Despre Mobilissimo.ro

STATISTICI SITE 2020 AICI.

STATISTICI SITE 2019 AICI.

Un deceniu de Mobilissimo.ro şi o nouă față pentru site-ul nostru; Iată evoluţia unei pasiuni pentru mobile şi mobilitate!

Mobilissimo.ro se transformă în Mobilissimo 2.0 după un deceniu de activitate şi rămâne în continuare sursa voastră preferată de informaţii legate de telefoane mobile, tablete, purtabile şi segmentul telecom. Povestea începea în 2006, când iPhone-ul era doar un vis şi ideea de headseturi VR cu preţ accesibil părea SF.

Atunci Ervin fonda acest site, din pasiune pentru gadgeturi şi tehnologie şi observând faptul că telefoanele începeau să semene tot mai mult cu computerele şi să le înlocuiască. I se alătura rapid şi Alex şi asemenea telefoniei mobile mainstream, totul a început cu un Nokia. E vorba despre o ştire despre Nokia N73 şi seria N, publicată pe 1 aprilie 2006, în care scriam despre Symbian 9.1 şi ne minunam legat de camera de 3.2 megapixeli.

A doua ştire era despre Samsung, despre un music phone Samsung, un segment ce pare să fi fost uitat în anul de graţie 2016. Recenziile aveau să apară în vara lui 2006 şi tot un Nokia a deschis balul. E vorba despre un Nokia 6230i, pe care îl recomandam drept un "terminal de clasa biz". Şi nu era orice recenzie, ci chiar şi una video, la rezoluţie 240p în acele vremuri când şi YouTube era tânăr şi nu aveam cu toţii pretenţii de 4K.

Am continuat tot cu recenzii Nokia şi aşa am trecut în anul 2007, anul în care o nouă eră tehnologică a debutat odată cu primul iPhone. Am avut chiar contact cu acest handset în toamna lui 2007, atunci când îi vizităm pe cei de la Arobs Transilvania la standul lor de la SIAB. În acele momente telefonul Apple ni se părea o maşinărie futuristică, un titan între micuţi şi cu siguranţă începutul a ceva special.

Relaţia cu Arobs a continuat şi am primit în teste de la ei câteva telefoane, în special modele E-Ten, precum Glofiish X800. Prima recenzie de telefon Allview avea să apară în luna mai a anului 2008 şi de atunci nu cred că avea să treacă trimestru sau lună fără vreun device al companiei la teste. Reţineţi că vorbim aici de "preistoria Mobilissimo.ro", cea în care nu apăruse încă acel carton roşu pe masa de teste, devenit deja trademark acum.

După primele recenzii, care erau filmate one shot am făcut trecerea la un format cu voice over şi cadre mai bine gândite, trecând în revistă toate funcţiile telefoanelor, precum HTC HD2 de exemplu. În anul 2008 se alătura echipei Mobilissimo.ro şi Radu Iorga, care avea să scrie editoriale excelente şi să contribuie la realizarea recenziilor cu voice over.

Cândva în intervalul 2009-2010 am făcut trecerea şi la masa de teste roşie, ce avea să rămână până azi. Un punct cheie în istoria Mobilissimo.ro a fost premiera lui Alex Stănescu, care a stat la coadă în vara lui 2009 la sediul Orange România pentru a fi primul care cumpără un iPhone 3GS. S-a lăsat cu un interviu acordat celor de la TVR şi ceva hype în jurul Mobilissimo.ro.

În 2010 luăm contact cu Android prin modele ca Motorola Milestone sau HTC Wildfire, dar vedeam şi prima tabletă şi anume Dell Streak, care la acea vreme cu o diagonală de 5 inch era considerată "prea mare pentru a fi telefon". De abia la final de 2010 şi început de 2011 se concretiza formatul final de recenzie Mobilissimo.ro şi se alătura echipei şi Emil Dragotă, cunoscut pentru proiectul său Gadget.ro, care a crescut şi s-a maturizat între timp. Emil a realizat o serie de comparative de device-uri şi preţuri excelente, care vă ajutau să găsiţi handsetul ideal pentru preferinţele voastre.

El a fost şi trimisul Mobilissimo.ro la o sumedenie de evenimente pe plan local şi internaţional.

