SUA a "arestat" echipamente Huawei timp de 2 ani; Le trimite înapoi doar după ameninţarea cu un proces

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.184 ori
<b>SUA a "arestat" echipamente Huawei timp de 2 ani; Le trimite înapoi doar după ameninţarea cu un proces</b>Huawei şi-a primit în sfârşit înapoi echipamentele reţinute de SUA în ultimii 2 ani pentru investigaţii. E vorba despre echipamente telecom, care ar fi fost "arestate" în mod ilegal timp de 2 ani. Filiala din State a companiei chineze

Huawei şi-a primit în sfârşit înapoi echipamentele reţinute de SUA în ultimii 2 ani pentru investigaţii. E vorba despre echipamente telecom, care ar fi fost "arestate" în mod ilegal timp de 2 ani. Filiala din State a companiei chineze începuse procese pe această temă şi acum le-a retras. Atacă inclusiv Departamentul de Comerţ, iar Huawei insistă că acele echipamente au fost blocate şi reţinute în mod ilegal.

Totul a pornit de la vămile din SUA, care au confiscat echipamentele şi le-au transferat la Departamentul de Comerţ din SUA. Printre echipamente se numără şi switch-uri Ethernet şi servere. După ce au fost testat pentru spyware, backdoor-uri şi alte breşe de securitate (intenţionate sau nu), acele dispozitive ar fi trebuit să revină în China. Problema e că au fost ţinute luni bune după termen, pentru că trimiterea lor în China însemna o încălcare a legilor de export din State.

Huawei nu a avut de ales şi a trebuit să se judece cu autorităţile. Abia în august 2019 SUA şi-a dat seama că nu e nevoie de licenţă specială de export şi a returnat tot. 2 ani de investigaţii? Sună totuşi cam mult şi cam abuziv de la Taica Trump… daca nu am cunoaște și cum procedează Huawei (vezi cazul acelei protecții de sticlă). 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×