Allview Viva D8 Review + Concurs: tabletă 3G cu apelare telefonică și funcții multimedia atractive (Video)

Autor:  | Publicat în:  Allview 4.196 ori
<b>Allview Viva D8 Review + Concurs: tabletă 3G cu apelare telefonică și funcții multimedia atractive (Video)</b>Allview Viva D8 este încă o tabletă pe care v-o oferim la concurs, încă un terminal cu ecran mare și conectivitate 3G, plus cartela SIM. Avem de-a face cu o tabletă cu ecran de 7.9 inch și conectivitate 3G, un produs lansat la începutul acestui...

Allview Viva D8 este încă o tabletă pe care v-o oferim la concurs, încă un terminal cu ecran mare și conectivitate 3G on bord (slot cartelă SIM). Avem de-a face cu o tabletă cu ecran de 7.9 inch șirezoluție de 1024 x 769 pixeli, un produs lansat la începutul acestui an. El costă 599 lei la Allview, dar îl găsiți și la MarkeOnline.ro la prețul de 529 lei.

Designul este unul tipic pentru o tabletă din aceeași eră cu Androizii rivali cu iPad Mini. Marginile sunt ușor în pantă, iar grosimea este de 9.1 mm. Terminalul cântărește 367 de grame și vine cu un capac în partea superioară, sub care se află slotul microSD și cel SIM. Allview Viva D8 dispune de o carcasă din aluminiu, o carcasă solidă, iar acest device are o aderență bună.

Allview Viva D8 Review

în zona frontală se află webcamul și ecranul, iar în spate avem camera principală, cu blitz și difuzorul. în dreapta se află butoanele fizice (On/Off și volum), care oferă un feedback bun. în stânga nu avem nimic, iar sus se află jackul audio, portul microUSB și orificiul de reset. Jos avem la dispoziție microfonul și probabil ați remarcat că deși putem realiza convorbiri pe tabletă, nu avem un earpiece în zona frontală, deci ne axăm pe headset pentru apeluri.

Specificatii Allview Viva D8

Per total avem un design solid, iar trecând la specificații, Allview Viva D8 ni se prezintă cu un display IPS LCD de 7.9 inch, cu aspect 4:3 și rezoluție de 1024 x 769 pixeli. Dotările includ și un procesor dual core Cortex A7 de 1.3 GHz, un MediaTek MT8382, 4 GB stocare, slot microSD (până la 32 GB), 512 MB RAM DDR3 și un GPU Mali 400 MP. Camera din spate este una de 3 MP și vine cu blitz, iar cea frontală este una de 1 MP.

Allview Viva D8 3G

Tableta e capabilă de apelare video 3G, iar pe partea de conectivitate avem HSPA+, GPS, radio FM cu RDS și posibilitate de download cu viteza de până la 42 Mbps. Viva D8 include și Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi Direct, accelerometru și G Sensor. Bateria este o unitate Litiu Polimer de 4000 mAh și 3.7 V, care pe hârtie asigura 400 de ore de funcționare în standby și 5 ore de funcționare. La testul nostru, care implică playback video HD, cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 6 ore de funcționare, ceea ce e OK la acest preț.

încărcarea durează 3 ore și jumătate, ceea ce e cam mult. Pe partea audio trebuie să remarc faptul că difuzorul se aude ușor înfundat, volumul nu e foarte ridicat și nici prea mult bas nu primim. Volumul este totuși rezonabil, iar playerul audio este cel stock de pe Android, cu egalizator la pachet. Căștile include la pachet au dopuri mari, un fir destul de gros și ele se aud la rândul lor destul de înfundat. Totuși, la aceste căști am apreciat volumul ridicat și basul foarte bun.

Avem și o opțiune Enhance pentru căști în zona de setări. Tableta vine și cu radio FM, care include și opțiunea de înregistrare, iar radioul e disponibil doar cu căștile atașate. Per total acustica este așa și așa și nu am fost prea impresionat. Pe partea de video, avem un ecran IPS LCD de 7.9 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli, culori realiste și unghiuri largi de vizualizare. Ecranul nu se comportă prea bine în bătaia soarelui, dar luminozitatea este OK.

Display Allview Viva D8

Acest display este și un magnet de amprente, iar el oferă pixeli RGB Stripe și luminozitate de 180 LUX, ceea ce nu e prea impresionant, dar până la urma ecranul își face treaba OK la jocuri și filme, mai ales la acest preț. Camera de 3 megapixeli din spate vine cu touch focus, face beauty shot și oferă smile detection, doar câteva dintre multele sale funcții și opțiuni. Ni se oferă și setări de expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb, sharpness, nuanța, saturare, luminozitate și contrast.

