Sistemul RO-ALERT va fi testat în perioada următoare cu o serie de mesaje marcate cu "TEST!"

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 982 ori
<b>Sistemul RO-ALERT va fi testat în perioada următoare cu o serie de mesaje marcate cu "TEST!"</b>A trecut ceva vreme de la ultimele mesaje de test pentru sistemele de urgenţă locale pe care le primeam pe telefon la ore inoportune uneori. Acum aflăm că încă un test de Sistem RO-ALERT se pregăteşte şi că va avea loc

A trecut ceva vreme de la ultimele mesaje de test pentru sistemele de urgenţă locale pe care le primeam pe telefon la ore inoportune uneori. Acum aflăm că încă un test de Sistem RO-ALERT se pregăteşte şi că va avea loc în perioada următoare. Avem detalii mai jos.

Conform Biziday.ro (care nu e străină la rândul său de mesaje de alertă), Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va testa Sistemul RO-ALERT. Testul se realizează prin trimiterea unui mesaj cu textul "TEST!" către telefoanele utilizatorilor din mai multe zone ale ţării. Scopul este de a examina funcţionarea sistemului şi a simula comportamentul său în caz de calamitate.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă menţionează şi că telefoanele configurate pentru primirea de mesaje RO-ALERT vor afişa mesajul mai sus menţionat. În funcţie de modelul de telefon pe care îl ai vei auzi diferite sunete de avertizare şi moduri de afişaj pentru mesaj. Informaţii cu privire  la setarea telefonului pentru a primi mesajele se găsesc pe portalul www.ro-alert.ro, dar şi pe site-urile operatorilor telecom.

Sistemul a fost pus în funcţiune în septembrie 2018 şi a trimis peste 400 de mesaje de avertizare a populaţiei, în situaţii reale. Exemple sunt inundaţii, viituri, incendii şi prezenţa unor urşi în zonă. Mesajele de gen se pot primi pe tot teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveţi smartphone sau feature phone.

Mai multe detalii aveţi aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×