Chuwi Vi8 Plus Review: mai slabă decât Chuwi Vi8, la aproape toate capitolele (Video) (Introducere, Plusuri și minusuri, Video Review, Note, Disponibilitate)

1.280 ori
<b>Chuwi Vi8 Plus Review: mai slabă decât Chuwi Vi8, la aproape toate capitolele (Video)</b>Chuwi Vi 8 Plus este o variantă uşor actualizată a tabletei Chuwi Vi8, pe care am testat-o la Mobilissimo.ro cu ceva vreme &icirc;n urmă. Avem de-a face aici cu un device cu ecran de 8 inch şi cu Windows 10 la bord de această dată şi nu dual boot...

Introducere

Chuwi Vi 8 Plus este o variantă uşor actualizată a tabletei Chuwi Vi8, pe care am testat-o la Mobilissimo.ro cu ceva vreme în urmă. Avem de-a face aici cu un device cu ecran de 8 inch şi cu Windows 10 la bord de această dată şi nu dual boot ca Vi8. Terminalul costă 89 de lei la Gearbest.com, deşi deseori ei au vânzări fulger care duc şi preţul sub 80 de dolari.

Aflaţi că la achiziţia acestui model puteţi opta pentru livrare prin Hungary Post, care costă zero lei plus taxa vamală de 30 de lei sau DHL, care costă 43 de dolari, plus vamă 30 lei şi taxa DHL de 100 de lei, dar ajunge mai rapid la client şi e livrata fix la uşă.

- Design -

Chuwi Vi8 Plus privit din spate

Tableta are un șasiu din plastic, cu un model de "X-uri" în spate şi inserţii de metal laterale. Acest model măsoară 9.3 mm în grosime şi cântăreşte 350 de grame, fiind deci cu 40 de grame mai grea decât Chuwi Vi8 şi cu 30 de grame mai uşoară decât ASUS VivoTab Note 8. Vi8 Plus este cu 1.7 mm mai subţire decât tableta ASUS anterior menţionată.

Chuwi Vi8 Plus privit din lateral

La utilizarea de zi cu zi, tableta da senzaţia că e destul de grea pentru dimensiunile sale, dar are construcţia destul de bună. Muchiile au o grosime rezonabilă, iar butoanele fizice sunt comode. Din păcate butonul Windows nu funcţionează chiar mereu şi uneori nu răspunde la apăsare. Aderența este bună, iar designul este rezonabil pentru un produs ce costă sub 100 de dolari.

- Display -

Chuwi Vi8 Plus are un display IPS LCD de 8 inch, cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, iar playerele preinstalate cam fac figuri, deci am folosit VLC Player. Experienţa ecranului implica o luminozitate scăzută, contrast foarte slab, dar culorile sunt OK şi unghiurile de vizualizare acceptabile. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la testul cu luxmetrul am fost sub 200 de LUX, deci la un nivel foarte slab.

Luminozitate ecran Chuwi Vi8 Plus

Am atins doar 142 LUX, ceea ce e un rezultat extrem de dezamăgitor, chiar și sub cel a lui Chuwi Vi8, ce atingea 159 LUX. În mare ecranul rămâne o dezamăgire şi e bun de utilizat doar la interior.

- Hardware -

Având în vedere preţul plătit, Chuwi Vi8 Plus are hardware destul de OK, pe hârtie. Procesorul Intel Atom x5 e parcă chiar prea bun pentru acest pachet hardware, iar cantitatea de RAM şi stocare e acceptabilă. Camerele sunt neglijabile, dar bateria e slabă chiar şi în această gamă de preţ. Simt ca o sumă de 10-15 dolari în plus ar fi justificat totuşi un ecran mai bun.

Chuwi Vi8 Plus Review

Eventual renunţăm la portul HDMI şi la "fandoseala" USB Type-C, fără de care nu am fi tuşit, vă asigur. Se economiseau astfel bani, folosiţi pentru o baterie mai bună şi ecran mai bun. Altfel, degeaba avem procesor Intel Atom x5, dacă terminalul tot are lag şi bug-uri... În principiu, Chuwi Vi8 Plus e excelent doar pe hârtie, iar la utilizarea de zi cu zi scârţâie la mai toate capitolele.

