Top 10 cele mai populare smartphone-uri pe Mobilissimo.ro din luna octombrie 2017: factorul X triumfă şi Google domină podiumul

4.433 ori
<b>Top 10 cele mai populare smartphone-uri pe Mobilissimo.ro din luna octombrie 2017: factorul X triumfă şi Google domină podiumul</b>A trecut și a doua lună din această toamnă și ne îndreptăm cu pași repezi către topul celor mai bune smartphone-uri din 2017, dar până atunci vă prezentăm care au fost 10 dintre cele mai populare modelel high-end de pe site-ul nostru

Vă vine să credeţi că luna viitoare e Crăciunul şi vom începe deja să ne gândim la top 10 telefoane ale anului 2017? Da, am ajuns la acel moment din an deja, suntem în noiembrie, lună în care omul de rând oscilează între dorinţa de a mânca pâine cu iaurt pentru a face economii pentru perioada de Crăciun sau a sparge toată puşculiţa pe Black Friday. Până acolo noi avem un top 10 cu cele mai populare smartphone-uri pe Mobilissimo.ro în luna octombrie de această dată. Topul a fost realizat pe baza unui algoritm care ia în calcul căutările voastre, accesările, comparaţiile şi cât de des apare fiecare model pe site-ul nostru.

10. Apple iPhone 7

Apple iPhone 7

Unul dintre cele mai bine vândute modele iPhone din 2017 este iPhone 7, publicul preferând să opteze pentru încă puternicul model de anul trecut, decât pentru experimentalul şi insuficient upgradatul iPhone 8. iPhone 7 încă se ţine bine la baterie, performanţă, ecran şi nu e rău nici ca design. Luând în calcul şi faptul că tot vedem reduceri ale sale pe piaţa locală, e lesne de înţeles popularitatea sa crescută. Iar camera are ocazia unică de a fi văzută mereu în acţiune la Mobilissimo.ro, pentru că îl vedem pe colegul Alex făcând poze cu al său iPhone 7 mereu.

(Cel mai bun preț actual - 2.989 lei)

9. iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

Probabil cel mai criticat iPhone al ultimilor ani, uriaşul iPhone 8 Plus a primit un boost de popularitate prin lansarea locală via Quickmobile.ro şi ulterior şi prin unboxing-ul pe care i l-am realizat. Acum toată lumea vrea să afle cât de bună e camera în realitate, dacă telefonul e chiar atât de urât şi masiv cum se zice, plus alte bârfe şi curiozităţi legate de funcţionarea sa. La nivel de performanţă e "the next best thing" faţă de cumpărarea unui iPhone X, la drept vorbind.

(Cel mai bun preț actual - 3.989 lei)

8. Huawei Mate 10

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10 era anunţat oficial la mijlocul acestei luni, intrând cu această ocazie în topul celor mai căutate telefoane. Era obiect al dorinţei şi curiozităţii şi înainte, dar parcă nu aşa abitir ca acum. În mod inedit are rezoluţia mai generoasă decât Huawei Mate 10 Pro şi pentru prima oară pune serios AI-ul şi NPU-ul la treabă pe un smartphone Huawei. Adevărata vedetă este noul procesor Kirin 970, iar preţul de aproximativ 700 de euro subminează serios concurenţa. Aşteptările sunt foarte mari de la cameră, după un P10 nu prea convingător, faţă de rivali ca Galaxy S8 sau HTC U11.

(Cel mai bun preț actual - 3.299 lei)

7. Apple iPhone 8

Apple iPhone 8

Puşi în faţa unui iPhone X care se produce greu şi se va găsi şi mai greu, fanii Apple şi în general cumpărătorii care vor ce e mai nou şi ce e mai bun nu vor alege iPhone 8 Plus, pentru că e gigantic. Lumea nu vrea o paletă de ping pong cu sticlă pe spate, o reţetă pentru dezastru, oricât s-ar lăuda Apple cu sticlă sa special protejată. Un model mai compact şi mai comod sună mai bine, mai ales că un iPhone 8 se poate bate cu un MacBook Core i5, judecând după cele mai noi teste de performanţă. Acesta e genul de telefon future-proof cu adevărat, care încă 3-4 ani de aici încolo nici nu se va clinti sub povara timpului.

(Cel mai bun preț actual - 3.514 lei)

6. Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Cine vrea cel mai bine dotat telefon Huawei al anului, va apela la Huawei Mate 10 Pro. Acesta mută scanner-ul de amprente în spate, pentru a lăsa loc unei faţade cu muchii înguste. Huawei experimentează pentru una dintre primele dăţi cu aspectul 18:9 şi cu tehnologia HDR la nivel de ecran, ca să nu mai vorbim că acest model vine cu Android Oreo şi cea mai bună cameră cu tehnologie Leica de pe piaţă. Are şi plusul difuzoarelor stereo faţă de un Note 8 şi camera sa trece la deschiderea diafragmei F/1.6. Simpul fapt că nu urcă în zona telefoanelor de 1000 de euro este veste bună.

