Allview Viva Q10 Pro Review & Concurs: design solid, experienţă plăcută de gaming, bateria şi ecranul mai puțin reușite (Video)

2.633 ori
<b>Allview Viva Q10 Pro Review & Concurs: design solid, experienţă plăcută de gaming, bateria şi ecranul mai puțin reușite (Video)</b>Allview Viva Q10 Pro este cea mai nouă tableta Allview pe care v-o oferim la concurs, iar acest model a fost lansat &icirc;n ianuarie 2015. Produsul primeşte o recenzie detaliată mai jos şi aflaţi că el costă 819 lei. Avem de-a face cu o tabletă...

Allview Viva Q10 Pro este cea mai nouă tableta Allview pe care v-o oferim la concurs, iar acest model a fost lansat în ianuarie 2015. Produsul primeşte o recenzie detaliată mai jos şi aflaţi că el costă 819 lei. Avem de-a face cu o tabletă cu diagonală de 9.7 inch, cu rezoluţie la nivel Retina.

Ca design primim un device, cu grosime de 8.9 mm şi greutate de 576 grame. Tableta are o carcasă din metal mat şi vine cu un design solid, dar şi margini cam groase ale ecranului. Zona frontală include camera şi ecranul, în vreme ce în spate se află camera principală, iar în zona superioară găsim butonul On/Off, jackul audio, portul micro HDMI, cel micro USB şi microfonul.

Allview Viva Q10 Pro din spate

În zona inferioară găsim difuzoarele stereo, iar în stânga nu avem nimic. În dreapta regăsim butoanele de volum, cu feedback bun şi slotul microSD. Tableta stă bine în mâna la sesiunile de gaming sau vizionare video şi e destul de solidă, grea. Trecând la hardware, acest model aduce un display de 9.7 inch, un IPS LCD cu rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli şi aspect 4:3.

Allview Viva Q10 Pro Review & Concurs: design solid, experienţă plăcută de gaming, bateria şi ecranul mai puțin reușite (Video)

Terminalul integrează un CPU Allwinner A31 quad core, un Cortex A7 de 1.2 GHz şi primim şi GPU PowerVR SGX544MP. Alte dotări includ 16 GB stocare, 2 GB RAM DDR3, slot microSD cu suport pentru carduri de până la 32 GB, o cameră principală de 2 MP şi frontală cu aceeaşi rezoluţie. Pe partea de conectivitate avem WiFi 802.11 b/g/n, microUSB 2.0 cu microHDMI, iar pe lista de specificaţii se află şi accelerometrul, difuzoarele stereo şi microfonul.

Bateria lui Allview Viva Q10 Pro este o unitate Li-Polymer de 8200 mAh şi 3.7V, care asigură pe hârtie 6 ore de utilizare sau 540 de ore de funcţionare în standby. Încărcătorul oferit la pachet este unul de 5V şi 2.5A. La testul nostru de playback video HD, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 6 ore şi 40 de minute de playback continuu, ceea ce este OK pentru acest preţ.

În testul PCMark de utilizare continuă am atins 5 ore şi 22 de minute

Stăm mai bine decât Allview Alldro 3 Speed Quad, care are aceleaşi dotări hardware, dar timp mai scurt de playback. În testul PCMark de utilizare continuă am atins 5 ore şi 22 de minute, cam la fel ca un telefon OnePlus One. Cel mai mare dezavantaj al acestei tablete este încărcarea incredibil de lungă a bateriei, ce poate atinge chiar 7 ore şi 45 de minute, sau cel puţin unitatea testată de noi a avut nevoie de atât timp pentru încărcare.

Puterea volumului lui Allview Viva Q10 Pro

Per total bateria este OK, încărcarea nu. Pe partea de acustică, ne stă la dispoziţie Google Play Music şi avem parte atât de butoane fizice de volum, cât şi de unele virtuale, afişate pe ecran. Experienţa acustică implica un volum rezonabil, bas OK, sunet clar şi toate notele se aud destul de bine. Volumul putea fi totuşi puţin mai ridicat. Egalizatorul este cel stock, iar la testul cu decibelmetrul am atins 81.8 dBA în spate şi 79.7 dBA în faţă.

Dispolay-ul lui Allview Viva Q10 Pro

În condiţiile în care un iPhone 6 Plus atinge 83.8 dbA, aş zice că stăm destul de bine. Trecând la display, acest IPS LCD cu format 4:3 oferă o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli. Avem parte de faimosul 4K video player, iar experienţa de vizualizare implica atât culori vii, cât şi unghiuri largi de vizualizare. Luminozitatea nu e foarte ridicată, dar ecranul arăta bine datorită rezoluţiei crescute.

