Cine a citit recenziile noastre pentru Motorola One Vision, One Action şi One Macro ştie exact la ce sa se aştepte la acest capitol. Telefonul de faţă rulează Android 9.0 Pie cu modificări minime din partea Motorola. În primul rând trebuie precizat că Motorola One Zoom nu face parte din programul Android One, deci nu are actualizări mai rapide. Apoi rulează un Android Pie apropiat de AOSP.
Video-review Motorola One Zoom, secțiunea OS & UI & UX & APPS
Motorola a contribuit doar cu câteva opţiuni legate de navigare şi alternative la Always On Display. Când porneşti telefonul prima oară o să ai navigaţie pe bază de swipe, cu acea pilulă care a devenit cool de la Moto Z3 Play încoace. Te poţi obişnui cu ea foarte rapid. Aplicaţia Moto include funcţii ca Peek Display, care îţi permite să vezi notificări şi pe ecranul în standby, dar şi Attentive Display, care ţine ecranul pornit când te uiţi la el.
Avem şi Moto Actions, adică gesturi clasice pentru a naviga în meniuri sau a porni lanterna, a face screenshot sau trece telefonul pe mod DND. Logo-ul Motorola din spate este inclus pe acel modul dreptunghiular cu camera şi se poate controla din setări, aprinderea să putând fi asociată cu notificări, încărcare şi altele. Multitasking-ul se face cu pictograme scrollabile orizontal, dar avem şi split screen. Widget-urile şi Quick Settings sunt fix stock ca la celelalte modele Moto One.
Cititorul de amprente este integrat în ecran şi e rapid şi foarte precis, aproape de OnePlus 7 Pro aş zice că acurateţe. Deblocarea facială se face cu camera, dar fără senzor 3D, deci pas. În rest bifam Digital Wellbeing şi suita stock de aplicaţii Google, fără bloatware sau gimmick-uri. lte telefoane, la stabilizare stăm bine.
Disponibilitate
Prețuri actualizate