Samsung Galaxy S7 Edge, camera e o adevărată bufniţă de noapte, ziua mai sunt sughiţuri

522 ori
<b>Samsung Galaxy S7 Edge, camera e o adevărată bufniţă de noapte, ziua mai sunt sughiţuri</b>Galaxy S7 Edge iese din cursă megapixelilor şi intră în cea a deschiderii, ajungând la deschidere F/1.7. Primim un senzor principal de 12 MP , care poate fi produs de Sony sau Samsung. Noi am testat varianta cu senzor Samsung, care vine cu tehnologie..

Ei bine iată-ne ajunşi şi la cameră, mult analizată şi discutată cameră. Dacă Galaxy S6 Edge şi S6 Edge+ aveau senzori de 16 MP, ei bine Galaxy S7 Edge iese din cursă megapixelilor şi intră în cea a deschiderii, ajungând la deschidere F/1.7. Primim un senzor principal de 12 MP , care poate fi produs de Sony sau Samsung. Noi am testat varianta cu senzor Samsung, care vine cu tehnologie Dual Pixel, care apare şi pe aparatele foto DSLR, precum Canon 70D.

Camera lui Samsung Galaxy S7 Edge

Ea presupune că fiecare pixel să aibă 2 diode foto dedicate, care pot fi citite independent în timpul focalizării, dar şi împreună. Primim şi Phase Detection Autofocus, stabilizare optică şi pixeli de 1.4  microni, plus blitz single LED. Camera frontală îşi păstrează rezoluţia de 5 MP, dar face saltul la deschiderea F/1.7.

Functii camera Samsung Galaxy S7 Edge

Camera se activează foarte rapid printr-o dublă apăsare a butonului Home şi are o interfaţă în mare identică cu ce primim pe cele mai noi modele Galaxy A sau pe S6 anul trecut. În continuare modurile de captură rămân Auto, Pro, Selective Focus, Panorama, Video Collage, Live Broadcast, Virtual Shot, Food, dar avem şi noutatea Hyperlapse.

Samsung Galaxy S7 Edge

Ea permite realizarea unui Timelapse cinematic, cu viteza reglabilă şi extra stabilizare, din mers. Experienţa de captură implica zoom foarte fluid, focalizarea ultra rapidă şi captura foto şi ea rapidă. O altă noutate este Motion Photo, care aduce cu acele Live Photos de la Apple, înregistrând 3 secunde de video înainte de realizarea unei fotografii, cu rol de preview în galerie.

Mostra foto Samsung Galaxy S7 Edge

Modul Pro permite şi captura RAW şi reglaje pentru shutter speed de la 1/24.000 secunde la 10 secunde, adică fix ca la Galaxy S6 Edge+. Avem şi reglaje pentru metering, focalizare, ISO, balans de alb şi expunere. Momentul adevărului a fost însă cel în care am început să facem fotografii. Rezultatul a fost o giga galerie, de 300 de fotografii, realizate în 4 situaţii: într-o zi cu noriîntr-o zi însorită, în condiţii low light/noaptea şi la un concert.

Mostra foto Samsung Galaxy S7 Edge

În ziua însorită am realizat nişte prim planuri cu flori demne de un DSLR, dar am înregistrat şi pierdere a calităţii imaginii la zoom in. Atunci când soarele se afla în faţă, chiar şi într-un colţ al vederii noastre periferice, el avea tendinţa să ardă marginile sau chiar şi centrul fotografiei, din păcate. Claritatea şi detaliile au fost excelente, deşi la primul şi al doilea zoom se vedea diferenţa de detalii între această cameră şi una de 21 MP, în favoarea celei din urmă evident.

Mostra foto Samsung Galaxy S7 Edge

Texturile şi culorile au arătat foarte bine, dar din nou culorile erau puţin arse de soare. Impresia e că Galaxy S6 Edge+ făcea faţa cu brio unei zile însorite, mai ales că a fost testat pe final de vară, când vremea era încă toridă. În mare la captura pe timp de zi însorită, Galaxy S7 Edge este egal cu Huawei Mate 8 şi iPhone, dar doar când soarele nu îi arde cadrele.

