Mobilissimo Awards 2016: Telefonul anului în viziunea cititorilor aduce un podium similar cu al redactorilor

Autor:  | Publicat în:  Topuri telefoane 5.775 ori
<b>Mobilissimo Awards 2016: Telefonul anului în viziunea cititorilor aduce un podium similar cu al redactorilor</b>Așa cum v-am promis, pe data de 28 decembrie aveam să vă comunicăm și rezultatul poll-ului prin care v-am invitat să votați care este în viziunea voastră telefonul anului 2016. Votul a ajuns la final și rezultatele nu sunt departe de cele prezente și în

Finalul de an aduce şi topurile aferente şi după ce aţi văzut cum arată media preferinţelor redactorilor Mobilissimo.ro , e momentul să centralizăm şi opiniile cititorilor. După sute, ba chiar mii de voturi realizate aici avem conturat clar un top 10 al telefoanelor preferate de voi. De remarcat că preferinţele sunt similare cu alte redactorilor în mare măsură şi hai să vedem cine ia trofeul şi cine ia medaliile.

Pentru a nu mai face teasing trecem direct la spoiler: marele câştigător este Samsung Galaxy S7 Edge, cu un avans uriaş faţă de modelele care urmează. Tot S7 Edge a câștigat și la media notelor redactorilor! Telefonul Samsung lansat în România în martie a primit de la voi 634 de voturi, adică 11.54% din total. Rămâne unul dintre cele mai arătoase terminale ale anului, are o baterie de campion şi captură low light excelentă.

Pe locul 2, cu mai puţin de 50% voturi din cele primite de S7 Edge se află Huawei P9, cu 298 de voturi, adică 5.43% din total. Designul sau metalic şi camera duală cu tehnologie Leica par a fi cucerit multă lume şi ajută şi faptul că terminalul a început să piardă din preţ după câteva luni. E interesant că publicul nu a fost afectat de bateria slabă a acestui model şi punem succesul lui P9 şi pe seama uriaşei promovări prin postere, reclame, campanii şi altele de gen, dar şi ofertele operatorilor.

Pe locul 3 se află OnePlus 3(fix ca la topul redactorilor), cu 284 de voturi, foarte aproape de locul 2 am spune. OnePlus 3 are uriaşul atuu al preţului excelent şi chiar dacă nu îl mai găsiţi la sursă, înlocuit fiind de OnePlus 3T, mai există retaileri care îl (re)vând în aceste zile şi preţul rămâne tentant. Performanţa excelentă şi cei 6 GB RAM sunt evident atuuri.

Pe locul 4 se află Galaxy S7, apoi OnePlus 3T la doar 3 voturi distanta şi apoi vin modelele iPhone 7 Plus şi iPhone 7. Pe locurile 8 şi 9 avem o surpriză aş spune: Google Pixel XL şi Google Pixel şi asta prin prisma preţului ridicat, a disponibilităţii limitate şi a sosirii lor târzii pe piaţă. Plutonul top 10 e încheiat de HTC 10.

De remarcat că avem 2 telefoane din China pe podium şi pe locul întâi unul din Coreea de Sud, semn că Samsung a avut totuşi un an rezonabil, nu excelent, cum ar fi fost dacă Note 7 nu îşi dădea în petec. Preferinţele voastre merg pe aceeaşi linie ca în ultimii ani, pentru că în 2015 aţi ales Galaxy S6 Edge+ drept telefonul anului, iar în 2014 a câştigat Galaxy Note 4. 

E interesant şi că în ultimii 3 ani nu am avut vreun iPhone în top, iar LG, care avea pe podium un model şi anul trecut şi în 2014 nici măcar nu mai prinde top 10 în acest an. Huawei e probabil compania cu cele mai multe modele în top 20 pe 2016 aş spune, nu mai puţin de 5 handseturi fiind alese de voi. Şi asta în condiţiile în care anul trecut aveau 4 telefoane în acest clasament lărgit, dar nici unul în top 10.

Mai e de remarcat şi faptul că fanii Sony, deşi extrem de vocali în comentarii pe Mobilissimo.ro nu s-au mobilizat să îşi voteze preferaţii, primul Xperia din lista fiind de abia pe locul 17, Xperia XZ adică. În aceste condiţii e uşor de prezis că trendul va continua şi la anul, Samsung va prinde iar podiumul, în vreme ce Huawei are asigurate măcar 2-3 prezente în top 20.

Să vedem în ce măsură LG, HTC şi Apple îşi vor asigura vreo apariție surpriză pe podium la anul... dar asta doar dacă oferă o inovaţie REALĂ!

Iată şi cum arată top 10 final pe acest an, votat de voi (aici top-ul complet):

  1. Samsung Galaxy S7 Edge
  2. Huawei P9
  3. OnePlus 3
  4. Samsung Galaxy S7
  5. OnePlus 3T
  6. iPhone 7 Plus
  7. iPhone 7
  8. Google Pixel XL
  9. Google Pixel
  10. HTC 10
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×