ASUS Transformer Book T100TA Review: o primă tabletă atractivă cu CPU Bay Trail și o primă privire asupra lui Windows 8.1 (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 4.162 ori
<b>ASUS Transformer Book T100TA Review: o primă tabletă atractivă cu CPU Bay Trail și o primă privire asupra lui Windows 8.1 (Video)</b>ASUS Transformer Book T100TA reprezintă o premieră la Mobilissimo.ro, fiind prima tabletă cu procesor quad core Bay Trail care ajunge pe masă noastră de teste, dar și primul model cu Windows 8.1 la bord. Acest device de 10 inch a fost primit în...

ASUS Transformer Book T100TA reprezintă o premieră la Mobilissimo.ro, fiind prima tabletă cu procesor quad core Bay Trail care ajunge pe masă noastră de teste, dar și primul model cu Windows 8.1 la bord. Acest device de 10 inch a fost primit în teste de la Eta2U și vine cu un dock la pachet.

Terminalul a fost lansat către finalul lui 2013 și costă în jur de 1800 lei la noi în țară. Acest produs adopta un format de netbook atunci când e atașat la dock, iar un lucru de remarcat aici este carcasa din plastic a tabletei, care totuși are un feeling de produs solid. Dock-ul are designul tipic pentru ASUS, doar că nu vine cu slot SD și nici cu baterie internă.

Design ASUS Transformer Book T100TA

Tastele sunt bine spațiate, dar cam zgomotoase și tot zgomotos este și touchpad-ul. Mecanismul de atașare a tabletei la dock a fost modificat, astfel că acum în locul unui trăgaci avem un buton și trebuie să avem grijă să scoatem tableta din toți pinii simultan, pentru a nu rămâne prinsă. Balamaua dintre cele două componente este la rândul său destul de solidă.

Specificatii ASUS Transformer Book T100TA

Greutatea celor două părți ale acestui hibrid este în jur de 550 de grame, iar grosimea între 11 și 12 milimetri. în format netbook, Transformer Book T100TA cântărește aproximativ 1.1 kg. Atunci când veți flexa tableta la maxim veți atinge un unghi de 135 de grade și tableta va tinde să cadă pe spate din cauza greutății sale, dar asta mai degrabă când țineți device-ul în poală, decât pe masă.

Tableta se încarcă via micro USB, iar dock-ul vine cu port USB 3.0 și am remarcat că nu există un buton Windows clasic în zona frontală a acestui device. Găsim în schimb un buton lateral Home, lângă butoanele de volum, iar acestea sunt destul de greu de apăsat, fiind adânc înglobate în gadget. Trecând peste aceste design al compromisurilor găsim o listă de specificații destul de bună la acest preț.

ASUS Transformer Book T100TA

Astfel, Transformer Book T100TA are în centru un procesor Intel Atom Z3740 quad core, un Bay Trail de 1.3 GHz, însoțit de 2 GB RAM DDR3 și 32 sau 64 GB memorie internă. Ecranul este un IPS de 10.1 inch, cu rezoluție de 1366 x 768 pixeli, iar de partea grafică se ocupă Intel HD Graphics. Pe partea de conectivitate avem WiFi, Bluetooth și micro HDMI, iar cameră avem doar în zona frontală, un webcam de 1.2 megapixeli.

Tableta mai vine și cu difuzoare stereo și o baterie de 31 WH, care pe hârtie asigura 11 ore de funcționare sau 10 zile de funcționare în standby. La testul nostru am atins 12 ore și 40 de minute de playback video HD continuu, cu luminozitate la 50% și WiFi pornit. încărcarea bateriei durează 5 ore, ceea ce e destul de mult, dar merită pentru jumătatea de zi de funcționare atinsă.

Difuzoare ASUS Transformer Book T100TA

Bateria este excelentă și se bate de la egal cu orice iPad, mai ales că avem baterie doar pe tableta și nu și pe dock. în ce privește experiența multimedia, aici difuzoarele sunt excelente și fac uitată chiar și performanța lui Nexus 10, care era un fel de etalon în rândul tabletelor la capitolul acustică. Astfel, volumul este foarte ridicat, basul este puternic, iar tehnologia SonicMaster își spune cuvântul. Dacă îl aduceți pe Transformer Book T100TA la o petrecere nu veți avea obiecții din partea invitaților!

