Am testat smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch5 în condiții extreme! Rafting pe râul Buzău într-o locație de poveste, Vibe Camp

2.886 ori
<b>Am testat smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch5 în condiții extreme! Rafting pe râul Buzău într-o locație de poveste, Vibe Camp</b>În urmă cu ceva timp ajungea în inbox-ul nostru o invitație din partea Samsung România cu privire la un media trip. Suna mai mult a provocare, având în vedere că ceea ce urma să fac, alături de alți pasionați de tehnologie, vloggeri și influenceri

În urmă cu ceva timp ajungea în inbox-ul nostru o invitație din partea Samsung România cu privire la un media trip. Suna mai mult a provocare, având în vedere că ceea ce urma să fac, alături de alți pasionați de tehnologie, vloggeri și influenceri, era destul de periculos. Am fost însă suficient de curajos pentru a accepta provocarea și așa am ajuns să fac rafting pentru prima dată, pe râul Buzău. 

La încheietură am purtat un smartwatch Samsung Galaxy Watch5, prevăzut cu senzor BioActive, care a luat „pulsul” pe toată durata activității. Vă povestesc în rândurile de mai jos cum a decurs călătoria, câteva opinii cu privire la acest ceas inteligent, dar și despre Vibe Camp, locația unde a avut loc toată acțiunea. 

Trip-ul a avut loc ieri, pe 7 octombrie, într-o zi surprinzător de călduroasă, cel puțin după ora 10:00. Au venit redactori, vloggeri și influenceri din apropierea Bucureștiului. Am plecat dis-de-dimineață, cu noaptea-n cap chiar, la 3 dimineața. Am avut noroc, însă, pentru că eu am plecat din Ploiești și am fost luat de pe drum, în jurul orei 4:30 dimineața. Am ajuns la Vibe Camp în aproximativ o oră și jumătate, acolo unde am fost întâmpinați de un mic dejun, un ceai cald și cafea. 

Despre Vibe Camp

Vibe Camp este o locație de poveste, situat printre vârfurile muntoase și pășunile verzi ale Munților Buzăului. În acest loc se află Balta lui Andrei, lac de pescuit și relaxare, iar tot pe aici trece și Râul Buzău. De la Vibe Camp se pot face drumeții în Țara Luanei, Lacul Vulturilor și vârful Penteleu. De asemenea, putem vizita Focul Viu, Vulcanii Noroioși sau așezări rupestre. Cei de la Green Adventure se ocupă de organizarea rafting-ului, pentru începători sau avansați, ferrata, tiroliană și caiac pe lacul Siriu. 

Ești întâmpinat de un peisaj natural, numai bun pentru o ieșire de weekend alățuri de prieteni dacă te afli în apropiere. Poți sta la cort, rulotă sau cabană si să guști bucatele zonei gătite la restaurantul din camping. Totodată, locația e utilată cu grupuri sanitare, zone de relaxare, locuri de joacă pentru copii și toate utilitățile necesare campării. Mai multe detalii despre locație găsiți și pe site-ul oficial, aici!

Rafting pe râul Buzău

Revenind la experiența de rafting. Undeva între ora 7 și 8 dimineața am plecat spre zona de echipare. Am primit costume, încălțăminte din neopren, căști și veste de salvare, iar apoi am plecat spre locul de start cu microbuzul. Am parcurs traseul pentru avansați, 14 kilometri de-a lungul râului Buzău, până în apropiere de Vibe Camp.

Am fost instruiți de oamenii profesioniști de la Green Adventure care ne-au arătat și cum să ne încălzim într-un mod distractiv înainte de rafting și ne-au explicat tot ce trebuie să facem pentru a avea parte de o aventură fără incidente. 

Ne-am împărțit după bunul plac în 4 echipe, iar fiecare barcă a avut propriul ghid de la Green Adventure. Al nostru, foarte politicos de fel, s-a asigurat chiar că nu parcurgem nicio porțiune fără a saluta fiecare piatră de dimensiuni mari. Evident, glumesc și mă bucur, întrucât o „plimbare” relaxantă și liniștită nu m-ar fi mulțumit, vorbind totuși despre rafting, un sport extrem pe care trebuie să-l „simți” din plin. 

Apropo, am învins traseul alături de Marius Cucu, de Daniela de la Gadget-Review.ro și de Adrian Pintea, Product Manager în cadrul Samsung Electronics Romania. Deși aveam ceva experiență pe apă, de când m-am urcat într-un caiac în Delta Argeșului, tot am reușit să mă dezechilibrez și să pic din barcă, chiar de două ori. Noroc cu Adrian, care era în stânga mea și a reușit să mă prindă.

