconectează rețeaua atunci când ecranul nu e pornit, Extend cu păstrarea conexiunilor și Customize. Aceasta din urmă opțiune va permite să alegeți nivelul de luminozitate pentru diferite aplicații sau funcții. Trecem mai departe, la acustică, unde ne întâmpină difuzoare stereo și o aplicație muzicală cu interfața simplă și egalizator stock Android. Difuzoarele se aud bine și când tableta e plasată pe o suprafață plată, iar ele oferă volum ridicat, bas bun și claritate deosebită.

Transformer Pad TF103C oferă 78.8 decibeli

Ca de obicei, mă aștept ca Bang & Olufsen să fi contribuit cu tehnologie pentru realizarea acestui device, ei colaborând cu ASUS și în alte rânduri. După cum ne-am obișnuit deja pe tabletele ASUS, avem parte de Audio Wizard aici, cu 6 opțiuni de customizare a sunetului: Power Save, Music, Movie, Recording, Gaming și Speech, fiecare cu sonorizare diferită și volum diferit. Transformer Pad TF103C oferă 78.8 decibeli, ceea ce constituie un volum ridicat și e cu doar 6 decibeli sub Galaxy Note Pro 12.2, care e o tabletă flagship cu pretenții, deci stăm foarte bine.

Display ASUS Transformer Pad TF103C la microscop

Luminozitate ecran ASUS Transformer Pad TF103C

în ce privește ecranul, avem la dispoziție aici un display de 10.1 inch, un IPS cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și pe hârtie luminozitate de 400 de unități nits. Culorile sunt vii, unghiurile de vizualizare sunt largi (170 de grade), iar ecranul e luminos și clar. Culorile sunt naturale, iar pixelii sunt de tip RGB Stripe, în vreme de luminozitatea testată cu luxmetrul a atins 391 LUX pe alb, ceea ce e foarte bine, mai ales la acest preț. în zona de setări găsim Reading Mode, un mod special de funcționare pentru ecran, care schimba culoarea de fundal cu un soi de bej sau galben mai prietenos pentru ochi atunci când citiți ore întregi.

ASUS Transformer Pad TF103C - Interfata Zen UI

Puteți să personalizați experienta vizuală folosind aplicația ASUS Splendid, care include un mod special Vivid și reglaje pentru temperatura culorii, saturare și nuanța. Per total ecranul este excelent și trecem la cameră. Pentru o cameră de doar 2 MP, cea de pe ASUS Transformer Pad TF103C are foarte multe opțiuni software. Acest lucru se trage probabil din sosirea noii interfețe Zen UI și dorința de a prezenta noile funcții Pixelmaster.

Camera lui ASUS Transformer Pad TF103C

Avem la dispoziție în interfața camerei o serie de efecte (negativ, sepia, hue, cartoon etc), balans de alb, ISO până la 800, expunere, optimizare și setarea rezoluției la 1600 x 1200 pixeli în 4:3 sau 1280 x 720 în 16:9. Există și funcție anti shake, self timer, burst, detectare facială și captura video HD, cu opțiune de stabilizare digitală. ASUS a inclus și o serie de moduri speciale de captură, printre care și Time Rewind, care începe captura cu 2 secunde înainte să apăsați pe shutter și 1 secundă după. Vor fi realizate 31 de fotografii și le alegeți pe cele ideale.

ASUS Transformer Pad TF103C nu se incinge

Alte moduri includ HDR, Panorama, Night, Selfie, Miniature (blurați doar anumite zone pe ecran), Smart Remove, All Smiles, Beautification și GIF. Fotografiile arată OK pentru o cameră de 2 megapixeli, dar zgomotul e destul de clar prezent. Editarea fotografiilor oferă numeroase opțiuni, inclusiv filtre, rame, opțiuni că crop sau rotate, expunere, vignette și contrast. Tableta atinge o temperatură de 34.5 grade Celsius, deci nu suferă de supraîncălzire. Trecem mai departe cu analiza performanței și vă informăm că web browserul este rapid, iar tastatura virtuală include un rând numeric în partea superioară.

Tastatura lui ASUS Transformer Pad TF103C

Cea fizică este foarte comodă și îi vom acoperi și butoanele shortcut puțin mai târziu. Trecând la benchmark-uri, a fost greu să mă gândesc la modele similare cu acest device, dar am ales iPad Air pentru comparația în testele sintetice, pentru că are tot procesor 64 bit, dar și ASUS Transformer Pad TF701T, pentru a vedea cum stă un Intel 64 bit față de un Tegra 4. Astfel, în Quadrant am atins 11593 puncte cu TF103C, sub TF701T cu aproximativ 1000 de puncte. în AnTuTu am obținut peste 33.436 de puncte, cu 7000 peste tableta cu Tegra 4, iar în NenaMark 2 am avut parte de 60.6 FPS, cu 4 mai mult decât modelul Tegra.