Luminozitate display ASUS Transformer Book T100TA

Trecând la playback video, de acesta se ocupă un ecran IPS de 10.1 inch, cu rezoluție de 1366 x 768 și unghiuri largi de vizualizare. Acest display atinge o luminozitate de 187 de unități lux, ceea ce e cam scăzut, dar își face treaba bine la interior. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar culorile nu sunt foarte vii și aici se simte unde a umblat ASUS pentru a tăia din preț.

ASUS Transformer Book T100TA display pe albASUS Transformer Book T100TA display pe negru

Per total ecranul reprezintă un compromis pe care îl putem accepta. în ce privește performanță, tabletei îi ia 18 secunde pentru a boot-a, 6 secunde pentru shutdown și nu are pic de lag în interfață. La transferurile de pe un stick USB pe tabletă am atins 20 Mbps, iar Internet Explorer 11 ne-a impresionat cu o viteză foarte ridicată de încărcare a paginilor, confirmată și de benchmark-ul Sunspider.

ASUS Transformer Book T100TA - Review Mobilissimo.ro

V-am prezentat în video review și câteva gesturi pe care le puteți aplica pe touchpad. Spre exemplu un swipe în sus cu 3 degete declanșează un sistem revoluționar de multitasking, ce poate aminti ușor de cel din Windows Phone 8. O apăsare pe touchpad cu 2 degete înseamnă right click, iar swipe în jos cu 3 degete înseamnă comanda Back.

Primiți la pachet cu tableta și 1 TB stocare gratuită în cloud prin ASUS WebStorage timp de un an, iar trecând și la aspectul software, i-am dedicat lui Windows 8.1 o secțiune separată în review. El aduce, printre altele și noi mărimi de tile-uri în ecranul Home și mai multe variante de fundaluri și culori pentru customizarea să. Pentru a accesa lista de aplicații acum nu mai faceți swipe și alegeți opțiunea lista ci faceți ceea ce eu numesc un "semi swipe", ținând ecranul apăsat.

Windows 8.1

Puteți seta Windows 8.1 să booteze direct în modul desktop acum, iar Microsoft a implementat o căutare inteligenta în acest OS, la care până și Google cred că ar râvni puțin. Astfel, la căutare vom vedea atât conținuturi din SkyDrive, cât și informații de pe web, conținuturi și aplicații din memoria terminalului și pe viitor și mail-uri, conform Microsoft.

Fereastra destinată rezultatelor de căutare e foarte interactivă și la o formație de exemplu va afișa absolut toate informațiile posibile, albumele și posibilitatea de a asculta melodii. Odată cu Windows 8.1 lockscreen-ul poate deveni un slideshow foto și avem și o scurtătură direct către camera din acesta. Tot Windows 8.1 aduce suport Bluetooth LE și posibilitatea de a atașa 3-4 aplicații una lângă alta pe ecran prin snapping, evident pe ecranele mari. Aici putem folosi în tandem doar 2 aplicații.

ASUS Transformer Book T100TA

Butonul Start a revenit în acest release, el având rolul de a ne duce din desktop în Home screen-ul cu tile-uri, dar și de a afișa câteva opțiuni odată ce apăsam pe left click. Internet Explorer 11 oferă acum până la 100 de taburi deschise simultan, este foarte rapid atât la afișarea de pagini, cât și la randarea de conținuturi în WebGL. Windows Store a fost și el îmbunătățit și este acum mai intuitiv și afișează la îndemână noile aplicații.

Windows 8.1 aduce și o integrare mai profundă SkyDrive, astfel că fișierele și conținuturile din cloud pot fi văzute lângă cele stocare în memoria internă și pot fi accesate oricând aveți conexiune WiFi. Aplicațiile au acum parte de actualizări automate, iar Windows 8.1 aduce suport mulți monitor. Per total Windows 8.1 este un upgrade mic pentru Windows 8, dar unul binevenit.