(Cel mai bun preț actual - 3.799 lei)

5. Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Plasat pe locul 3 lună trecută, Note 8 cade acum pe 5. În continuare are una dintre cele mai capabile camere testate de noi, mai ales la zoom şi focalizare, iar de performanţă nu se îndoieşte nimeni. Este şi "tăticul" telefoanelor cu stylus, practic neavând rival şi are în spate o campanie uriaşă de marketing, cu postere şi reclame peste tot, reamintindu-ne că Samsung a trecut cu bine peste Note 7 şi a avut un an excelent. Performanța şi baterie excelentă şi în rândul Androizilor e greu să cumperi ceva mai performant, dar şi mai scump.

(Cel mai bun preț actual - 4.049 lei)

4. Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Primul loc de sub podium este rezervat pentru Samsung Galaxy S8, pe care îl găsim exact unde l-am lăsat şi luna trecută, fix pe acelaşi loc. Dacă îmi permiteţi o predicţie, cred că acesta va fi de altfel şi telefonul anului 2017, luând în calcul aspecte ca preţ, design, cât de compact şi arătos este, calitatea camerei, performanța şi multe alte mici aspecte. Nu m-ar mira să fie şi unul dintre cele mai bine vândute telefoane de pe glob în 2017, dar şi unul dintre cele mai bine vândute în România.

(Cel mai bun preț actual - 2.699 lei)

3. Google Pixel 2

Google Pixel 2

Primul loc de pe podium îi revine lui Google Pixel 2, jumătatea iubită din gama Pixel 2, pentru simplul fapt că nu are problemele lui Pixel 2 XL. Terminalul a început să fie vândut în ultima lună şi e drept că e destul de greu de găsit. Luna trecută era printre cele mai căutate telefoane nelansate încă, iar acum a fost propulsat direct pe locul 3. Domină DxOMark-ul cu camera sa singulară, are rezervată prioritatea actualizărilor Android şi stârneşte pasiuni în rândul celor care vor un Android curat şi stocarea gârlă în Google Photos. Are şi preţ rezonabil faţă de ce practică Samsung sau Apple.

(Cel mai bun preț actual - 3.699 lei)

2. Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL

Pixel 2 XL se află pe acest loc mai degrabă pentru faptul că toată lumea caută să vadă dacă i-au trecut problemele sau ce altă defecţiune a apărut. Unii ar zice că este un caz clasic de "reclama pozitivă sau negativă tot reclamă e". Aş zice că e cam fals acest lucru, pentru că aici reclama a fost eminamente negativă. Am auzit numai veşti proaste despre acest device, care ba are probleme cu ecranul, ba cu captura audio la filmare, ba cu difuzoarele, ba cu polarizarea. Mă întreb câţi dintre cei care l-au căutat au dorit să afle veşti despre el şi câţi chiar îl iau în calcul pentru achiziţie. 

(Cel mai bun preț actual - 4.299 lei)

1. Apple iPhone X

Apple iPhone X

Mă aştept ca iPhone X să fie cel mai căutat telefon pe Mobilissimo.ro luni bune de acum încolo. Toată lumea vrea să afle cât de bine funcţionează Face ID, care este acel celebru telefon la care Apple a muncit 5 ani, modelul aniversar, telefonul de peste 1000 de euro din Cupertino, obiectul dorinţei fanilor hardcore Apple. Primele recenzii au apărut în ultima săptămână, contribuind la hype-ul telefonului şi în ultima lună au început şi precomenzile şi de azi şi livrările către fanii norocoşi. Lumea a început viermuiala caracteristică unui produs cu adevărat nou Apple şi chiar şi indecişii parcă înclină spre acest model.

iPhone X a fost pe primul loc şi în septembrie şi reprezintă trecerea Apple spre OLED, muchii înguste, renunţarea la Touch ID şi o evoluţie a securităţii telefoanelor mobile, prin Face ID. Cel mai bun preț actual este de 5.299 lei!

Iată cum arată şi următoarele 5 telefoane, de sub top 10:

  • Xiaomi Mi 6
  • Nokia 8
  • Samsung Galaxy S8+
  • Samsung Galaxy S7
  • OnePlus 5

A se remarca faptul că Samsung se ţine bine şi acum şi Xiaomi Mi 6 are o ultimă zvâcnire. Dacă ar fi să facem rapid un top al celor mai căutate telefoane midrange, Xiaomi Mi A1 ar fi dominant şi ca o coincidenţă, l-am primit recent în teste de la TomTop, deci urmează unboxing şi review cât de curând. Vom publica şi un top cu telefoane midrange în această săptămână, deci rămâneţi pe frecvenţă.

Aş prezice că luna viitoare iPhone X şi modelele Pixel se vor ţine sus, dar va intra în top 10 şi telefoanul HTC U11+. A se remarca lipsa modelelor ZenFone şi a oricărui Sony din aceste topuri, semn că acelea rămân branduri de nişă chiar dacă sunt telefoane de calitate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×