Apple iPad 9.7 (2018) Review (Introducere, Design, Display)

3.675 ori
<b>Apple iPad 9.7 (2018) Review</b>Tabletele sunt pe ducă! Şoc şi groază! Nu mai cumpăra nimeni tablete! Cam asta e vibe-ul pieţei tabletelor din 2014 încoace... Nu aşa te-ai aştepta să înceapă o recenzie de iPad probabil, dar asta e starea actuală a device-urilor. Îmi aminteşte de..

Introducere

Tabletele sunt pe ducă! Şoc şi groază! Nu mai cumpăra nimeni tablete! Cam asta e vibe-ul pieţei tabletelor din 2014 încoace... Nu aşa te-ai aştepta să înceapă o recenzie de iPad probabil, dar asta e starea actuală a device-urilor. Îmi aminteşte de perioada când erau pe ducă laptopurile şi începea lumea să cumpere netbook-uri. Şi iată că laptopurile încă trăiesc bine-mersi... Dar acesta este un review despre iPad, eternul deja iPad care ajunge la o nouă generaţie, de această dată sub forma unui produs accesibil.

Apple iPad 9.7 (2018) a debutat cu câteva săptămâni în urmă, oarecum ca o surpriză şi pe piaţa locală costă 1.589 lei. Este o tabletă pentru tineri, studenţi, elevi şi suporta input cu Apple Pencil. Acesta nu este vândut la pachet, ci separat la suma de 537 de lei, cel puţin la eMAG.ro. Tableta păstrează designul clasic, metalic, cu abordare unibody şi vine pe argintiu, auriu şi space gray.

Întâmplarea face să fi făcut rost şi de un Apple Pencil, pe care evident l-am pus la treabă în tandem cu acest device. Ce a ieşit aflaţi în recenzie şi da, rulează PUBG Mobile şi Asphalt 9 ca un campion...

Design Apple iPad 9.7 (2018)

Clasic, generic, comod

Cel mai nou iPad de la Apple nu ar putea părea să aparţină de alt brand nici dacă s-ar chinui. De la muchiile late la butonul Home totul e la posturi şi e clasic deja. Abordarea unibody pe bază de aluminiu s-a împământenit de vreme bună şi de la iPad Mini încoace avem şi muchii rotunjite.

Bine că am scăpat de iPad-ul cu margini în pantă, care nu era chiar designul meu preferat. Marginile mari ale ecranului lasă loc pentru degetele mari, pe care le odihnim pe marginile ecranului la sesiunile de gaming, vizionare video sau chiar web browsing. Tableta este fabricată din materiale premium, are aderenta bună, dar parcă îmi lipseşte butonul Mut/Silent, pe care din reflex îl caut uneori.

Foarte des am apăsat greşit butoanele de volum când ţin tableta în landscape şi mă uit la Netflix. Terminalul măsoară 7.5 mm în talie şi 469 grame, în condiţiile în care un iPad Air 2 măsoară 6.1 mm în grosime şi cântăreşte 437 de grame. Aş zice şi că zona frontală nu atrage prea multe amprente, cu acea protecţie oleofobică, dar tot mi-am lăsat grăsimea de pe mână pe ea.

În concluzie un iPad că toate iPad-urile, cu design clasic şi solid. Va părea super învechit la toamna când vine modelul Pro cu margini ultra înguste ale ecranului.

Display Apple iPad 9.7 (2018)

Bun în limitele impuse de buget

Apple iPad 9.7 (2018) vine cu un ecran ce face câteva compromisuri de dragul preţului mai scăzut. Avem un panou IPS LCD de 9.7 inch cu iluminare LED şi rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli. Avem şi o protecţie specială oleofobică, deci contra amprentelor şi grăsimii.

Ecranul lui Apple iPad 9.7 (2018) vazut la microscop

Acesta este un ecran non laminat, deci e distanţa între sticlă şi panou. Asta înseamnă că la anumite unghiuri şi inclinări imaginea se vede mai puţin clar sau ideal calibrat la culori decât ţi-ai dori. Pe negru arată OK, dar cu un panou frontal alb arată cam rău deoarece se poate observa mai bine distanța dintre sticlă și display. Experienţa mea de vizualizare video a fost satisfăcătoare pe Netflix, am avut contrast bun, culori bine calibrate şi luminozitate OK.

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 4.Apple iPad 9.7 (2018)440 (LUX)
 • 5.Samsung Galaxy Tab S 8.4432 (LUX)
 • 6.Lenovo Yoga Tab 3 Pro429 (LUX)
 • 7.ASUS Memo Pad 7 ME572C420 (LUX)
 • 8.Samsung Galaxy Tab S4418 (LUX)
 • 9.Samsung Galaxy Tab S6416 (LUX)
 • 10.Samsung Galaxy Tab S5e415 (LUX)
 • 11.Apple iPad mini 2412 (LUX)
 • 12.Samsung Galaxy Tab A 9.7402 (LUX)

Pixelii sunt aranjaţi în setup RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 440 de LUX, un scor solid, deşi e sub bătrânul Nexus 7 din 2013, care încă e zeu la 500 LUX. E peste iPad Mini 2 şi Galaxy Tab 8.4 totuşi, dar sub Galaxy Tab S2 9.7. Setările sunt clasice pentru un iDevice, cu Night Shift, care adăugă nişte galben la ecran pentru a nu va afecta secreţia de melatonină sau somnul.

Avem şi reglaje pentru mărimea textului şi Bold pentru text, dar şi luminozitate. Nu e rău chiar şi nelaminat.

 • 1234
Apple iPad 9.7 (2018)9,1610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×