Evolio GO Fun 3G Review + Concurs: tableta GPS ideală pentru taximetrişti, cu ecran cam "tras pe dreapta" (Video)

3.303 ori
<b>Evolio GO Fun 3G Review + Concurs: tableta GPS ideală pentru taximetrişti, cu ecran cam "tras pe dreapta" (Video)</b>Tableta Evolio GO Fun 3G este un model de 7 inch, cu funcţii de telefonie şi GPS, iar punctul său forţe &icirc;l reprezintă hărţile oferite la pachet şi accesoriile auto. Acest produs vă este oferit la un concurs Mobilissimo.ro, ale cărui reguli...

Tableta Evolio GO Fun 3G este un model de 7 inch, cu funcţii de telefonie şi GPS, iar punctul său forţe îl reprezintă hărţile oferite la pachet şi accesoriile auto. Acest produs vă este oferit la un concurs Mobilissimo.ro, ale cărui reguli le aflaţi mai jos.

Terminalul costă 449 lei (a costat și 399 lei la reducere) la Evolio Shop şi a fost anunţat în luna aprilie. El vine cu garanţie pe 2 ani şi măsoară 9.5 mm în grosime, iar greutatea este de 268 grame. Tableta e uşoară în mâna utilizatorului, are o aderentă bună şi poate fi relativ uşor de folosit cu o singură mână. Carcasa este fabricată din plastic şi este destul de solidă, ea nescârțăind ca alte modele din aceeaşi gamă de preţ.

Remarcăm aici şi marginile groase ale ecranului şi inserţia de metal a ramei acestui device. În zona frontală se află difuzorul pentru convorbiri, camera frontală şi ecranul, care e magnet de amprente. În spate găsim camera principală şi difuzorul, iar tot acolo se află şi un capac din plastic, sub care se ascunde slotul microSD şi cel SIM.

Evolio GO Fun 3G

În zona superioară regăsim jackul audio şi portul microUSB, iar jos se afla microfonul. Tableta nu are nimic în stânga, iar în dreapta putem accesa butoanele de volum şi cel On/Off, care au feedback bun. Aş spune că designul lui Evolio GO Fun 3G este OK pentru preţul aplicat, iar accesoriile care vin la pachet sunt încărcătorul auto cu 2 porturi USB (3.1 amperi şi 2.1 amperi) şi suportul pentru parbriz. Acesta este rabatabil, are o ventuză fixabilă, iar tableta sta comod în suport.

Trecând la hardware, modelul pe care îl vedeţi aici include un ecran de 7 inch, cu rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, un procesor Broadcom BCM 23550 quad core de 1.2 GHz, iar legat de GPU nu am reușit să aflăm informații. Primim şi 8 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB şi 1 GB RAM. În spate se află o cameră de 2 MP, iar în faţă una de 0.3 MP.

Bateria lui Evolio GO Fun 3G

Pe partea de conectivitate avem 3G, radio FM, WiFi, Bluetooth, GPS, Glonass, AGPS şi microUSB. Terminalul are o valoare SAR de 1.634 w/kg, iar bateria să este o unitate Li-Ion de 2800 mAh. Ea asigură 4 ore şi 22 minute de playback video HD cu WiFi pornit şi luminozitate la 50%, conform testului nostru. Suntem peste Serioux GoTab S805, care atinge doar 4 ore, dar sub Allview Viva H7 Xtreme, care atinge 8 ore.

Durata de playback nu e prea impresionantă, iar trecând la PCMark, acesta simulează utilizarea continuă, cu luminozitate la 200 LUX şi în acest test am atins 2 ore şi 34 de minute, ceea ce iar nu impresionează. Acest device e mai degrabă axat pe GPS, fiind astfel o "tabletă a taximetriştilor", care au tendinţa de a ţine mereu device-ul la încărcat, deci bateria nu e chiar o problemă.

Putere volum Evolio GO Fun 3G

Încărcarea să durează 1 oră şi 45 de minute, ceea ce e rezonabil. În ce priveşte acustica şi playback-ul audio, avem parte aici de un player audio stock şi egalizator stock, iar experienţa acustică implică un volum destul de ridicat, dar difuzorul e acoperit serios când tableta se află pe o suprafaţă plată. Nu există distorsionare aici, iar basul şi înaltele sunt OK. Tableta tinde să vibreze destul de mult.