Benchmark-uri ASUS Transformer Book T100TA

Nu putem uita de benchmark-uri, astfel că am testat ASUS Transformer Book T100TA prin intermediul unei mari varietăți de programe. Astfel, în 3DMark Ice Storm Extreme T100 atinge 8506 puncte, în condițiile în care Dell Venue 11 Pro obține 6877 puncte. în 3DMark Ice Storm Unlimited am obținut 10583 puncte, în comparație cu iPad Air, care obține 14.000 de puncte. în GFX Bench scorul atins a fost de 14 FPS la testul off screen, în vreme ce un iPad 4 obține 19 FPS.

La viteza de download stăm chiar bine, cu 16 Mbps, în aceeași rețea în care un iPhone 5 scoate doar 13 Mbps maxim la download. Viteza de scriere și citire pe acest device este de 41 Mbps, respectiv 106 Mbps, ceea ce nu e chiar rău. în Relative Benchmark am obținut 2101 puncte, în vreme ce un performant HP SlateBook X2 obține 2300, deci stăm bine și aici, mai ales că acela e un model Full HD. La testele de web browsing am atins 2737 puncte în BrowserMark 2.0, față de cele 3000 ale lui Galaxy Note 3 și 415 ms în Sunspider, adică cel mai bun scor pe care l-am văzut până acum, mai bun decât cele 426 puncte ale lui iPad Air.

Pret ASUS Transformer Book T100TA

Performanța procesorului quad core Bay Trail a fost comparată pe web cu cea a lui Core i3 și trebuie să spun că sunt de acord cu aceste afirmații. Tableta rulează Bioshock 1 pe nivel mediu de grafică și nu pierde prea multe frame-uri, iar grafică arată bine. Pe lista de aplicații preinstalate se număra Sticky Notes și Math input, prima o aplicație de tip Post It, iar a două o aplicație care interpretează scrisul de mână pentru simboluri și calcule matematice și le efectuează.

Apoi avem aplicația ASUS WebStorage pentru stocarea în cloud, Kindle și Netflix pentru e-reading și seriale, plus o suită întreagă de aplicații Bing, unele noi și unele familiare deja. E vorba despre Bing Weather, News, Travel, Sports, Maps, Health, Food și Finance, fiecare cu interfața Modern UI cu derulare orizontală a informațiilor.

Review ASUS Transformer Book T100TA

Alte aplicații incluse la pachet sunt SkyDrive (redenumit între timp OneDrive), Skype, Reader, OneNote și Reading List, cu care puteți salva un articol din browser pentru a-l citi mai târziu. Office 2013 este și el inclus la pachet și vine acum și cu Outlook, Publisher și Access. în video review vedeți și o prezentare a unui fișier Excel și a unuia Word, cu mențiunea că aveți nevoie de un cont Office și un abonament la serviciile 365 pentru a-l utiliza. și acum hai să vedem care sunt aspectele Pro și Contra ale acestui device.

Iată-le pe cele Pro:

 • baterie excelentă
 • difuzoare foarte bune
 • fără pic de lag
 • performante aproape de Core i3
 • rulează Bioshock și alte câteva jocuri de acest gen
 • Office 2013 la pachet
 • preț atractiv

și iată și aspecte Contra:

 • carcasa din plastic
 • fără camera în spate
 • luminozitate scăzută
 • fără aplicațiile unice pe care ASUS le include pe tabletele Android
 • Windows 8.1 nu e o îmbunătățire uriașă față de Win 8
 • Office are nevoie de abonament

ASUS Transformer Book T100TA obține o notă de 8.3 din 10 pentru design, 9 pentru hardware și 8.5 pentru OS și UI. Totalul este de 8.6 din 10, dar datorită prețului accesibil rotunjim nota la 9 din 10. Acum că segmentul netbook a murit, acest produs reprezintă un înlocuitor excelent, ba chiar cu câteva plusuri mari, de la baterie și OS la performanță la gaming. [FORUM]

ASUS Transformer Book T100TA prețuri actualizate:

Review ASUS Transformer Book T100TA
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×