ASUS Transformer Pad TF103C - Benchmark AnTuTu

în Vellamo scorul a fost de 2011 puncte, cu peste 1000 mai puțin decât tableta ASUS mai veche, iar în 3DMark am avut parte de un scor bun, 14063 puncte, aproape de cel de 14740 puncte al lui iPad Air. între timp ASUS Transformer Pad TF701T atinge 11115 puncte. BrowserMark 2.1 nu a rulat pe tableta, fiind un test nou care nu întotdeauna funcționează, în vreme ce în GFXBench am prins 14.8 FPS, dar nu și în testul offscreen, care nu a funcționat.

ASUS Transformer Pad TF103C - 3D Mark Benchmark

în GeekBench 3 am avut parte de scorul de 769 puncte în testul single core și 2344 în cel mulți core cu TF103C, în vreme ce iPad Air atinge 1481/2697 puncte. în SunSpider am avut parte de un scor de 602 puncte, destul de bun, dar sub cele 426 puncte ale lui iPad Air (mai puțin e mai bine). Viteza la download WiFi a fost de 21 Mbps pe acest device, iar upload de 20 Mbps. Per total, terminalul se descurcă admirabil pentru prețul sau.

ASUS Transformer Pad TF103C Review: tableta 64 bit cu Android, dock la pachet și preț accesibil (Video)

Ca OS avem Android 4.4.2 plus Zen UI, o interfață plată, care aduce noi culori, fonturi și iconuri. Totul este mai puțin glossy, se mișcă foarte fluid și avem și widgeturi noi. Acest layout este foarte curat și bine ordonat, iar în lockscreen găsim shortcut-urile pentru cameră, mail și browser web, dar și vremea și un nou concept numit What's Next. Acesta afișează activitățile pe care le aveți programate pentru zilele viitoare, inclusiv reminders și vremea, dar și aniversări de pe Facebook. Un alt concept este Do It Later, care include task-uri din diferite conturi, emailuri, mesagerie și browser într-o singură secțiune. Zona de notificări este acum foarte minimalista și mă duce cu gândul la HTC Sense dintr-un motiv sau altul.

ASUS Transformer Pad TF103C Review

în zona de Setări aflăm că avem 11 GB disponibili din cei 16 GB, găsim și ASUS customized settings cu posibilitatea de a asocia funcția Screenshot butonului Recent Apps. Tot aici găsim și diferite opțiuni pentru Location, astfel încât să vă depistați poziția pe harta fie folosind doar GPS-ul, fie și alte mijloace care consumă mai multă baterie. și acum revenim la tastatură, după cum v-am promis. Butoanele din partea sa superioară includ Sleep, WiFi, Brightness, Screenshot, Setări și cele pentru playback media, mut sau volum. Acel buton misterios citat în review se pare că era asociat dezactivării touchpad-ului, astfel încât să nu apară pointerul de mouse în timpul unui film de exemplu.

Pret ASUS Transformer Pad TF103C Review

și acum, să vedem cum arată lista de aplicații preinstalate pe ASUS Transformer Pad TF103C. Avem la dispoziție Amazon Kindle, File Manager, Flipboard, Mirror (oglinda folosind camera frontală), Omlet Chat, suita Play, ASUS Story (colaj de fotografii) și Super Note, acum cu mai multe opțiuni și template-uri. Lista de aplicații se încheie cu Weather, WebStorage și Zinio. A venit momentul adevărului și al concluziilor legate de acest produs!

Iată aspectele sale Pro:

  • preț atractiv
  • tableta 64 bit cu Android
  • difuzoare de calitate
  • ecran bun
  • numeroase opțiuni ale camerei
  • performanță bună
  • interfața atractivă și aerisită
  • butoane shortcut pe tastatură
  • textura plăcută a carcasei

și acum aspectele Contra:

  • baterie slabă
  • designul nu e foarte diferit de ultimele generații de Transformer Pad
  • prea multe moduri cameră inutile
  • fără baterie în dock
  • interfața minimalistă ar putea să nu placă unor utilizatori (cei care nu apreciază nici HTC Sense)

și acum notele: 8.5 din 10 pentru design, un 9.1 din 10 pentru hardware și un uriaș 9.8 din 10 pentru OS și UI, pentru că, să fim serioși, experienta software nu are cusur aici. Nota finală a acestui produs este de 9.13 din 10 și această tabletă 64 bit atrage prin preț, prin performanță și experiența software și multimedia fără cusur. Nici cu gamingul nu stăm rău și aveți două recenzii de jocuri care confirmă acest lucru.

Deși ASUS Transformer Pad TF103C, în momentul filmării recenziei încă nu a fost disponibil spre cumpărare, puteți verifica disponibilitatea lui de acum aici (eMAG).

ASUS Transformer Pad TF103C Review
 

ASUS Transformer Pad TF103C
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×