Nu degeaba e considerat sport extrem. Apa e plină de pietre, mai mici sau mai mari, fiind destul de ușor să te lovești fără să îți dai seama, din cauza adrenalinei. Traseul de 14 kilometri implică și câteva cascade de dimensiuni mici, așa că am trecut chiar și prin așa-zisa „mașină de spălat”.

Am avut însă și zone în care ne-am putut bucura de peisaj, mai liniștite. Acolo am făcut și câteva fotografii cu singurul smartphone de pe barcă. În mod normal, nu e recomandat să îți iei telefonul cu tine, fiind ușor de scăpat pe un așa traseu. Totuși, am reușit să capturăm câteva fotografii de grup.

Odată ajunși la mal, am cărat bărcile înapoi pe uscat, am luat pe noi haine uscate și am mers să ne relaxăm la o limonadă în zona centrală Vibe Camp. 

Samsung Galaxy Watch5

Vă spuneam că la încheietura mâinii mele s-a aflat smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch5, pe toată durata aventurii. Am vâslit timp de două ore și 25 de minute, am ars aproximativ 1417 calorii, iar ritmul cardiac a stat constant la 123 bătăi / minut. Am avut și maxima de 151 bătăi / minut, însă, probabil în acele momente pline de adrenalină, când reușeam să învingem cei mai aprigi curenți. 

Acest ceas a primit deja o recenzie din partea noastră, dar acum iată că l-am testat și într-un mediu extrem. Am avut varianta de 44mm, care cântărește aproximativ 33 de grame. E fabricat din acel material Armour Aluminum care îi conferă robustețe, chiar dacă vorbim despre un smartwatch ușor și subțire. Vine cu display de 1.4 inch în diagonală, AMOLED, cu funcție AOD, iar la interior se află un procesor Exynos W920, 1.5 GB de RAM și 16 GB stocare.

A primit certificare militată MIL-STD-810H și certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf. Chiar dacă l-am udat în timpul activității, e încă funcțional și nici nu prezintă urme de uzură. Cât despre senzori, primim pedometru, senzor de puls, monitorizare SpO2, EKG și chiar un senzor de temperatură cu infraroșu. Avem o listă lungă cu sporturi ce pot fi monitorizate, dar eu am utilizat pentru rafting modul „canoe / canoeing”. 

Smartwatch-ul rulează Wear OS, dar vine cu interfața One UI Watch. Am navigat facil prin acest meniu, experiența de utilizare fiind destul de similară cu a unui telefon Samsung. Pe drum am ascultat și playlist-uri offline folosind YouTube Music și am putut schimba melodiile și să reglez volumul folosind smartwatch-ul.

Știu însă că mulți sunt nemulțumiți de autonomia smartwatch-urilor Samsung cu Wear OS. Ei bine, eu am scos smartwatch-ul de la încărcat cu 100% înainte să plec de acasă, în jurul orei 3 dimineața. La ora 16, în drum spre casă, am observat că mai aveam 60% baterie.

Am folosit smartwatch-ul pentru monitorizare continuă, la rafting și am ascultat muzică folosind YouTube Music în microbuz atât la venire, cât și la plecare. E totuși un ceas smart care îți permite să instalezi multe aplicații, să faci plăți NFC și să înregistrezi progresul indiferent de sport sau activitate.

Ai și „Watch Mode” în setări prin care autonomia ajunge la 17-20 zile, dar în acest fel va afișa doar ora, fără monitorizare a activității cardiace, aplicații sau alte funcționalități. Totuși, se încarcă repede. În 30-40 de minute ajunge de la 20% la 100%. 

Dacă te întrebi cât costă, ceasul poate fi comandat de la eMAG pentru 1249 lei în această perioadă. Ai mai multe detalii legate de Galaxy Watch5 în recenzia sa dedicată, aici!

Concluzii

În final, am simțit că a meritat să mă trezesc cu noaptea în cap și să accept provocarea Samsung. M-am bucurat de o tură prin natură, de aventură și adrenalină, alături de smartwatch-ul Galaxy Watch5. O tură de rafting te scoate din zona de confort și chiar simți că arzi calorii.

Vibe Camp este un loc minunat dacă ai nevoie de o gură de aer proaspăt, un peisaj pitoresc sau aventură alături de prieteni sau familie. Dacă ai drum spre Buzău, recomand să treci pe acolo, măcar să bei o limonadă și să te bucuri de peisaj, cel puțin pentru câteva ore.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×