ASUS FonePad 7 (FE375CG) Review: o nouă tabletă telefon, mai compactă decât predecesorul, cu două slot-uri SIM și hardware puternic (Video)

3.437 ori
<b>ASUS FonePad 7 (FE375CG) Review: o nouă tabletă telefon, mai compactă decât predecesorul, cu două slot-uri SIM și hardware puternic (Video)</b>ASUS FonePad 7 (FE375CG) ne-a sosit în teste cu 2 săptămâni în urmă și acesta este urmașul lui FonePad 7, terminalul de 7 inch cu posibilitate de apelare telefonică testat anul trecut. îi vom spune noului venit "Noul FonePad 7", pentru a nu...

ASUS FonePad 7 (FE375CG) ne-a sosit în teste cu 2 săptămâni în urmă și acesta este urmașul lui FonePad 7, terminalul de 7 inch cu posibilitate de apelare telefonică testat anul trecut. îi vom spune noului venit "Noul FonePad 7", pentru a nu complica denumirile. Acest produs a fost anunțat la finalul lunii iulie și va ajunge în magazinele din România în septembrie, la un preț de puțin peste 800 de lei.

Avem de-a face cu o tabletă de 7 inch cu două slot-uri SIM, de altfel o premieră la Mobilissimo.ro din acest punct de vedere. Noul FonePad 7 vine pe negru, roșu, alb și auriu și măsoară 9.8 mm în grosime. Greutatea sa este de 299 grame, iar carcasa este fabricată din plastic mat. Tableta e masivă, dar nu are dimensiuni exagerate și este cu siguranță mai compactă decât predecesoarea sa. Va reamintesc că FonePad 7 era fabricată din metal, iar acum s-a făcut trecerea la plastic.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) din spate

Acest model este cu 0.7 mm mai subțire decât predecesorul său și cu 2 mm mai scurt, dar și cu 11 mm mai puțin lat decât primul FonePad 7. și greutatea a scăzut, cu 29 de grame. în zona frontală se află earpiece-ul/difuzor, camera frontală și senzorii, plus un difuzor în partea inferioară, în vreme ce în spate regăsim doar camera principală, fără blitz. în zona superioară se află portul microUSB, iar jos găsim jackul audio și microfonul.

Review ASUS FonePad 7 (FE375CG) - tableta 3G dual SIM

în stânga tabletei se află un capac, sub care se ascund slotul microSD și cele două slot-uri microSIM. în dreapta regăsim butonul On/Off, butoanele de volum, pe care la început le găsiți destul de greu, pentru că sunt plasate mai degrabă spre spatele tabletei, dar vă veți obișnui rapid cu acest setup. Ecranul e magnet de amprente, dar per total este OK acest design, unul mai degrabă utilitar la prețul plătit.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) din lateral

în ce privește aspectul hardware, tableta oferă un display IPS LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iar la interiorul său se află un procesor Intel Atom Z3560, un quad core 64 bit de 1.83 GHz, însoțit de 1 GB RAM, 8/16 GB stocare și 5 GB stocare ASUS WebStorage în cloud. Slotul microSD poate găzdui până la 64 GB stocare extra, iar alte dotări includ o cameră de 5 MP în spate, o cameră frontală de 2 MP, difuzoare stereo și pe partea de conectivitate avem HSPA+ cu viteza de download de 42 Mbps, Miracast, GPS, WiFi, Bluetooth 4.0 și Glonass. Lista de dotări se încheie cu accelerometru, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientala, busola și o baterie Li-Polymer de 15 Wh, care pe hârtie asigura 10.5 ore de funcționare.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) - pe parte de baterie

La testul nostru de playback video HD în bucla, cu WiFi pornit și luminozitate la 50% am atins 7 ore și 52 de minute, în condițiile în care primul FonePad 7 atingea 5 ore cu o unitate de 16 Wh, deci se constată o evoluție. E interesant de remarcat că valorile sunt aproximativ egale cu cele ale lui LG G Pad 8.3, tableta cu pretenții din 2013. încărcarea e totuși cam lungă, la 3 ore și 25 de minute. în zona de Setări avem și opțiunile de power management, care includ Ultra Saving Mode (deconectează opțiunile de conectivitate în standby), Optimized Mode (păstrează conectivitate și crește și viața bateriei) și Customized Mode.

