Huawei P20 Pro: Display-ul mascul alpha printre Huawei-uri şi multe flagship-uri

2.477 ori
<b>Huawei P20 Pro: Display-ul mascul alpha printre Huawei-uri şi multe flagship-uri</b>Huawei P10 şi Huawei Mate 10 Pro nu au doborât recorduri la capitolul display, nici la imersivitate, nici la luminozitate, ba chiar Mate 10 Pro a fost dezamăgitor cu 382 LUX. Huawei P20 Pro are multe de recuperat şi veţi fi încântaţi să aflaţi că o face.

Huawei P10 şi Huawei Mate 10 Pro nu au doborât recorduri la capitolul display, nici la imersivitate, nici la luminozitate, ba chiar Mate 10 Pro a fost dezamăgitor cu 382 LUX. Huawei P20 Pro are multe de recuperat şi veţi fi încântaţi să aflaţi că o face.

Huawei P20 Pro, cu breton si fara breton

Totul se datorează unui panou AMOLED de 6.1 inch, cu rezoluţie de 2240 x 1080 pixeli şi aspect 18.7:9. Are densitate de 408 ppi, afişează 16.7 milioane de culori şi sincer să fiu decupajul/bretonul nu m-a deranjat deloc. E mult mai discret decât pe iPhone X sau Huawei P20 Lite, la drept vorbind. Şi apropo puteţi ascunde acel breton, făcând zonele care îl flanchează să afişeze un fundal negru şi mascând decupajul.

Ecranul lui Huawei P20 Pro vazut la microscop

Ca un mic reper, Huawei P10 Plus, predecesorul avea un ecran de 5.5 inch, un IPS NEO LCD Quad HD. Experienţa de vizualizare pe actualul AMOLED de pe P20 Pro e plăcută, datorită culorilor foarte vii, unghiurilor largi de vizualizare şi luminozităţii ridicate. Am apreciat şi contrastul, indiferent de cât de torida a fost ziua. E un ecran bine calibrat şi e o plăcere să vezi filme pe el.

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, conform microscopului nostru. La testul cu luxmetrul am atins 629 LUX, un scor excelent şi locul 3 all time, dacă luăm în calcul reglajul manual de luminozitate. E cel mai luminos Huawei, e peste Xperia XZ1, Galaxy S8, Note 8 şi Galaxy S9+. În acelaşi timp e sub iPhone X şi Moto Z2 Play. Setările de luminozitate sunt generoase, fie că e vorba de luminozitate (are şi Auto) sau Color/Eye Comfort.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 7.Huawei P20 Pro629 (LUX)
 • 8.Xiaomi Redmi K20 Pro Premium629 (LUX)
 • 9.OnePlus 3626 (LUX)
 • 10.Apple iPhone 11 Pro Max620 (LUX)
 • 11.Apple iPhone 6s618 (LUX)
 • 12.Sony Xperia XZ611 (LUX)
 • 13.Sony Xperia XA1 Ultra611 (LUX)
 • 14.Sony Xperia XZ1 Compact611 (LUX)
 • 15.ASUS ROG Phone610 (LUX)

Putem regla tonalităţile pe Natural şi avem şi Color Mode (Normal sau Vivid) plus o paletă de culori de selectat. Mai există şi Eye Comfort, care scapă de nuanţele de albastru care vă deranjează secreţia de melatonină şi va strica somnul. Toate acestea se fac cu un slider dedicat, care face trecerea de la cald la rece şi invers. Tot din zona Settings/Display alegem dacă folosim un homescreen standard cu toate aplicaţiile pe el sau App Drawer.

Video-review Huawei P20 Pro, secțiunea display:

Mai avem şi reglaje pentru afişajul full screen pentru aplicaţii, mărimea textului, mărimea itemurilor de pe ecran şi rezoluţia ecranului. Aici avem Smart, care se adaptează la situaţie, HD+ şi Full HD+. Încheiem cu Auto Rotate şi faptul că avem un ecran excelent, căruia nu cred că îi pot cere decât o rezoluţie mai mare şi muchii mai înguste, deşi mă simt cârcotaş pe nedrept să zic asta pentru că are luminozitate, culori, contrast perfecte.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×