Samsung Galaxy Z Flip 5: OS, UI, aplicaţii cu un mare FLEX faţă de rivalii Flip - ecranul Cover

2.039 ori
<b>Samsung Galaxy Z Flip 5: OS, UI, aplicaţii cu un mare FLEX faţă de rivalii Flip - ecranul Cover</b>Samsung Galaxy Z Flip 5 rulează Android 13 cu interfaţa custom One UI 5.1.1 aplicată deasupra, o reţetă încercată deja de noi şi pe seria Galaxy S23. O să mă axez pe ce e diferit aici faţă de S23, începând cu evidentul: ecranul extern mai mare

Samsung Galaxy Z Flip 5 rulează Android 13 cu interfaţa custom One UI 5.1.1 aplicată deasupra, o reţetă încercată deja de noi şi pe seria Galaxy S23. O să mă axez pe ce e diferit aici faţă de S23, începând cu evidentul: ecranul extern mai mare.

Video-review Samsung Galaxy Z Flip5, secțiunea OS, UI & APPS

Acest Cover Screen de 3.4 inch este personalizabil la nivel de lockscreen şi are chiar unele superbe, cum găseşti de obicei doar pe ceasuri inteligente. Cat despre widgeturi, ele se pot vedea ca nişte mici panouri dacă "ciupeşti" ecranul extern. Widgeturile sunt Calendar, Vreme, Alarma, S Health, Calendar, două tipuri de cronometru, cotaţii bursiere, contacte. 

Cel mai din stânga homescreen e destinat unui soi de app drawer, care include alde Google Maps, Whatsapp, Netflix, Messages, dar şi Netflix. Ele pot rula în full screen şi nu e ceva şocant, am văzut aşa ceva chiar pe Moto RAZR 2022 toamna trecută. Apoi şi pe RAZR 40 Ultra. Problema e că vrem mai multe aplicaţii şi le putem forţa să ruleze pe ecranul cover folosind soluţia Good Lock de la Samsung, care din păcate nu e disponibilă în România.

Altminteri aplicaţiile full screen rulează fain frumos pe ecranul extern şi sunt perfect funcţionale. Avem parte şi de notificări, Quick Settings pe acelaşi ecran, dar şi de cameră, activată cu o dublă apăsare de buton Power. Oferă captura video, Portrait, foto. Pe lockscreen putem folosi chiar pozele proprii, apropo şi avem şi Always On Display.

Pe partea de securitate avem un cititor de amprente lateral, care e responsiv şi rapid, dar şi Knox bine integrat în zona de securitate şi privacy de pe telefon. 

Restul experienţei e cât se poate de familiar fanilor Samsung, cu un news feed pe cel mai din stânga homescreen şi widgeturi 3D şi Stacked. Bară Edge e aici pentru a aduce scurtături spre aplicaţii, dar şi perechi de aplicaţii care se pot deschide în split screen.

Avem şi Recents, Link to Windows pentru productivitate, dar nu şi suport DeX, rezervat doar lui Fold 5. Quick Share permite o partajare mai rapidă, facilă şi sigură de conţinut şi fişiere. Game Launcher se ocupă de experienţă de gaming, la nivel de interacţiune tactilă, captură de ecran, imersiune. 

Avem şi Flex Mode, care se manifestă odată ce telefonul e pliat la 90 de grade, dar şi pe la 115 de exemplu. Îl găsim la cameră, cu catare electronică pe partea de sus şi opţiuni foto pe cea de jos

YouTube are conţinut sus şi opţiuni de playback jos. Gallery include poza sus şi un previews şi opţiuni de editare jos în Flex Mode. Putem şi să forţăm aplicaţii să îl aibă din Setări.

Apropo de aplicaţii, avem aici SmartThings, care permite controlul gadgeturilor smart home, de la aspirator robot la maşina de spălat şi aparat de aer condiţionat. Apare şi S Health, cu metrici săi utili, dar şi pachetul Office 365, OneDrive, Linkedin, Outlook de la Microsoft. Samsung Members oferă acces la One UI 6.0, celor înscrişi şi în ţările unde e activ.

Galaxy Store pune la bătaie aplicaţii, jocuri, teme şi multe altele, iar alte aplicaţii preinstalate sunt Facebook, Spotify, Netflix, YouTube Music, Samsung Notes. Setările se remarcă prin funcţiile experimentale Labs, Connected Devices pentru a reuni sub aceeaşi umbrelă toate dispozitivele din casă (căşti, ceasuri şi altele).

Avem şi mod de utilizare cu o singură mână şi funcţia RAM Plus, care adaugă 8 GB RAM extra virtuali, luaţi din stocare internă. Aşteptam extra aplicaţii full screen pe ecranul cover. 

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×