Allview Viva i8 review: o surpriză foarte plăcută, design excelent și performanță fără cusur (Video)

8.244 ori
<b>Allview Viva i8 review: o surpriză foarte plăcută, design excelent și performanță fără cusur (Video)</b>Allview Viva i8 este în gama să de preț o tabletă care face ravagii și întrece mulți alți rivali, fie ei autohtoni sau externi. Am rămas surprins de această tabletă și deși aveam așteptări destul de bune, ele au fost depășite. Aceasta...

Allview Viva i8 este în gama sa de preț o tabletă care face ravagii și întrece mulți alți rivali, fie ei autohtoni sau externi. Am rămas surprins de această tabletă și deși aveam așteptări destul de bune, ele au fost depășite. Aceasta este o tabletă în format iPad Mini și primul model cu procesor Intel de la Allview.

Produsul este un Teclast P89 Mini rebranduit și costă 899 lei, dar a primit și o reducere specială în perioada Black Friday, ajungând la 799 lei. Terminalul este mai subțire decât iPad Mini, măsurând 7.25 mm în grosime față de cei 7.5 mm ai tabletei Apple. în plus, gadgetul este mai ușor, cântărind 312 grame, față de cele 331 grame ale lui iPad Mini Retina de exemplu.

Allview Viva i8 review: o surpriză foarte plăcută, design excelent și performanță fără cusur (Video)

Aceasta este cea mai subțire și ușoară tableta Allview de până acum și ea vine cu o carcasă din aluminiu cu aderență bună. în partea sa superioară se afla portul microUSB și jackul audio, iar jos găsim un microfon, în vreme ce în spate se află difuzoarele stereo, camera și logo-ul Allview și Intel. Pe dreapta avem butoanele fizice și slotul microSD, iar în zona frontală se află o cameră și ecranul.

Specificatii Allview Viva i8

Designul este unul slim și modern pe care îl apreciem. Pe partea de hardware avem la dispoziție un display IPS LCD cu diagonală de 7.9 inch, format 4:3 și rezoluție de 1024 x 768 pixeli, iar la interiorul tabletei se află un procesor Intel Z2580, un dual core la 2 GHz. E vorba aici despre un Intel Atom Clover Trail+ cu arhitectură de 32 nm și tehnologie Intel Hyper Threading.

Recenzie Allview Viva i8 review

Ca GPU avem la dispoziție un PowerVR SGX 544 MP2 la 533 MHz, care ajută la gaming 3D și decodare video la 30 FPS. Terminalul integrează și 16 GB memorie internă, 1 GB RAM DDR2, slot microSD și G Sensor. Lista de dotări include și GPS cu receptor Sirf și Bluetooth 3.0, dar și cu WiFi, microUSB 2.0, difuzoare stereo și WiFi Display. Camera este una de 5 MP în spate cu senzor OV 5645, iar în fată avem la dispoziție un senzor de 2 MP.

Pareri despre Allview Viva i8

Bateria lui Allview Viva i8 este o unitate de 4600 mAh și 3.7 V (Li Polymer), care pe hârtie asigura 460 de ore de funcționare în standby și 8 ore de funcționare normală. La testul nostru, care a implicat playback video HD în bucla în MX Player cu luminozitate la 50% și WiFi pornit am atins 8 ore de funcționare, ceea ce e foarte bine pentru un device la asemenea preț. încărcarea bateriei durează 3 ore.

Allview Viva i8 pe pare audio

Trecând la aspectul multimedia, difuzoarele stereo au un volum ridicat, dar se aude un ușor fâșăit de fiecare dată când ieșiți din aplicații și chiar și în unele melodii. Vocea se aude relativ bine la melodii, basul nu e un atuu, în schimb înaltele sunt OK, poate prea pronunțate. Vă recomand să ascultați melodii la un volum mai mic decât cel maximum pentru a scăpa de fâsâit.

Display Allview Viva i8

în ce privește ecranul, avem la dispoziție un IPS LCD de 7.9 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli, aspect 4:3 și unghiuri largi de vizualizare. Culorile afișate sunt vii, nu există probleme cu suprasaturarea, iar luminozitatea este bună, de vreme ce am atins 315 unități LUX. Acest display are pixeli de tip RGB Stripe și am apreciat și contrastul său.