Luminozitate ecran Allview Viva Q10 Pro

În zona de Setări avem opţiuni speciale HDMI, precum 720p 60 Hz sau 50 Hz, sau 1080p 50 Hz, 60 Hz sau 24 Hz. Avem la dispoziţie şi opţiunea Smart Color, care face imaginea mai vie la capitolul colorit, dar şi uşor albicioasă. Există şi opţiunea Intelligent Backlight, dar şi Demo Mode care ne arată cum funcţionează tableta cu şi fără aceste setări. Pixelii sunt de tip RGB Stripe pe acest ecran, iar la textul cu luxmetrul am atins 133 de unităţi LUX, ceea ce e înseamnă că nivelul acestuia este destul de scăzut.

Camera lui Allview Viva Q10 Pro

Comportamentul în bătaia soarelui e slab, iar o menţiune importantă aici e că majoritatea terminalelor testate de noi în ultimii 2 ani ating măcar 200 sau 300 LUX, deci nu stăm prea bine. Camera de 2 MP din spate e aici doar pentru a bifa o specificaţie, de vreme ce mai nimeni nu foloseşte camera unei tablete de 10 inch.

Am testat tableta şi la o sesiune de gaming de 15 minute în titlul Riptide GP2, atingând un excelent 31.3 grade Celsius, probabil cea mai scăzută valoare măsurată la Mobilissimo.ro

Totuşi avem parte de opţiuni precum captură continuă, fast snap, panorama, efecte, detectare facială şi captura video 480p. Există şi Time Lapse, zoom 3x, dar nu avem touch focus. Fotografiile sunt destul de blurate şi au mult zgomot. Am testat tableta şi la o sesiune de gaming de 15 minute în titlul Riptide GP2, atingând un excelent 31.3 grade Celsius, probabil cea mai scăzută valoare măsurată la Mobilissimo.ro.

Review Allview Viva Q10 Pro

Browserul acestui device oferă o viteză medie, iar tastatura stock e destul de comodă. Am realizat evident şi benchmark-uri, comparând acest model cu Allview Alldro 3 Speed Quad şi cu ASUS Transformer Pad 300. Iată rezultatele:

Allview Viva Q10 Pro benchmarks

Allview Viva Q10 Pro câştigă 4 din cele 10 dueluri şi suferă de puţin lag, adică acele milisecunde adunate în cadrul tranziţiilor între homescreen-uri. Am schimbat totuşi launcherul şi problema a dispărut. Riptide GP2, joc cu grafica 3D rulează totuşi OK pe acest device. În ce priveşte experienţa software, tableta aduce Android 4.4.2 cu o interfaţă în mare stock.

Aplicatii preinstalate pe Allview Viva Q10 Pro

Widgeturile stock sunt la posturi, iar multitasking-ul se realizează pe bază de swipe pentru a închide aplicaţiile. În zona stânga dropdown din bară status avem notificările, iar în zona dreaptă dropdown găsim Quick Settings, printre care se numără şi o funcţie de Screenshot. Avem parte şi de butoane virtuale de volum pe ecran, iar trecând la Setări, aici vom găsi funcţii de criptare în zona Security, opţiuni de viteza a pointerului şi setări grafice utile pentru gaming via HDMI.

Allview Viva Q10 Pro Review

Lista de aplicaţii preinstalate include Bitdefender Mobile Security, Chrome, Drive, File Manager, Google+, Gmail, Hangouts, MAps, Photos, suita Play, Sound Rec, Voice Search, Update şi YouTube. Dacă ţineţi apăsat butonul On/Off veţi avea şi opţiunea Quick Boot pe care o puteţi activa. Şi acum să trecem la verdict!

Iată aspectele Pro ale tabletei:

 • design solid
 • viaţa bateriei OK
 • volum audio rezonabil
 • multe opţiuni HDMI
 • fără supraîncălzire
 • gaming 3D fără probleme
 • fără bloatware
 • UI stock

Şi aspectele Contra:

 • uşor lag în UI
 • încărcare gigantică a bateriei
 • ecranul nu e luminos
 • carcasa masivă şi grea

Allview Viva Q10 Pro primeşte de la noi un 8 din 10 pentru design, un 7.3 pentru hardware şi un 9 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.1 din 10, iar acesta este un gaming device al compromisurilor, care se remarcă prin prezența portului HDMI, rezoluţia ridicată şi comportamentul bun la jocuri. Bateria este bună, dar încărcarea şi luminozitatea scăzută trag în jos experienţa.

Şi acum hai să vedem cum puteţi câştiga acest device! Iată regulile pentru concurs:

 1. Vizitaţi pagina de produs pe Allview.ro
 2. Like la pagina de Facebook Allview.
 3. Postaţi un comentariu la articolul de unboxing/review cu răspuns la cerinţa: "Enumeraţi 3 caracteristici ale tabletei care vi se par atractive".
 4. Share public pe contul vostru personal de Facebook la articol unboxing/review

Cele 4 capturi vor fi trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview Viva Q10 Pro", plus nume real, număr de telefon şi adresa. Extragerea va avea loc pe data de 29 aprilie la ora 21 prin Random.org. Multă baftă la concurs!

Allview Viva Q10 Pro prețuri actualizate:

Allview Viva Q10 Pro Review

Allview Viva Q10 PRO
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×