Specificatii ASUS FonePad 7 (FE375CG)

în acest din urmă mod puteți seta luminozitatea și utilizarea câtorva funcții și aplicații de pe tableta, după preferințele voastre. Per total bateria este OK și trecem la aspectul multimedia. în ce privește acustica, tableta pune la bătaie două difuzoare stereo și un player muzical cu interfață minimalistă. Difuzoarele au volum ridicat, sunet clar și bas bun, iar sunetul este cald. Egalizatorul este cel stock, cu opțiuni în funcție de genuri, Bass Boost, Surround Sound și altele. Puteți face streaming de muzică via WiFi și căuta un media server, folosind opțiunile acestui player.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) pe partea audio (acustica si volum audio)

în ce privește testul cu decibelmetrul, a atins 80.6 dBa, ceea ce înseamnă că volumul nu e foarte ridicat, dar la utilizarea de zi cu zi vă pot asigura că e satisfăcător. Avem la dispoziție și deja faimoasa aplicație Audio Wizard, care include 6 moduri de funcționare: Power Saving, Music, Movie,Recording, Gaming și Speech, fiecare cu o tonalitate diferite, bas diferit și înalte diferite.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) -​ am atins 266 unități LUX

Trecând la video și ecran, avem la dispoziție aici un IPS LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, suport pentru multitouch cu 10 degete și luminozitate OK pentru jocuri și filme. Unghiurile de vizualizare sunt largi, culorile sunt ușor suprasaturate, iar pixelii sunt de tip RGB Stripes. La testul cu luxmetrul am atins 266 unități LUX, ceea ce este doar OK, deci nu foarte luminos. Există și setări speciale ale ecranului, printre care se numără și Reading Mode, cu un mod special Image and Tet, care face albul mai blând și un mod special Text, pentru un bej/galben care protejează ochii în timpul citirii.

Ecranul lui ASUS FonePad 7 (FE375CG)

Apoi puteți folosi și aplicația ASUS Splendid pentru a regla funcționarea acestui display. Veți putea personaliza temperatura ecranului, activa un mod special Vivid, umbla la nuanța și saturare. Aș spune că acesta este un ecran OK pentru gamerul casual și utilizatorul care vizionează filme din când în când pe tabletă. în spatele noului FonePad 7 se afla o cameră de 5 megapixeli, iar interfața sa este cea nouă care a sosit cu Zen UI.

Camera lui ASUS FonePad 7 (FE375CG)

în stânga ecranului se află shortcut-ul către camera frontală, efectele (negativ, sepia, lomo, pixelize și altele), dar și setările, în vreme ce în dreapta găsim galeria, butonul shutter, un buton turbo pentru captură rapidă în rafală, butonul de captură video și Modurile. Printre setări se număra balans de alb, ISO până la 800, expunere, optimizare, rezoluție (5 MP în 4:3 4 MP în 16:9), anti shake, calitate a imaginii (fine/standard), touch shooter, self timer, captura în rafală (rapid, lent, dezactivat) și modurile de focalizare (smart AF, continuous AF, infinity).

Mostra foto ASUS FonePad 7 (FE375CG)

Mai avem la dispoziție și Touch Auto Exposure și detectare facială, în vreme ce în secțiunea Video găsim din nou opțiuni că balans de alb, expunere, captura video Full HD, stabilizare a imaginii, anti flicker, localizare, smart brightness, power saving și putem asocia diferite opțiuni butoanelor fizice. Modurile de captură includ Auto, Time Rewind (puteți alege dintr-o serie de fotografii realizate rapid la apăsarea shutter-ului), HDR, Panorama, Selfie cu camera din spate, Night, Smart Remove (Eraser), All Smiles (Best Face din 5 poze), Beautification, GIF și Depth of Field.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) - Cameta

Această din urmă opțiunea blurează imaginea în zona dorită de voi pentru a scoate în evidență zona neblurată. Printre opțiunile video se număra Auto și Time Lapse, iar sus în dreapta interfaței găsim și opțiunea Party Link, care va permite să partajați fotografii prin WiFi Direct. Trebuie menționat și că această cameră nu focalizează rapid și nici nu realizează fotografiile prea rapid, dar prim planurile arată destul de OK.

Mostra foto ASUS FonePad 7 (FE375CG)

în general fotografiile ies cu zgomot și nu prea clare, dacă le faceți pe fugă. Dacă vă dedicați destul timp focalizării, veți obține rezultate rezonabile totuși. Culorile sunt ușor spălăcite la fotografiile realizate la interior, iar în ce privește captura video, am avut surpriza să constat că deși am filmat în Full HD, calitatea nu era nici pe departe demnă de acest nume, filmarea fiind foarte slabă, spălăcită, cu pierdere de focalizare și lipsă de calitate a imaginii.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) - usoara supraincalzire

Există și câteva opțiuni de editare foto, de la mărirea ochilor personajelor capturate, la blush și diferite filtre, rame foto, crop, rotate și multe altele. Aș spune că în mare, camera, se descurcă OK la o captură foto fără pretenții, dar e slabă pe partea de captură video. în ce privește temperatura, acest device atinge 41.8 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2 și suferă doar puțin de supraîncălzire. Browserul este rapid, iar tastatura virtuală este comodă și apreciem și includerea rândului numeric superior.

