Allview Viva H7 Review + Concurs; device de 7 inch cu apelare vocală, capac din aluminiu și Android 4.4 KitKat (Video)

Autor:  | Publicat în:  Allview 3.042 ori
<b>Allview Viva H7 Review + Concurs; device de 7 inch cu apelare vocală, capac din aluminiu și Android 4.4 KitKat (Video)</b>După ce anterior v-am prezentat un unboxing video al tabletei Allview Viva H7, iată că astăzi sosește și recenzia sa. Acest model aduce la pachet un display IPS de 7 inch cu rezoluție HD, funcția de apelare vocală, cât și GPS. Tableta costă...

După ce anterior v-am prezentat un unboxing video al tabletei Allview Viva H7, iată că astăzi sosește și recenzia sa. Acest model aduce la pachet un display IPS de 7 inch cu rezoluție HD, funcția de apelare vocală, cât și GPS. Tableta costă doar 549 lei în acest moment și poate fi câștigat de voi în cadrul unui concurs foarte simplu.

Allview Viva H7 vine cu o carcasă realizată din plastic ce aduce și un capac din aluminiu pe partea din spate ce este un adevărat magnet pentru amprente. Aflați că aceasta măsoară doar 8.6 mm în grosime, și faptul că greutatea sa este de 306 grame, capitol la care a contribuit și capacul din aluminiu. Cu toate că vorbim despre un device de 7 inch, acesta poate fi ținut destul de bine și cu o singură mână, mai ales în cazul apelurilor vocale, deși vom arata puțin ciudat pe strada cu un astfel de dispozitiv.

Allview Viva H7 Review

în zona frontală regăsim un earpice, senzori de luminozitate, o cameră frontală de 0.3 megapixeli și margini destul de acceptabile pentru o tabletă de 7 inch. în partea de sus remarcăm prezența unui jack audio 3.5 mm și a unui port microUSB 2.0. Trecând la baza tabletei, ni se prezintă un slot microSD și un slot SIM. Din câte se poate observa, în partea dreaptă a tabletei nu este prezent abosolut nimic, urmând ca în stânga să regăsim butonul de power, butoanele de volum și un buton back. Deși par a fi realizate dintr-un plastic de calitate mai slabă, acestea își îndeplinesc scopul pentru care au fost create.

Allview Viva H7 - partea spate

De asemenea, în partea din spate regăsim capacul din aluminiu cu logoul Allview, numele tabletei, o cameră foto de 2 megapixeli, un difuzor pentru redarea audio și un mic buton de reset. Per total, la capitolul design, acest model este unul foarte atractiv și ușor de utilizat, fiind potrivit și pentru un buzunar mai încăpător în cazul în care vreți sa o folosiți pe post de telefon.

Trecând la aspectul hardware, aflați că această tabletă dispune de un display IPS LCD de 7 inch cu rezoluție HD 1280 x 800 pixeli, un procesor quad-core MediaTek MT8389 de 1.2 GHz, un GPU PowerVR SGX 544MP, 1 GB memorie RAM, 8 GB spațiu de stocare, un slot pentru carduri microSD de până la 32 GB și o baterie de 3700 mAh ce promite o autonomie de până la 4 ore în modul de utilizare.

Bateria lui Allview Viva H7

Pe partea de conectivitate ni se pune la dispoziție HSPA+, apelare video 3G, Bluetooth 4.0, WiFi, și un port microUSB 2.0. Bateria de tabletei asigură o autonomie de până la 370 ore în standby și până la 4 ore de funcționare. Allview Viva H7 ne-a oferit 6 ore și 51 ore autonomie în cadrul testului de playback video HD, cu luminozitate 50% și WiFi dezactivat. încărcarea acestei tablete se realizează în 3 ore și 58 minute (destul de mult).

Allview Viva H7 pe partea audio

La aspectul audio, Allview Viva H7 ne întampină cu un player audio standard din Android. Printre efectele disponibile găsim un egalizator ce dispune de o multime de moduri: classic, flat, folk, dance sau rock. Ca o mică concluzie, putem afirma că volumul este destul de bun, dar se putea și mai bine de atât, difuzorul având valori diferite în funcție de cum este plasată tableta pe masă. Realizând un test cu decibelmetru, am atins un nivel de 78.4 dBA cu difuzorul îndreptat spre noi și 75.4 dBA cu tableta cu fața spre noi.

