Facebook oprește suportul pentru Messenger de pe Windows Phone 8.1 și WP8 în câteva zile

Autor:  | Publicat în:  Facebook  Aplicatii 2.700 ori
<b>Facebook oprește suportul pentru Messenger de pe Windows Phone 8.1 și WP8 în câteva zile</b>Platforma Windows Phone este într-o cădere liberă și dacă lipsa de aplicații nu era suficientă, iată că acum și Facebook Messenger va dispărea de aici. Dezvoltatorii aplicației au anunțat că vor opri suportul pentru aplicația de mesagerie în câteva zile

Aplicaţia Facebook Messenger are 1 miliard de utilizatori pe lună, iar foarte mulţi dintre aceştia se află pe telefoane destul de vechi. Compania lui Zuckerberg a ţinut să facă o serie de precizări legat de oprirea suportului pentru variantele mai vechi ale aplicaţiilor. Sunt vizate terminalele cu Windows Phone 8 şi 8.1, dar şi cu Android şi iOS mai vechi. Ce e de făcut aflaţi mai jos.

Până la finalul lunii martie se va încheia suportul pentru pentru aplicaţiile de mesagerie Facebook for Android v55 şi variantele mai vechi, respectiv Messenger v10, lansat în august 2014. Pe iOS se casează Facebook for iPad v26, Messenger v8 şi Facebook for iOS lansat în 2011. Probabil cea mai importantă veste este faptul că Facebook for Windows Phone, Messenger for Windows Phone 8 şi 8.1 ajung şi ele în depozitul de vechituri.

Facebook for Windows 8 şi 8.1 în varianta desktop le urmează. Având în vedere că din tot Windows-ul mobil, Windows Phone 8.1 are cota de 78.8% şi Windows Phone 8.0 are 7.4%, contează foarte mult această veste. Înseamnă că posesorii milioanelor de telefoane Lumia, HTC, Huawei sau Samsung cu acele OS-uri mai vechi rămân blocați la versiuni ce nu vor mai beneficia de update-uri. O variantă ar fi să treacă la cel mai nou release, Windows 10 Mobile sau dacă nu se poate să treacă la Facebook Lite.

În cel mai rău caz rămâne soluţia bătrânească de a accesa Facebook.com în browserul de pe mobil.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×