- Baterie -

Bateria lui Chuwi Vi8 Plus

Tableta oferă o baterie de 4.000 mAh, care e inferioară şi celei de pe phablet-urile moderne din China mai nou. Pe hârtie ni se promit 3 ore de playback video, deci măcar cei de la Chuwi sunt oneşti cu privire la potenţialul bateriei de pe tableta lor. La testul nostru de playback video am atins 3 ore şi 17 minute, un rezultat slab indiferent de gama de preţ în care operăm. Aflaţi şi că stăm mai prost decât Chuwi Vi8, care obţinea 5 ore şi 58 de minute de playback

Test baterie Chuwi Vi8 Plus - Video Playback

Chuwi Vi8 Plus, test baterie, incarcare

Încărcătorul oferit la pachet este de 5V/2A, iar încărcarea durează 2 ore şi 20 de minute, fiind rezonabilă. În schimb la Chuwi Vi8 dura 2 ore şi 58 de minute, deci destul de mult. Există şi funcţie Battery Saver în Windows, în cazul în care vreţi Power Saving.

- Conectivitate -

Chuwi Vi8 Plus

Terminalul oferă un port USB Type-C, dar şi un micro HDMI 1.4, iar conectivitatea include şi suport WiFi 802.11 b/g/n la 2.4 GHz, dar nu şi suport pentru banda de 5 GHz. Mai avem şi Bluetooth 4.0, dar nu există nici urmă de 3G sau LTE, ceea ce nu e neapărat o mare problemă. Din nou, aş fi sacrificat USB Type-C şi HDMI în favoarea unui slot SIM şi LTE, dar nu cred că bateria făcea faţa şi la aceea sursa de consum.

- Multimedia -

Putere volum Chuwi Vi8 Plus

Tableta include un difuzor în spate şi apelează la Groove Music că player media, iar acela din păcate nu funcţionează chiar mereu şi mai are şi crash-uri. Atunci când am reuşit să îl facem pe Groove să meargă, basul a fost slab, volumul scăzut şi tăria neimpresionantă. Am atins 73.5 dBA în faţă şi 75.9 dBA în spate, ceea ce e scăzut.

Chuwi Vi8 Plus putere volum

Din nou deşi rezultatul e slab, depăşim Chuwi Vi8, care ajungea la 71.6 dBA, dar şi pe Allview Viva H7 Xtreme, ce are tot o valoare scăzută.

- Camera -

Ca de obicei, aspectul camera e neglijabil când vine vorba de tablete şi e cazul şi aici. Primim două camere de 2 MP, una în faţă şi una în spate, dar fără pretenţii de calitate. Imaginile sunt grainy, neclare, dar culorile se disting în mod rezonabil. Aş spune şi că viteza de captură e OK şi e un lucru bun că primim captura video 720p.

Camera lui Chuwi Vi8 Plus

Camera frontală o să fie bună pentru Skype mai degrabă, iar cea principală are câteva opţiuni binevenite, precum balans de alb, ISO, expunere şi aspect. Nu am avut aşteptări mari de la cameră şi ea a fost la nivelul aşteptărilor.

- Benchmark -

Chuwi Vi8 Plus integrează un procesor Intel Atom x5, 2 GB RAM, 32 GB stocare şi are o soluţie grafică Intel HD Graphics de generaţie a opta. Din păcate, device-ul se confruntă cu ceva lag, are o bootare lentă şi aplicaţiile se deschid şi ele cam lent. Rulăm totuşi jocuri că Riptide GP2 şi Overkill 3 fără probleme, deşi până şi în Riptide am avut un crash la un moment dat.

Chuwi Vi8 Plus

În benchmark-uri nu am stat rău, astfel că în GFX spre exemplu eram peste Xiaomi Mi Pad 2 în câteva sub-teste, dar şi peste iPad Mini Retina. În 3DMark suntem cam la egalitate cu ASUS VivoTab Note 8 sau Chuwi Vi8, iar în Relative Benchmark scorul e similar cu cel al tabletei ASUS. Am remarcat şi un aspect ciudat şi anume că în testul PCBench viteza de scriere a memoriei interne a fost de 2 ori mai mică decât am văzut pe orice altă tabletă cu Windows până acum.