Pixelii tabletei Allview Viva H7 la microscop

Display-ul prezent pe această tabletă este o unitate IPS LCD de 7 inch cu rezoluție 1280 x 800 pixeli ce afișează imagini în format 16:9. unghiul de vizualizare fiind destul de bun. La testul cu microscopul, a ieșit la iveală faptul că pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar la textul cu luxmetrul, a rezultat faptul că display-ul nu este suficient de luminos, acest aspect fiind observat în special afară la lumina soarelui, panoul de 7 inch oferind o luminozitate de doar 110 LUX.

Allview Viva H7 Review - Luminozitate ecran

Camera de pe acest model este o unitate de doar 2 megapixeli care oferă o calitate destul de bună ținând cont și de aspectul preț. Printre funcțiile disponibile regăsim modul HDR, un mod de înfrumusețare, panorama, detectare facială, smile shot, temporizator, pana la 40 de fotografii in modul captura in rafala si posibilitatea de a alege intre 3 dimensiuni de fotografie: 1 mpx, 1.3 mpx si 2 mpx. De asemenea, putem controla si expunerea, balansul de alb, seta scena, cat si alege efecte de culoare.

Benchmarkuri Allview Viva H7 Review

La capitolul performanta, Allview Viva H7 sta destul de bine, aceasta nu se supra-încalzește, dupa 15 minute de jucat Riptide GP2, joc care se mișca foarte bine fara lag, am atins temperatura de doar 34.4 grade celsius. Trecând la testele benchmark, am comparat acest model cu Allview Viva H7 Life, și Evolio Quattro 3G, tablete similare ce vin și cu apelare vocală și 3G.

 Allview Viva H7Allview Viva H7 LifeEvolio Quattro 3G
Quadrant828458845606
AnTuTu153061601714878
NenaMark43.9 FPS59.3 FPS47.4 FPS
Vellamo123517981688
3DMark150628532765
SpeedTest37.48 / 21.63 Mbps21 / 21 Mbps22 / 20 Mbps
BrowserMark 2808665x
Sunspider132014001454

Deși în cadrul testelor benchmark, această tabletă a obținut și scoruri mai mici, aflați că totuși device-ul în cauză se descurcă de minune în rularea unor jocuri lansate de curând, cât și a celor pe care le considerăm teste benchmark cum ar fi Riptide GP2. La capitolul telefonie, Allview Viva H7 beneficiază de un volum potrivit, atât prin earpiece-ul dedicat, cât și prin caștile incluse în pachet.

Allview Viva H7 Review + Concurs; device de 7 inch cu apelare vocală, capac din aluminiu și Android 4.4 KitKat

Din punct de vedere software, Allview Viva H7 dispune de sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat, fără a avea o intefață specială introdusă de către compania brașoveană. Astfel, avem parte de o experiență stock Android, lucru ce nu este deloc rău. Printre aplicațiile incluse în pachet se numără Bitdefener Mobile Security, File Explorer, Movie Studio, MultiLing keyboard, Selfcare, Sygic. Mai jos veți regăsi aspectele pro și contra ale acestei tablete:

Aspecte Pro:

 • funcție de telefonie
 • Android 4.4.2 KitKat
 • display cu rezoluție HD
 • Conectivitate 3G
 • fără lag
 • rulează jocuri solicitante

și cele Contra:

 • magnet de amprente
 • luminozitatea scăzută a ecranului
 • difuzor slab

Tableta primește nota 9 pentru design, 8.5 pentru hardware și un 9 pentru OS, nota finală fiind de 8.8 din 10. Așadar, Allview Viva H7 nu este o tabletă deloc rea, aceasta dispunând de un design atractiv, dimensiuni reduse, cât și de conectivitate 3G și posibilitate de apelare vocală. Cu toate că ecranul și difuzorul dezamăgesc puțin, se poate trece ușor peste acest capitol, având în vedere prețul de doar 549 lei. Mai jos veți regăsi pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a intra în concursul ce vă poate aduce această tabletă:

 1. Faceți dovada că ați vizitat pagina acestui produs pe Allview.ro
 2. Like la pagina de Facebook Allview.
 3. Postați un comentariu la review sau unboxing cu răspuns la întrebarea "ce ați dori de la viitoarele tablete Allview și ce caracteristică apreciați la acest model?"
 4. Share pe Facebook la unboxing/review al tabletei de pe contul personal

Cele 4 capturi vor fi trimise la concurs(a)mobilissimo.ro cu subiect "Allview Viva H7 Concurs", plus nume real, adresa și număr de telefon. Extragerea va avea loc duminică 31 august la ora 21 prin Random.org. [FORUM]

Allview Viva H7 prețuri actualizate:

Allview Viva H7 Review

Allview Viva H7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×