Motorola Defy vine cu un Android curat, vanilla şi stock, doar că e vorba despre Android 10 şi nu Android 11. Ca de obicei Moto îşi pune amprenta doar prin zonă My UX, unde poţi personaliza interfaţa spre exemplu. Acolo ai opţiuni de layout, iconuri, font, fundal şi altele.
Video-review Motorola Defy 2021, secțiunea OS & UI & UX & APPS
Există şi o secţiune de multiple gesturi de control, Peek Display şi Attentive Display (alternative la Always On Display), ba chiar şi funcţii pentru gameri, în zona GameTime. Pentru securitate avem cititorul de amprente din spate, care stă bine la precizie, dar are o viteză medie. Putem înlocui butoanele de navigare cu gesturi swipe, iar în rest experiența Android e clasică.
Mă refer la widgeturi stock, porţiunea dropdown cu notificări şi Quick Settings, dar şi Recents, cu acel carusel de aplicaţii sub formă de thumbnailuri mari. Există şi split screen. Nu am găsit totuşi Dark Mode. Cel mai din stânga homescreen e dedicat feed-ului de ştiri Google.
Galerie capturi de ecran Motorola Defy 2021
Avem Digital Wellbeing pentru a ţine socoteala cât stăm în aplicaţiile de pe dispozitiv, iar în Setări găsim zona butonului programabil lateral. Poate fi folosit pentru push to talk prin aplicaţia Mototalk, ca un soi de walkie talkie sau îi puteţi asocia acelui buton o sumedenie de aplicaţii şi funcţii (lanterna spre exemplu).
Pe lista de aplicaţii preinstalate avem numai pachetul Google, iar dacă vi se par ciudate acele aplicaţii ale mele, aflaţi că m-am înscris în programul de feedback, diagnostic şi beta testing Motorola, de acolo vin ele. Utilizatorul de rând nu le va avea.
Disponibilitate
Prețuri actualizate