LG Optimus 7 a fost primul model ce a primit recenzia lui Alex în stil oneshot, urmat fiind de HTC HD 7 şi apoi Nokia C7 şi Google Nexus S. A urmat în aprilie 2011 şi Nokia E7, cu o recenzie prezentată în ziua lansării telefonului în România, la care am participat la Hotelul Intercontinental din Bucureşti. Erau vremuri când Nokia încă mai activa cu succes pe piaţă, dar Symbian începea să îşi arate vârstă.

Prima tabletă autentică primită în teste a fost iPad 2, de la evoMAG.ro şi începutul colaborării cu evoMAG.ro cu această ocazie. Atunci făceam trecerea şi la o cameră de filmat mai profesionistă şi luam contact cu ideea de tabletă, devenită în mod clar mai mult decât un experiment. A doua tabletă testată a fost BlackBerry PlayBook, pe care am pus mâna mulţumită participării la iMeetup Bucureşti 2011, întrunirea fanilor Apple şi iDevice din Bucureşti şi care avea să mai continue câţiva ani şi să ne dezvăluie gadgeturi de ultimă oră.

Lucrurile accelerau şi începeam să trecem în revistă Samsung Galaxy S II, Sony Ericsson Xperia Play şi HTC Sensation, care a făcut senzaţie la vremea sa. Prima tabletă Android testată a fost HTC Flyer, iar în vara lui 2011 descopeream moda 3D, prin HTC EVO 3D şi LG Optimus 3D, care n-au prea prins la public. Tableta ASUS Eee Pad Transformer ne uimea în aceeaşi perioadă şi începea şi relaţia cu ASUS, care ne-a oferit mereu produse rapid în teste în ultima jumătate de deceniu şi tot ei au fost practic artizanii ideii de convertibil şi au creat excelentul PadFone.

Începeam să primim şi tablete cu Windows 8 Developer Preview, am testat şi un Kidnle Fire şi deja apărea şi Galaxy Note şi lucrurile deveneau serioase. Nokia N9 dădea "stingerea" prin Nokia N9, un terminal extrem de arătos, dar experimental şi semn al unui nou început pentru finlandezi. În toamna lui 2011 am avut cel mai mare leak din toată istoria Mobilissimo.ro, făcând rost de fotografii şi un clip hands on cu Samsung Galaxy Nexus, care nu fusese anunţat încă.

Şi acum rămâne cel mai mare leak propagat vreodată de site-ul nostru, evident cu controverse la pachet. De-a lungul timpului am mai avut premiere, îmi amintesc în special de telefoane LG nelansate încă dar care au primi review de la noi, de modele HTC printre care şi primul One pe care l-am testat primii din România şi am realizat şi recenzii inedite precum cea a lui Sony PlayStation Vita.

În 2012 începea tradiţia de a participa la Mobile World Congress, cel mai mare târg de tehnologie din Europa, trimiţând acolo redactori precum Zsolt Tamassy, Emil Dragotă sau Claudiu Sima. Ulterior am participat şi la IFA, unde de obicei Samsung îşi etala noutăţile de toamnă şi vedeam şi companii ca Acer sau Sony lansând flagshipuri.

Am avut tablete care s-au blocat şi s-au încins, am reuşit performanţa ca în 10 ani de recenzii să nu spargem niciodată un ecran de tableta sau telefon, lucru cu care nu cred că se poate lăuda vreo publicaţie sau site din România. Momente de arhivă din istoria Mobilissimo.ro au de-a face cu teste inedite sau care au ieşit ciudat.

Îmi amintesc când am vrut să testez rezistenţa lui Sony Ericsson Xperia Active la tăierea cu briceagul şi a rămas o mare urmă pe ecranul său, sau când am fost cu Motorola Moto G pe un viscol uriaş şi am fost impresionat de camera sa, deşi telefonul era ieftin şi nu vedeai la 2 metri în faţă. LG G Flex 1 a fost cred telefonul care a făcut poze în condiţiile cele mai vitrege întâlnite vreodată.