Am folosit şi decibelmetrul pentru a măsura performanţele acustice, iar în spate am ajuns la 82 dBA, ceea ce e OK în condiţiile în care iPhone 6 Plus ajunge la 83 dBA. În fața tabletei volumul ajunge la 74.6 dBA, deci diferenţa e mare între fata şi spate. Per total am apreciat acustica acestui model, iar vocile s-au auzit clar când vine vorba de ghidarea vocală turn by turn.

Ecranul lui Evolio GO Fun 3G

În recenzia video vedeţi în acţiune şi aplicaţia radio FM. În ce priveşte ecranul, acesta are o diagonală de 7 inch şi rezoluţie de 1024 x 600 pixeli. Trebuie să menţionăm că acest display are probleme de sensibilitate touch pe margini. Experienţa de playback video ne oferă culori vii, o luminozitate nu foarte ridicată, unghiuri largi de vizualizare pe orizontală şi nu prea bune pe verticală. Şi contrastul e slab.

Luminozitate ecran Evolio GO Fun 3G

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar luminozitatea măsurată de noi a fost 260 LUX, care e un rezultat nu prea mulţumitor. Suntem totuşi aproape de LG G Flex 2, cu 266 LUX sau Xiaomi Mi Pad, cu 310 LUX. Per total nu suntem mulţumiţi de luminozitate, dar măcar culorile arată OK. Camera de 2 megapixeli din spate are o interfaţă stock şi e prezentă doar pentru a bifa aceasta specificaţie.

Camera lui Evolio GO Fun 3G

Ea este OK doar dacă vreţi să faceţi o poză pe fugă la volan cu numărul unei maşini care a făcut ceva nepermis său accident. Fotografiile sunt blurate şi pline de zgomot, iar camera nu vine cu touch focus. Temperatura nu am putut să o testăm, deoarece acest device nu rulează jocuri ca Riptide GP2. Am folosit totuşi GPS-ul 30 de minute şi Evolio GO Fun 3G nu s-a încins.

Tastatura lui Evolio GO Fun 3G

Browserul este lent, iar tastatura virtuală este destul de comodă. Pe partea de telefonie există conectivitate 3G, funcţia Speed Dial, un volum OK şi sunet clar. Există totuşi puţină distorsionare la maxim. Benchmark-urile sunt puţin cam irelevante în acest caz, pentru că nu contează foarte mult performanța acestui device, ce nu e folosit pentru gaming de exemplu.

Avem totuşi scorul de 3423 în Quadrant, deci suntem peste Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Tab 10.1 şi peste Allview Viva Q8, care atinge 2626 puncte. Suntem sub E-Boda Revo R85, care atinge 5700 puncte. În AnTuTu avem 14.195 puncte şi suntem peste Allview Viva Q8, care atinge 12.000 puncte, dar şi peste ASUS MeMo Pad HD7, care atinge 12.400 puncte, sau peste Utok 700Q, cu ale sale 11.813 puncte.

Evolio GO Fun 3G Review

În 3DMark avem 4069 de puncte, depăşind cu puţin E-Boda Revo R85 (3979 puncte), dar fiind sub Utok 700Q, care atinge 4926 puncte sau Allview Viva Q8, cu ale sale 4915 puncte. Am depăşit totuşi ASUS MeMo Pad HD 7, cu ale sale 3100 de puncte. În NenaMark am înregistrat modestul scor de 39.6 FPS, care reconfirma că nu avem un GPU capabil aici. Mai toate terminalele testate vreodată la Mobilissimo.ro au gravitat în jurul a 50 sau 60 FPS.

GO Fun 3G obţine 1197 puncte în Vellamo, în vreme ce Viva Q8 are 1285, iar Utok 700Q are 1203. În Browsermark avem 400 de puncte, iar sub media de 800 de puncte pe care le atingem de obicei. Per total benchmark-urile sunt slabe şi există şi un uşor lag, dar din nou aceasta nu este o tabletă de gaming.  Pe partea de OS şi UI, rulam Android 4.4.2 KitKat în varianta stock.

Evolio GO Fun 3G

Multitasking-ul se realizează pe bază de swipe, avem o zonă duala dropdown din partea superioară a ecranului, una pentru notificări şi alta pentru Quick Settings. Widgeturile sunt în majoritatea lor stock, iar lista de aplicaţii preinstalate include Chrome, Drive, File Manager, Gmail, Calendar, Maps, Hangouts, Seenow HD şi YouTube.

