ASUS Eee Slate B121 Review/Windows 8 Developer Preview - o privire asupra unei tablete business, cu viitorul Windows la pachet (Video)

3.512 ori
<b>ASUS Eee Slate B121 Review/Windows 8 Developer Preview - o privire asupra unei tablete business, cu viitorul Windows la pachet (Video)</b>ASUS România ne-a oferit șansa de a testa tableta ASUS Eee Slate B121, un device business, la pachet cu Windows 8 Developer Preview. Dacă ați fost vreodată curioși cum se comportă viitorul Windows pe o tabletă, ei bine acum aveți ocazia de a-l...

ASUS România ne-a oferit șansa de a testa tableta ASUS Eee Slate B121, un device business, la pachet cu Windows 8 Developer Preview. Dacă ați fost vreodată curioși cum se comportă viitorul Windows pe o tabletă, ei bine acum aveți ocazia de a-l vedea în acțiune în recenzia video de mai jos. înainte de toate rețineți că tableta ASUS este una business și vine cu un preț pe măsură: aproximativ 1400 de dolari

Device-ul se folosește și de un stylus și de tehnologie Wacom și varianta sa de bază vine cu Windows 7, oferind o experiență de desen, grafică, tabele și tot ce mai poate dori un utilizator implicat în multiple proiecte. Windows 8 Developer Preview este instalat în acest caz de dragul analizei și al unui preview pentru ceea ce ar fi putea un "game changer" în 2012, care să pună probleme lui iPad. Revenind la ASUS Eee Slate B121, acest terminal vine cu un display LED de 12.1 inchi, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, un procesor dual core Intel i5 470 UM și 4 GB RAM DDR3 , plus un SSD de 64 GB, deci memoria nu va fi o problemă.

Tableta încorporează și o cameră frontală de 2 megapixeli, difuzoare stereo și o baterie care îi va oferi 3 ore de funcționare, cel puțin în varianta cu Windows 8 testată de noi. După cum se vede și în recenzia noastră video, acest device este uriaș și foarte greu de ținut cu o singură mână. Terminalul măsoară 16.95 mm în grosime, cântărește 1.16 kg, iar designul sau include o fantă pentru stylus, butonul On/OFF și de blocare a orientării ecranului în partea superioară și o gamă largă de porturi și sloturi în partea stângă.

Grosime ASUS Eee Slate B121

Printre porturi se număra unul audio, un HDMI, două porturi USB, cel de alimentare, iar pe aceeași parte a tabletei se afla și butoanele de volum și slotul SD. Ecranul lui ASUS Eee Slate B121 oferă un unghi de vizualizare de 179 de grade și revenind la aspectul business, varianta originală a gadgetului, cea cu Windows 7 oferă și funcții de criptare a datelor și de ștergere de la distanță în caz de furt.

Porturi ASUS Eee Slate B121

Am remarcat și prezența unui sistem de ventilare destul de activ în spatele tabletei, unul care își face simțită prezența prin zgomotul produs, un aspect nespecific tabletelor din ziua de azi. în ce privește Windows 8, acest Developer Preview este cel prezentat la BUILD 2011 și vine doar cu câteva funcții de bază, care ne fac o idee despre cum va arăta cea mai nou platforma Microsoft. Observați că interfața Metro popularizata de Windows Phone 7 a fost adoptată și de Win 8, la pachet cu tile-uri și gesturi Swipe pentru control.

Viitorul Windows va cere utilizatorului un cont de Windows Live pentru a putea avea acces la toate serviciile disponibile, iar scheletul acestui OS îl reprezintă un hibrid dintre modul de vizualizare clasic al lui Windows (similar cu cel din Win 7) și un launcher/lista de aplicații stil interfața Metro. Puteți alterna între cele două pur și simplu cu un swipe sau puteți trece la Metro apăsând butonul Start în interfața clasică.