Imaginaţi-vă iarna cruntă din 2014, cu acei nămeţi uriaşi şi temperaturi foarte scăzute. Ei bine în acele condiţii fotografiam în parc cu acest device, care a rezistat eroic. Am avut şi alte ciudăţenii, precum jandarmi care ne-au pus să ştergem poze de la Magazinul Unirea din Bucureşti pe motiv că e obiectiv strategic, o lansare de iPhone 4 dacă îmi amintesc bine, cu îmbulzeală şi ninsoare pe Bulevardul Magheru, la magazinul Vodafone, iar peste drum Cosmote avea la rândul său o lansare şi trebuia să fug de pe un trotuar pe altul.

Cândva în intervalul 2009-2016 am început şi concursurile, oferindu-vă sute de accesorii, telefoane, tablete şi tot soiul de gadgeturi, pentru că meritaţi, fiind o comunitate foarte activa şi vioaie şi care niciodată nu a ezitat să ne tragă de urechi când era nevoie, dar să ne  și aplaude la premiere şi recenzii unice. Am fost martorii ascensiunii şi căderii Nokia, a cumpărării de către Microsoft şi dispariţiei brandului aşa cum îl ştiam noi, dizolvat sub formă de Lumia.

Android a ajuns de la un experiment pentru geeks un colos pe piaţa smartphone, mereu târând ca o tinichea de coadă întârzierea actualizărilor sale pe multe modele. Am fost martori ai unor trenduri, precum telefoanele Mini, pornite de HTC One Mini şi Galaxy S4 Mini, am văzut cum iPhone a făcut un trend din telefoanele aurii şi apoi am asistat la apariţia nebuniei selfie.

Lumea devenea complicată şi nișată în anii 2012 şi 2013 şi vedeam modele cameraphone, tabletele începeau să fie mai degrabă de dimensiuni mici decât mari şi phableturile câştigau teren. LG avea o perioadă de ascensiune, Samsung vindea foarte multe modele şi iPhone stârnea adevărate războaie de pasiune în comentarii pe site-ul nostru.

Am crescut şi odată cu noi a crescut şi Forumul, care a primit tot mai multe secţiuni şi mai mulţi utilizatori înscrişi. Deseori pe Forum şi pe pagina de Facebook aflaţi noutăţile înainte ca ele să ajungă pe site. Acolo ne permiteam să glumim, să vedem ce trăznăi mai spuneţi, să primim ponturi în exclusivitate de la voi şi să interacţionăm mai uşor. În ultimii ani ne-am axat pe ştiri de nişă, ştiri cu surse din China, de pe Weibo, premiere mondiale pe care nu le găseaţi pe nici un site din lume. Am fost citaţi de multiple ori de GSMArena, Phone Arena şi Pocketnow, pentru exclusivităţile noastre.

Anul 2014 a adus şi începutul podcastului nostru, faimosul Mobicast care a depăşit deja 110 ediţii şi pe care l-aţi îndrăgit imediat. Am început şi rubrica RetroREVIEWS, am avut o perioadă de secţiune Ştiaţi Că şi am punctat ce e mai fierbinte pe piaţa tech prin materiale de tip Cugetare, My 2 Cents sau Opinie. Ne-am ramificat activitatea prin articolele de specialitate ale lui Bogdan Popescu şi Liviu Roşca, cu tutoriale software, recomandări de ROM-uri şi telefoane din China.

Am fost martorii exploziei purtabilelor şi a trendului VR, care încă nu ne conving în totalitate. Aventurile noastre în lumea lansărilor ne-au purtat prin Barcelona, la Londra, în Berlin sau Milano.

Toate acestea sunt doar o fracţiune din munca uriaşă ce se ascunde în spatele recenziilor, ştirilor şi materialelor pe care le vedeţi, plus munca de mentenanţă şi mai nou upgrade-ul site-ului. Acum am evoluat, avem o interfaţă și platformă nouă, un site care se încarcă mai rapid, o bază de date uriaşă cu telefoane, am inaugurat de câteva luni o nouă structură a recenziilor şi după 10 ani Mobilissimo.ro primeşte un nou suflu.

Nu este o tunare, ci o maturizare, o intrare pe făgaşul care va fi bătut în cuie în următorul deceniu de Mobilissimo.ro. Vă mulţumim că ați fost alături de noi 10 ani, că ne-aţi urmărit recenziile şi că ne-aţi confirmat că există loc în viaţa fiecăruia pentru un minut de tehnologie, de învăţare şi evoluţie, atunci când există persoane dedicate să explice cum evoluează lumea telecom/IT.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×