Navigare cu Evolio GO Fun 3G

Trecem acum la aspectul navigare, unde ne întâmpină în prima fază aplicaţia Genius Maps. Ea oferă o secţiune specială pentru rutele noastre şi locurile noastre preferate, oferă harta României, care ocupa 34.5 MB şi date despre trafic în timp real. Putem căuta strada dorită şi chiar locuri ce au pagina de Facebook sau Foursquare. Putem naviga către o anumită adresa şi să o partajăm prin mijloacele de socializare.

Localizarea se face rapid aici şi calculul rutei ideale la fel. Pe parcurs avem benzinăriile şi punctele de reper marcate, dar şi alerte legate de limitele de viteză, sau camerele speciale. Putem opta pentru grafica 2D sau 3D, iar aplicaţia îndeplineşte nevoile navigaţionale de bază. Cealaltă aplicaţie navigaţională preinstalată este Offline Maps, care după cum îi spune şi numele vă permite să navigaţi şi fără să fiţi conectaţi la Internet.

Puteţi vedea clădirile mai clar reliefate în acest software faţă de Genius. Există şi mai multe opţiuni, limite de viteză la fiecare stradă şi posibilitatea de a căuta coordonate. Avem şi un mecanism de planificare a rutelor, mod nocturn sau de zi şi stiluri grafice variate ale hărţilor. Am remarcat şi că aplicaţia m-a găsit ceva mai greu decât cea Genius, dar am apreciat funcţia care înregistrează rutele pe măsură ce le parcurgem.

Evolio GO Fun 3G

Aceste două softuri sunt bune pentru taximetrişti sau cei care au drumuri lungi de efectuat zilnic. Eu sunt genul de persoană care merge destul de des cu taxiul şi am văzut la taximetrişti softuri care nu sunt cu mult superioare celor oferite de Evolio aici. Consider că GO Fun 3G ar face faţă cu brio jobului de taximetrist, ca unealta de bază.

Am apreciat şi pachetele de voci feminine şi masculine în limba romana, cu volum ridicat şi claritate bună, când vine vorba de ghidare turn by turn.

Evolio GO Fun 3G Review + Concurs: tableta GPS ideală pentru taximetrişti, cu ecran cam tras pe dreapta (Video)

Să vedem acum şi verdictul.

Iată aspectele Pro:

 • volum audio bun
 • hărţi offline şi navigare turn by turn
 • accesorii auto
 • încărcare rapidă
 • culori OK ale ecranului
 • carcasă solidă
 • apelare şi conectivitate 3G la preţ redus

Şi aspectele Contra:

 • ecranul nu e luminos
 • probleme cu sensibilitatea ecranului la margini
 • nu rulează jocuri sau aplicaţii mai pretenţioase
 • viaţa bateriei putea fi mai bună

Evolio GO Fun 3G este o tabletă a compromisurilor, care se axează pe funcţii navigaţionale şi atât, eventual strictul necesar pentru a asculta o melodie şi a privi un film. Îi acordăm nota 8 pentru design, un 8 pentru hardware şi un 9.2 pentru OS şi UI, aici contribuind softul navigaţional la nota mare. Nota finală este de 8.4 din 10, iar Evolio GO Fun 3G este cu siguranţă tableta taximetriştilor, care are avantajul unui design solid, ce rezistă la micile accidente şi neatenţii de la volan, dar şi al softurilor GPS de la bord.

Puteţi folosi terminalul pe speaker ca telefon, vedea un film în vreme ce aşteptaţi clientul şi asculta muzică la radio. Şi acum hai să vedem cum puteţi câştiga tableta!

Iată regulile concursului:

 1. Vizitaţi pagina de produs pe site-ul Evolio
 2. Like la pagina de Facebook Evolio
 3. Postaţi un comentariu la articol de unboxing/review GO Fun cu răspuns la întrebarea "Aţi prefera o tabletă cu funcţii GPS în locul unui sistem navigaţional pe automobilul personal?"
 4. Share public pe contul personal de Facebook la articol de unboxing/review

Cele 4 capturi trebuie trimise la adresa concurs@mobilissimo.ro cu subiect "Concurs Evolio GO Fun", plus nume real, număr de telefon şi adresa. Tragerea la sorţi prin random.org va avea loc pe data de 7 iunie la ora 21.

Evolio GO Fun 3G, prețuri actualizate:

Evolio GO Fun 3G Review

Evolio GO Fun 3G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×