ASUS VivoTab Note 8 Review: Windows 8.1 full Într-un pachet compact, cu ecran sub așteptări (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 2.738 ori
<b>ASUS VivoTab Note 8 Review: Windows 8.1 full Într-un pachet compact, cu ecran sub așteptări (Video)</b>ASUS VivoTab Note 8 este o tabletă care reprezintă o premieră la Mobilissimo.ro: este prima tabletă de 8 inch cu Windows 8.1 pe care o primim în teste și vom arunca o privire asupra acestui format compact de device. Produsul a fost anunțat la CES...

ASUS VivoTab Note 8 este o tabletă care reprezintă o premieră la Mobilissimo.ro: este prima tabletă de 8 inch cu Windows 8.1 pe care o primim în teste și vom arunca o privire asupra acestui format compact de device. Produsul a fost anunțat la CES 2014 în ianuarie, iar prețul sau este de aproximativ 1499 lei. Am primit acest produs în teste de la ETA2U, cărora le mulțumim.

La capitolul design, avem de-a face cu un terminal masiv, cu grosime de 11 mm și greutate de 380 de grame. El oferă o aderență bună, are un spate soft touch și margini mari ale ecranului. Observăm și prezența unui inel lucios din plastic de jur împrejurul tabletei, iar el pare inutil, atât ca design cât și că funcționalitate. în partea superioară a tabletei avem parte de un port microUSB, jack audio, iar pe partea dreaptă se afla butoanele On/Off și de volum.

Review ASUS VivoTab Note 8

în stânga avem butonul Home și slotul microSD, iar în dreapta jos se află un slot pentru stylus. în zona frontală se află o cameră pentru videoconvorbiri, iar în spate o cameră principală și două perechi de difuzoare. Tableta este rotunjită la colțuri și trebuie neapărat să știți că la acest device se murdărește extrem de ușor ecranul, orice ați face.

Specificatii ASUS VivoTab Note 8

Per total, acest design e ușor învechit și nu prea inspirat. Pe partea de hardware avem la dispoziție un display de 8 inch IPS LCD cu iluminare LED și rezoluție de 1280 x 800 pixeli, plus procesor Intel Atom Z3740 quad core de 1.86 GHz. Terminalul vine cu 2 GB RAM LPDDR3, grafică Intel HD Graphics cu suport DirectX 11, 32/64 GB stocare și slot microSD.

Prezentare ASUS VivoTab Note 8

VivoTab Note 8 suportă conectivitate WiFi, Bluetooth 4.0, Miracast și include o cameră de 1.2 MP în față și una de 5 MP în spate. Difuzoarele sunt unele stereo, iar alte dotări includ G Sensor, senzor de lumină ambientală, busolă digitală și giroscop. Bateria este o unitate de 15.5 W, care asigură cam 8 ore și 40 de minute de playback video HD, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%. Această durată nu e prea impresionantă în comparație cu un iPad, dar față de un LG G Pad 8.3 și Nexus 7 2013 stăm un pic mai bine.

Display-ul lui Asus Vivotab Note 8

încărcarea durează 2 ore și 40 de minute, iar trăgând linie veți prinde cam o zi de utilizare, ceea ce e OK. în ce privește acustica, acest device oferă o voce caldă, dar la volum maxim spatele său vibrează. Volumul este destul de bun, basul este și el acceptabil, iar tehnologia SonicMaster de la Bang & Olufsen este la posturi, difuzoarele oferind o experiență acustică bună. Display-ul acestei tablete este un IPS LCD de 8 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, pixeli de tip RGB Stripe.

ASUS VivoTab Note 8 Review: Windows 8.1 full Într-un pachet compact, cu ecran mediocru (Video)

Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar culorile nu sunt atât de vii pe cât ne așteptam. Comportamentul în bătaia soarelui nu e deloc bun, iar la nivelul de luminozitate am atins 265 unități LUX, adică aproximativ 50% din luminozitatea unui Nexus 7 2013. Per total, acest display este mediocru și nu impresionează mai ales în comparație cu alte modele ASUS. Camera de 5 MP este una fără blitz și oferă opțiuni de bază, de la captura foto și video la panorama la 360 de grade, timer și expunere.

Mostre foto ASUS VivoTab Note 8

Fotografiile realizate cu ASUS VivoTab Note 8 ies cu destul de mult zgomot și nu sunt foarte clare, dar culorile sunt bune. Camera e sub performanța lui Nexus 7 2013 și iPad Mini 1. Ea filmează Full HD la 29 FPS și rezultă un fișier video cu bitrate de 21 Mbps, dar și cu audio stereo. Stabilizarea nu e prea bună, dar calitatea e rezonabilă la filmare. Am jucat și jocuri pe acest gadget și după o sesiune de 15 minute de Asphalt 8 tableta a atins 43 de grade, ceea ce înseamnă supraîncălzire.