Prim planurile rămân fantastice, totuşi. La interior şi pe nori am avut acele prim planuri cu cocktailuri, cu texturi OK, dar şi câteva rate-uri de focalizare. HDR-ul a arătat bine în ziua înnorată, claritatea a fost bună, dar iar am pierdut prea multe detalii la zoom. Capturile landscape dezvăluie şi ele imediat că o cameră de 12 MP rămâne totuşi o cameră de 12 MP şi nu prinde la fel de multe detalii ca modelele de 21 MP sau chiar 16 MP.

Mostra foto Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge, selfie

Astfel, crengile şi frunzele vor apărea blurate în captura landscape, când dăm zoom. Panorama e generoasă, cu o rezoluţie de 23984 x 2144 pixeli şi deşi era o zi înnorată, nu prea înţeleg acel strat albicios ce a apărut pe unele imagini. Culorile au fost realiste, la nivel de LG G4 sau peste, iar selfie-ul a avut probabil cea mai naturală piele văzută până acum, dar fundalul  a fost serios neglijat şi blurat.

Samsung Galaxy S7 Edge, mostra foto low light

Samsung Galaxy S7 Edge, mostra foto low light

Focalizarea trebuie neapărat amintită aici, un aspect la care acest model stă foarte bine. Trebuie menţionat şi că am văzut galerii foto realizate cu Samsung Galaxy S7 Edge în varianta cu camera Sony şi ele arăta puţin mai bine, decât ce am văzut la modelul nostru cu camera Samsung. În condiţii low light în schimb, Samsung Galaxy S7 Edge străluceşte.

Samsung Galaxy S7 Edge, mostra foto low light

Calitatea fotografiilor e fantastică şi îl întrece pe LG G4 şi se bate de la egal cu Huawei Mate 8. Clar e peste predecesori şi textura monumentelor din Timişoara, cerul, claritatea, culorile, toate sunt perfecte. Nu există vreo urmă de strat gălbui, vreo neclaritate sau grain. Testul suprem a fost cel de la concertul IAMX din clubul Control în Capitală.

Samsung Galaxy S7 Edge foto de la concertul IAMX din clubul Control în Capitală

Aici camera a avut de înfruntat foarte mult fum de la maşina de fum de pe scenă, artişti care se mişcau mult şi des şi reflectoare cu jocuri de lumini ample. Şi totuşi fotografiile rezultate sunt demne de o revistă de muzică şi cu nimic mai prejos decât fotografiile oficiale realizate la eveniment cu camere foto semi-profesionale.

Samsung Galaxy S7 Edge, mostra foto concert

Am făcut multe fotografii la multe concerte, dar cele ale lui Galaxy S7 Edge arată cel mai bine de până acum. Concluzia e clară: Samsung Galaxy S7 Edge e pasăre de noapte şi a evoluat la capitolul low light, dar ziua nu prea, cel puţin în varianta cu senzor Samsung. Cât despre captura video, am filmat în format MP4, în Full HD la 30 sau 60 FPS şi la rezoluţie 4K cu bitrate de 49 Mbps.

Am remarcat că microfoanele nu fac faţa vântului, dar cumva fac faţă basului şi decibelilor unui concert. De asemenea, în ziua înnorată fundalul nu a fost foarte clar la un panning al unei zone landscape ample. Clipul Hyperlapse a ieşit binişor, iar stabilizarea optică a fost una dintre cele mai bune văzute de mine în acţiune, fără pierdere de focalizare sau hurducături majore la urcarea de scări sau mişcările de dans de la concert.

Luminozitatea la filmare a fost excelentă în condiţii low light şi foarte bună la concert. Cu toate acestea, nu simt un salt faţă de calitatea filmării cu Galaxy S6 Edge, care la rândul său filma excelent. Poate doar în low light să fie vreo schimbare, evident în bine. Am remarcat şi că la captura video pe timp de zi stăm clar mai bine decât un LG G4 şi culorile sunt mai realiste decât la Huawei Mate 8.

Nu aş putea totuşi să spun că suntem mult peste un iPhone 6S Plus la claritate sau detalii pentru filmare.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorând Motorola Edge 50 Pro în Marrakesh; Hands-on printre cămile în deșert

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×