Camera lui Allview Viva D8

ISO ajunge până la 1600 și avem parte și de captură prin comanda vocală, detectare facială și captura în rafală. Fotografiile ies cu destul de mult zgomot, dar măcar avem un blitz prezent aici și foarte multe opțiuni. Trecând la aspectul performanță, tableta rulează Riptide GP2 timp de 15 minute fără probleme și nu se supraîncălzește, ajungând la maxim 33.9 grade Celsius. Web browserul standard este destul de rapid, iar tastatura virtuală este destul de comodă, mai ales că e cea stock.

Allview Viva D8 Review + Concurs: tabletă 3G cu apelare telefonică și funcții multimedia atractive (Video)

Pentru apelare telefonică folosim headsetul, care după cum am spus se poate auzi uneori ușor înfundat, dar are marele avantaj al volumului ridicat la convorbiri. Pe partea de benchmark-uri am decis să îl compar pe Allview Viva D8 cu tableta E-Boda X80. în Quadrant am atins 3646 puncte, sub cele 4818 ale lui E-Boda X80, iar în AnTuTu scorurile au fost foarte apropiate, cu 11873 la 11800. în NenaMark 2.0 câștigă X80 cu 49.1 FPS versus 47.5 pe Viva D8. în Vellamo avem 1844 puncte pe Allview Viva D8, scor mai mult decât dublu față de E-Boda, iar în 3DMark avem 2433 puncte față de cele 2000 ale rivalului. GeekBench ne-a adus 343 puncte în testul single core și 641 în cel mulți core.

Allview Viva D8 - AnTuTu Benchmark

GFX Bench nu funcționează pe acest model și nici BrowserMark 2.0. De menționat și că tableta E-Boda are o cantitate dublă de RAM, deci un ușor avantaj pentru ea aici. Avantajul tabletei Allview e că nu are lag, față de rivalul său și rulează OK și jocurile noi. Am realizat și un test de viteză a conexiunii WiFi, care ne-a oferit 22 Mbps la download și 17 Mbps la upload, ceea ce e foarte bine. Sistemul de operare pe Allview Viva D8 este Android 4.2.2, care vine în mare în versiunea stock aici, în afară de zona de notificări și toggle-uri, care amintește de Honeycomb, aflându-se în colțul din dreapta jos al ecranului.

Review Allview Viva D8

Lista de aplicații preinstalate pe tableta include Bitdefender Mobile Security, PDF Viewer, Memo, Notes, Office Suite 7, Sound Rec și Wireless Input. Avem și un buton virtual de meniu pe care îl putem folosi în homescreen pentru a renunța la zona dock și a folosi tableta în Simple Mode. și acum hai să vedem aspectele Pro și Contra pentru acest produs.

Acestea sunt cele Pro:

 • apelare telefonică și conectivitate 3G
 • preț scăzut
 • carcasă solidă
 • baterie OK
 • ecran OK
 • multe opțiuni pentru cameră, plus blitz
 • viteză bună de download
 • rulează jocuri relativ noi
 • fără lag

și aspectele Contra:

 • fără earpiece
 • durează mult încărcarea bateriei
 • audio înfundat la difuzor și căști
 • benchmark-uri cu rezultate scăzute
 • zona de notificări în stil Honeycomb

Allview Viva D8 primește nota 9 din 10 pentru design, un 8.9 din 10 pentru hardware și un 8.7 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.86 din 10 pentru acest produs, pe care îl considerăm bun pentru consumul multimedia, mai ales în vacanță. și acum hai să vedem care sunt regulile concursului:

 1. Faceți dovada că urmăriți pagina de Facebook Allview
 2. Dovada că ați intrat pe pagina oficială a lui Allview Viva D8
 3. Postați un comentariu cu răspuns la întrebarea "Ce caracteristică a tabletei o considerați cea mai importantă?". Comentariul trebuie postat la articolul de unboxing/review.
 4. Share la video/articol pentru unboxing/review pe Facebook

Toate aceste 4 capturi de ecran trebuie trimise la adresa concurs(a)mobilissimo.ro, cu subiect "Allview Viva D8 Concurs", împreună cu nume real, adresa și numărul de telefon. Va avea loc apoi o tragere la sorți prin random.org și puteți fi câștigătorul acestui gadget. Data extragerii este 6 iulie 2014, ora 21. Multă baftă! [FORUM]

Allview Viva D8 prețuri actualizate:


​Review Allview Viva D8

​

Allview Viva D8
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×