Huawei a devenit independentă de SUA: nu mai foloseşte componente americane pe terminalele şi produsele sale

14.156 ori
<b>Huawei a devenit independentă de SUA: nu mai foloseşte componente americane pe terminalele şi produsele sale</b>După ce am aflat că Huawei P40 va folosi preponderent componente chinezeşti, cel puţin la nivel de antene, azi descoperim un fel de "declaraţie de independenţă" a celor de la Huawei. Conform celor de la Wall Street Journal, Huawei a atins punctul de a..

După ce am aflat că Huawei P40va folosi preponderent componente chinezeşti, cel puţin la nivel de antene, azi descoperim un fel de "declaraţie de independenţă" a celor de la Huawei. Conform celor de la Wall Street Journal, Huawei a atins punctul de a nu mai depinde de componentele americane. Avem detalii mai jos.

WSJ citează un studiu realizat de UBS şi un laborator japonez de tehnologie (Fomalhaut Techno Solutions), care scriu că Huawei Mate 30 Pro nu mai include componente produse în SUA. Companii ca iFixit şi Tech Insights au aruncat o privire înăuntru, pentru a afla sursa componentelor şi confirmă acest lucru. Ce e drept ştiu că Huawei îşi făcuse provizii de componente pe multe luni, dar situaţia nu putea dura la infinit.

Posibil ca între timp să se fi reorientat spre parteneri din China şi să ia de la ei toate componentele necesare sau să producă singuri componente. Până la trecerea pe lista neagră, Huawei cumpăra cipuri care îi permiteau conexiunea la reţele de la firme americane precum Qorvo. Cipuri similare se puteau obţine şi din China totuşi. Au şi contracte cu japonezii de la Murata, iar pe partea de cipuri WiFi şi Bluetooth, Huawei a trebuit să abandoneze contractele cu Broadcom, bazându-se pe piese proprii.

Studiul publicat online arată că Huawei se aştepta la ceva de gen încă din 2012. A început să facă provizii şi să încheie parteneriate în Asia încă de atunci. HiSilicon Semiconductors, ramura sa creatoare de cipuri este de mare ajutor, iar TSMC este un partener de nădejde. Nici staţiile de bază, routerele şi antenele companiei, inclusiv echipamente 5G nu mai includ componente americane. Huawei e capabilă să producă 5000 de staţii de bază 5G pe lună, dar la anul se va ajunge la 125.000 pe lună.

Dacă toate sunt bune şi frumoase la hardware, la software e ceva mai complicat să găseşti înlocuitori pentru Google. De fapt complicat şi nu prea dacă Harmony OS e gata la timp... Cert e că Huawei se descurcă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×