și acum... benchmark-uri, unde până și iPad Mini Retina sughiță în fața acestui device cu preț sub 1000 de lei.

Benchmark-uri ASUS FonePad 7 (FE375CG)

 ASUS FonePad 7 (FE375CG)ASUS FonePad 7 (2013)LG G Pad 8.3iPad Mini 2
Quadrant17167293412047X
AnTuTu32992909921816X
NenaMark 259.9 FPSX59.2 FPSX
Vellamo2981X2505X
3DMark177852219945614629
GeekBench 3750/2148XX1347/2525
GFXBench29.4 FPSXX26 FPS
BrowserMark 2.11214XXX
SunSpider676XX425
SpeedTest23/19XX19/X

Rezultatele sunt foarte bune, după cum vedeți, iar tableta nu suferă de lag și rulează fără probleme Dead Trigger 2. Aș spune dacă ne uităm la benchmark-uri, vedem că noul FonePad 7 e un mare upgrade față de predecesorul său. Trecând la telefonie, acest model vine cu funcții că Smart Dial, Speed Dial, posibilitatea de a înregistra apeluri, volum ridicat la convorbiri și semnal bun.

ASUS FonePad 7 (FE375CG) Review

Platforma software este Android 4.4.2 cu Zen UI aplicat peste. Interfața este minimalista și plată, arata foarte bine, nu are gloss și aduce acele noi iconuri și fonturi pe care le-am văzut pe tabletele și telefoanele ASUS în ultima vreme. în zona Dropdown găsim notificările și toggle-urile, printre care și unul de Boost RAMM, Quick Memo, GPS, Smart Save și Reading Mode. Printre setări găsim ASUS Customized Settings, cu opțiuni pentru accesoriul ASUS Cover, opțiuni dual SIM, do not disturb și screenshot asociat butonului virtual Recent Apps.

Pret ASUS FonePad 7 (FE375CG)

Lockscreen-ul include atât aplicații Quick Access, cât și widgeturi și puteți activa și camera folosind butoanele de volum. Pe lista de aplicații preinstalate se număra Amazon Kindle, Aware Hub (opțiuni și acțiuni contextuale), Calendar, Data Transfer (de pe un terminal mai vechi), Do It Later (un soi de To Do List), Drive, Email, File Manager, Flipboard, Hangouts, Google Maps, Mirror, My ASUS, Omlet Chat, PC Link (mirror pentru ecranul tabletei către PC via conexiune USB), Quick Memo și Remote Link (controlați PC de pe tableta).

Aplicatiile de pe ASUS FonePad 7 (FE375CG)

Aveți la dispoziție și Share Link (partajați către terminalele din zonă), Sound Recorder, ASUS Story (aplicație de creat colaje) și SuperNote. Acesta a devenit în noua versiune un soi de S Note de la Samsung, dar cu mai puține opțiuni (fonturi, template-uri, brush-uri și multe altele, plus stamps). Avem la dispoziție și Zinio și WebStorage, dar și What's Next, un sistem de alerte în avans, conectat la calendar, alerte legate de SMS-uri, mail-uri și zile de naștere de exemplu.

și acum verdictul!

Iată aspectele Pro:

 • tableta dual SIM
 • preț atractiv
 • hardware puternic
 • acustică bună
 • numeroase opțiuni ale camerei
 • rulează orice joc nou

și aspectele Contra:

 • nu are ecran foarte luminos
 • ecranul e magnet de amprente
 • încărcare de lungă durată
 • captură video slabă
 • ușoară supraîncălzire
 • bloatware...ish

ASUS FonePad 7 FE375CG primește un 8.9 din 10 pentru design, un 9.2 pentru hardware și un 9.5 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.2 din 10 și acest model este un upgrade însemnat față de predecesor, îi face față cu brio lui iPad Mini Retina în benchmark-uri și în plus mai realizează și apeluri telefonice, folosind două slot-uri SIM.

Tableta ASUS FonePad 7 (FE375CG) va fi disponibilă din luna septembrie via eMAG, la aproximativ 800 lei.

Review ASUS FonePad 7 (FE375CG)​

ASUS Fonepad 7 FE375CG
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×