Chuwi Vi8 Plus/ browsermark

Chuwi Vi8 Plus/ sunspider

În principiu testele benchmark au fost mixte. Mixte au fost şi cele ale browser-ului Edge, care e foarte rapid, dar are rezultat slab în BrowserMark şi excelent în Sunspider.

- Temperatura -

Chuwi Vi8 Plus se supraincalzeste

De parcă lag-ul şi bug-urile nu erau de ajuns, tableta se mai şi încălzeşte excesiv. Astfel, după 15 minute de jucat Riptide GP2 am ajuns la 44.7 grade Celsius, ceea ce înseamnă evident supraîncălzire.

- OS, UI, aplicaţii -

Chuwi Vi8 Plus rulează Windows 10 şi vine cu Action Center, cu opţiuni de tip Quick Settings, că Tablet Mode, Battery Saver, VPN sau Quiet Hours. Putem alterna între modul Desktop, cu aplicaţii .exe, foldere şi apps x86, practic experienţa din Windows 7 desktop, sau modul Tableta, în care folosim doar tile-uri, că în Windows 8.

Chuwi Vi8 Plus Review

Meniul Start include acum tile-uri şi e mai amplu, include şi o listă de aplicaţii şi funcţie de căutare. Primim ferestre redimensionabile în zona Desktop şi o avem şi pe Cortana la îndemână. Tastatura virtuală e comodă şi în Windows 10 a dispărut Charms Bar, în schimb putem alterna între desktopuri, fiecare cu shortcut-urile şi aplicaţiile sale deschise.

Chuwi Vi8 Plus Review: mai slabă decât Chuwi Vi8, la aproape toate capitolele (Video)

Tableta are în jur de 40 de aplicaţii preinstalate, iar unele au avut bug-uri şi nu s-au deschis. Suntem aproape de bloatware aici, iar pe lista de aplicaţii se afla Xbox, Maps, Skype, softurile Office, OneDrive şi altele. Am avut probleme şi cu descărcările de aplicaţii din păcate, care au fost cam lente.

Chuwi Vi8 Plus Review: mai slabă decât Chuwi Vi8, la aproape toate capitolele (Video)

Nota finală este de 7.15 din 10 şi credeţi-mă e o notă generoasă pentru acest produs. Îl găsiţi la Gearbest, la suma de 89 dolari şi produsul nu e chiar tentant, din cauza problemelor sale. Ecranul e slab, bateria e slabă, acustică e slabă şi există şi bug-uri şi probleme cu temperatura. O idee mai bună e să mai adăugăm câteva zeci de dolari şi să achiziţionăm o tabletă pe care nu o vom regreta după.

Chuwi Vi8 Plus Review

Nu putem recomanda acest produs, din păcate!

Plusuri și minusuri Chuwi Vi8 Plus

Părți pozitive
 • - preţ scăzut
 • - construcţie solidă
 • - rulează jocuri OK
 • - utilizarea lui Office din mers
 • - benchmark-urile de GPU sunt bune
 • - browser rapid
 • - port HDMI
Părți negative
 • - supraîncălzirea
 • - lag şi bug-uri
 • - luminozitate scăzută a ecranului
 • - volum foarte scăzut
 • - baterie slabă

Video Review Chuwi Vi8 Plus

Note Chuwi Vi8 Plus

 • Design8,2/10
 • Display5,5/10
 • Hardware8,5/10
 • Baterie6/10
 • Connectivitate7/10
 • Multimedia6/10
 • Cameră7/10
 • Benchmark-uri6,5/10
 • Temperatură6/10
 • OS, UI & Apps8/10
 • Preț10/10
 • Total7,15/10

Disponibilitate Chuwi Vi8 Plus

Prețuri actualizate
 • 1
Chuwi Vi8 Plus7,1510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×