Camera lui Allview Viva i8

Viva i8 integrează o cameră de 5 megapixeli cu senzor OV5645, capabil de captură video Full HD și panorama. Fotografiile realizate cu această cameră ies cu destul de mult zgomot, iar focalizarea nu e chiar cea mai rapidă din lume. Camera e totuși una de tableta, iar așteptările scad în acest caz. Ce nu am apreciat cu adevărat e lipsa de opțiuni ale camerei, de vreme ce practic nu avem nici o opțiune viabilă aici în afară de captură standard și atât. Nici urmă de efecte, balans de alb, expunere, ISO sau altele.

După o sesiune de gaming pe această tabletă, ea a atins o temperatură de 34.2 grade Celsius, ceea ce e OK pentru un device din aluminiu. Trecând la software, avem la dispoziție aici Android 4.2.2 cu interfața stock și trebuie să remarc faptul că browserul web standard de pe tableta e rapid. Allview Viva i8 are și avantajul faptului că nu suferă de lag deloc, indiferent de numărul de aplicații deschise în fundal și de faptul că am avut un wallpaper live activat.

Allview Viva i8 Benchmarks

în privința benchmark-urilor, am decis să compar acest model cu E-Boda Revo R85, o tabletă similară ca format, dar și ASUS MeMo Pad HD 7, o tabletă quad core atractivă, cu diagonală de 7 inch și preț scăzut. Aflați că Allview Viva i8 câștiga mai toate duelurile în benchmark-uri, fie că e vorba de Quadrant, AnTuTu și celelalte teste. Astfel, în Quadrant am obținut 7417 puncte pe Viva i8, în vreme ce E-Boda Revo R85 obține 5700 puncte, iar ASUS MeMo Pad HD 7 3925.

în AnTuTu avem 21.855 puncte, cu 1000 mai mult decât E-Boda și cu 9000 mai mult decât ASUS, în vreme ce în NenaMark 2 am obținut 60 FPS, deci cu 1 FPS peste E-Boda și 14 peste MeMo Pad HD 7. Vellamo a fost singurul test în care am fost depășiți, cu 2076 puncte în comparație cu cele 2140 ale lui E-Boda Revo R85. în cele din urmă am atins scoruri mari în 3DMark și BrowserMark 2.0, cu 8427 respectiv 2504 puncte. Această performanță se simte și la funcționarea de zi cu zi, astfel că terminalul va funcționa fără cusur și jocurile cu grafică 3D (inclusiv Asphalt 8) vor arăta bine.

Pret Allview Viva i8

Android cel stock primește aportul Allview doar prin integrarea de butoane virtuale de volum și screenshot și un regret personal pe care îl am cu privire la tableta e lipsa unui port HDMI. Trecând la lista de aplicații preinstalate, aici regăsim funcția AllClick, o aplicație care permite accesarea unei liste de shortcut-uri în partea inferioară a ecranului.

Review Allview Viva i8

Allview Viva i8 vine și cu Bitdefender preinstalat, un PDF Viewer, Office Suite pentru productivitate și SeeNow pentru filme și seriale. și acum să vedem care sunt aspectele pro și contra ale achiziției acestui device.

Iată-le pe cele Pro:

 • design solid și ultraslim
 • baterie bună: 8 ore de playback video HD
 • ecran luminos
 • fără pic de lag
 • performanță crescută, benchmark-uri bune
 • browser rapid
 • GPS inclus

și pe cele Contra:

 • fără port HDMI
 • nu avem opțiuni foto/video
 • difuzoarele fâșâie, se aud ascuțit
 • fără căști la pachet (e la modă acum să primim căști cu tabletele)

Allview Viva i8 rămâne o achiziție excelentă și un terminal de notă mare la Mobilissimo.ro. El primește nota 9 pentru designul sau ultraslim, nota 9.3 pentru hardware, cu un CPU, baterie și ecran foarte bune, și 9.5 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.26 din 10, deci nu ar trebui să ezitați în a alege acest model, mai ales dacă prețul mai și scade, el fiind deja destul de bun. [FORUM]

Prețuri actualizate:

Review Allview Viva i8
 

Allview Viva i8
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×