Windows 8 pe ASUS Eee Slate B121

Dacă faceți Swipe de la dreapta la stânga pe ecran va apărea o bară verticală în partea dreaptă a ecranului, care va conține așa-numitele Charms. Acestea reprezintă o serie de funcții esențiale ale tabletei: Search, Start, Share, Devices și Settings. în Windows 8 vom avea și un Windows Store și aflați că acest OS va folosi și va avea nevoie de mai puține resurse chiar decât Windows 7, care la rândul său nu a fost foarte pretențios la acest capitol. De-a lungul recenziei noastre am folosit atât ecranul touch, cât și tastatura Bluetooth care vine cu tableta și care s-a comportat minunat și am introdus în ecuație și un mouse cu fir, pentru a vă oferi o experiență old -school.

ASUS Eee Slate B121 tastatura Bluetooth

Din păcate aplicațiile afișate în Metro UI nu se încarcă, după cum vedeți, ele având rol doar de preview. Atunci când Windows 8 va fi gata, aceste aplicații vor fi disponibile în multitasking, rămânând suspendate pe măsură ce treceți de la un soft la altul, pentru o mai bună administrare a memoriei. Am testat și playback-ul audio și video pe device și aici nu am nici un reproș, iar procesorul Core i5 își face treaba foarte bine. Nici la capitolul jocuri nu sta rău acest device, surclasând în mod evident un iPad sau orice altă tableta, după cum se vede și în titlul Dreamfall, un joc din 2006, care încă arată bine și pe care vi l-am prezentat pe scurt în recenzie.

ASUS Eee Slate B121 stylus

Pot spune cu mâna pe inimă că tableta ASUS Eee Slate B121 este un înlocuitor de PC, deoarece nu există nici un lucru pe care nu poate să îl facă. Se poate conecta la o imprimantă, are funcția de remote desktop, puteți edita video la un nivel de începător cu Windows Live Movie Maker, o aplicație pe care am apreciat-o în varianta sa pentru Windows 8. și asta datorită numeroaselor efecte și opțiuni pe care le oferă.

ASUS Eee Slate B121 tastatura virtuala

Observați și tastatura virtuală din Windows 8 și modalitățile sale de input oferite, inclusiv cea care a fost popularizata de iOS 5: împărțirea în două secțiuni a tastaturii, câte una pentru fiecare mână a utilizatorului. Internet Explorer 10 este și el inclus în această versiune preview și continuă funcțiile lui IE9, mai ales la capitolul accelerare hardware și CSS3. Browserul vine și cu suport extins HTML5, dar mai multe despre atunci când IE10 va fi gata.

De remarcat faptul că și navigarea pe bază de mouse este simplistă, chiar și în Metro UI, unde folosind scrollul ne putem deplasa orizontal printre tile-urile de pe ecran. Ați observat și în recenzie că am deschis pe rând un fișier Excel, unul Word și unul Powerpoint, pentru a vă demonstra potențialul acestui computer portabile la capitolul productivitate. Toate sunt editabile, iar experiența Office este disponibilă în varianta full și nu lițe că pe alte tablete. Am încercat și puțin Photoshop și Paint cu ajutorul stylusului, dar trebuie să recunosc că talentul meu la desen și editare foto se rezumă la oameni cu picioarele din bețe, case, flori și un soare mare și galben.

Mobilissimo.ro in browserul lui ASUS Eee Slate B121

Acum că am aflat că și Nokia pregătește o tabletă Windows 8 și că acest OS va beneficia și de ieșirea din aplicații pe bază de Swipe, că pe Nokia N9, platforma începe să pară tot mai interesantă. în ce îl privește pe ASUS Eee Slate B121, oamenii de afaceri care doresc să își înlocuiască laptopul cu o tabletă touch, vor aprecia faptul că au TOATE funcțiile unui PC modern la purtător. Problema aici apare când ne gândim cât de rapid efectuăm anumite sarcini pe un laptop și cât de rapid le facem pe tableta... să ne fi obișnuit totuși prea mult cu laptopurile? Mi se pare că totuși lucrăm deocamdată mai rapid pe laptop decât pe un combo tableta + mouse + tastatură... Poate cu o interfață viitoare, evoluată și mai eficientă se va schimba și timpul de lucru.

Review Asus ASUS Eee Slate B121:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×