Dupa 15 minute de Asphalt 8 tableta Asus Vivotab Note 8 a atins 43 de grade

La benchmark-uri am decis să îl comparăm pe ASUS VivoTab Note 8 cu ASUS Transformer Book T100, mai ales că ambele au procesoare Intel Atom Z3740. în PC Bench am atins 44 Mbps la citire și 114 Mbps la scriere cu VivoTab Note 8, în vreme de T100 atinge 43 Mbps la citire și 142 Mbps la scriere. în GFX Bench am prins 15 FPS cu Note 8, peste cele 14 FPS ale lui T100 și sub cele 19 FPS ale lui iPad 4. în 3DMark, în Ice Storm Unlimited scorul a fost de 15.366 puncte pe Note 8, chiar și peste iPad Air cu ale sale 14.000 puncte și peste T100 cu 10.000 puncte.

ASUS VivoTab Note 8 Benchmarks

în ce privește conexiunea Internet, am atins 17 Mbps cu Note 8 și 16 Mbps cu T100, în vreme ce un iPad Mini Retina prinde 19 Mbps. Relative Benchmark aduce un scor de 1991 pe Note 8 și 2101 pe T100. în Sunspider scorul a fost de 401 puncte cu Note 8, unul dintre cele mai bune de acum. în BrowserMark 2.0 scorul a fost de 2777 pe Note 8, sub cel de 3000 al lui Galaxy Note 3 de exemplu, dar puțin peste T100, cu 2737 puncte. Aceste teste ne arată că stăm destul de bine pe partea de benchmark, mai ales la grafică.

ASUS VivoTab Note 8 Review

Rulăm aici Windows 8.1, cu multitasking pe bază de Snap (alăturarea de două aplicații pe ecran simultan) și avem obișnuitele gesturi de control, plus o căutare evoluată, cu rezultate complexe. Butonul Start a sosit și el odată cu Windows 8.1. Am dedicat un segment special stylus-ului Wacom, care funcționează chiar și la 20 mm înălțime față de ecranul tabletei. Vedeți și în video review un sistem eficient de respingere a palmei în vreme ce folosim stylus-ul, astfel că nu veți face input din greșeală.

ASUS VivoTab Note 8 Stylus

V-am prezentat Paint, Sticky Note și One Note, toate în interacțiune cu stylus-ul. Puteți lua notițe în PDF-uri și sublinia text și în Internet Explorer. Există și un buton pe stylus, care are rolul de click dreapta în diferite aplicații. Acest stylus suporta peste 1000 de nivele de presiune și este foarte precis la input. Alte lucruri de remarcat aici sunt viteza lui IE 11, care se mișcă foarte bine, după cum au confirmat și benchmark-urile de mai sus.

Această tabletă beneficiază și de un mod special low power, care permite funcționarea timp de zile întregi cu aplicații din Windows Store care rămân active și conectate. La pachet cu ASUS VivoTab Note 8 vine și Microsoft Office Home + Student, deci productivitatea e asigurată. Aruncând un ochi și pe lista de aplicații oferite de ASUS găsim WebStorage pentru stocare în cloud, PowerDirector pentru o editare video sub nivelul lui iMovie, dar totuși destul de atractivă, plus ASUS Photo Director, pentru o editare foto cu destul de multe opțiuni.

ASUS VivoTab Note 8 Review: Windows 8.1 full Într-un pachet compact, cu ecran mediocru (Video)

în rest avem suita Bing pe poziții, cu câte o aplicație pentru Sănătate, știri, Turism, Sport și Gătit. V-am prezentat pe final și aplicația Sketchboard, care scoate cel mai bine în evidență stylus-ul permițându-vă să desenați sau să faceți caricaturi, evident, dacă vă pricepeți. Lista de aplicații e întregita de OneDrive și Skype, ale căror scopuri le cunoașteți. și acum hai să vedem aspectele Pro și Contra ale produsului.

Iată aspectele Pro:

 • preț excelent
 • full Windows 8.1 într-un pachet compact de 8 inch
 • stylus
 • baterie performantă
 • connected standby
 • performanță bună
 • rulează jocurile din Windows Store fără probleme
 • Office la pachet

și aspectele Contra:

 • ecranul se murdărește extrem de ușor și foarte rău
 • design învechit
 • cameră slabă
 • ecran mediocru

ASUS Vivotab Note 8 primește de la noi un 7.5 pentru design, un 8.7 pentru hardware și un 8 pentru OS și UI, aici scorul scăzând pe fondul eternei confuzii declanșate de tandemul Metro/Desktop, cu acest din urmă mod de utilizare fiind ușor inutil pe un ecran atât de mic. Nota finală este de 8.06 din 10, iar eu văd acest produs ca ideal doar pentru studenți și desenatori amatori. Ceilalți au multe opțiuni în universul Android și iOS. Mulțumim ETA2U pentru produsul oferit in teste. [FORUM]

ASUS Vivotab Note 8 prețuri actualizate:

ASUS VivoTab Note 8 Review
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×