Oppo colaborează cu Pixelworks pentru a crea „ecrane cum nu s-au mai văzut”

1.620 ori
<b>Oppo colaborează cu Pixelworks pentru a crea „ecrane cum nu s-au mai văzut”</b>Oppo e probabil compania chineză care a experimentat cel mai mult în zona smartphone în ultimii ani. Şi-au încercat mâna cu un zoom optic 5X chiar înainte de Huawei, au fost cei care au încercat camerele pop up oblice

Oppo e probabil compania chineză care a experimentat cel mai mult în zona smartphone în ultimii ani. Şi-au încercat mâna cu un zoom optic 5X chiar înainte de Huawei, au fost cei care au încercat camerele pop up oblice, încărcarea rapidă Super VOOC şi camerele selfie ascunse sub ecran. Acum lucrează alături de Pixelworks la următoarea generaţie de ecrane de smartphone.

Compania chineză vrea ecrane cu fluiditate crescută şi luminozitate foarte ridicată. Motivul? Vrea să fie un etalon al divertismentului consumat pe mobil, trend inevitabil oricât ar zice Martin Scorsese ca "The Irishman" nu ar trebui consumat de pe telefoane. Primul telefon cu un ecran co-realizat de Oppo şi PixelWorks ar trebui să apară în prima jumătate a anului curent. Mutarea vine fix când OnePlus a promis la rândul său un ecran revoluţionar, ceea ce nu ne miră, pentru că firmele sunt companii-soră, sub aceeaşi umbrelă.

Oppo vrea şi un refresh rate mai ridicat, o reprezentare mai bună a mişcării, adâncime a culorilor superioară şi claritate crescută. Tot ce vom vedea pe vreun Oppo Reno sau Find viitor ar putea ajunge şi pe OnePlus 8T să zicem sau OnePlus 9. Pixelworks a lucrat la ecrane deja apreciate, precum cel de pe Nokia 7.2 spre exemplu. Are şi parteneriate cu Qualcomm, centre de dezvoltare în Shanghai şi sedii în SUA.

Se ocupă în special cu procesarea vizuală şi tehnologii asociate HDR10, HDR10, up mapping de la SDR la HDR, amplificare de contrast, filtrare de imagine şi multe altele. În ultimele zile am aflat că Oppo a deschis o filială în România şi are şi un site gata de debut. Planuri mari pentru firma chineză în 2020 se pare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×