Evolio Quattro 3G Review: tableta solidă, cu 3G, GPS și mult conformism + CONCURS (Video)

Autor:  | Publicat în:  Evolio 3.658 ori
<b>Evolio Quattro 3G Review: tableta solidă, cu 3G, GPS și mult conformism + CONCURS (Video)</b>Evolio Quattro 3G e cea mai nouă tableta a brandului Evolio testată la Mobilissimo.ro, iar acest produs a fost anunțat la începutul lunii iulie. Avem de-a face cu o tabletă 3G cu GPS și cu ecran de 7.85 inch. Terminalul are un preț accesibil, de...

Evolio Quattro 3G e cea mai nouă tabletă a brandului Evolio testată la Mobilissimo.ro, iar acest produs a fost anunțat la începutul lunii iulie. Avem de-a face cu o tabletă 3G cu GPS și cu ecran de 7.85 inch. Terminalul are un preț accesibil, de doar 569 lei și vă este oferit de către Mobilissimo.ro la un concurs, ale cărui detalii le aflați mai jos.

Gadgetul vine într-o cutie colorată și arătoasă, dar parcă puțin cam mare pentru acest terminal. Evolio Quattro 3G adoptă un design masiv, cu spate soft touch mat și o aderență bună. Grosimea sa este de 9.65 mm, iar greutatea de 398 de grame. Construcția acestui device este solidă, iar ca design îmi amintește de modelul E-Boda Revo R85. în zona frontală se află camera pentru videoconvorbiri și ecranul, care e magnet de amprente și are margini destul de mari. De remarcat lipsa unui earpiece, care ne așteptam să apară pe o tabletă cu capacitate de apelare telefonică.

Evolio Quattro 3G - partea spate

în spatele lui Evolio Quattro 3G se află camera principală și difuzorul, iar în zona superioară avem jackul audio și portul microUSB, dar și slotul SIM, slotul microSD, un microfon și butonul On/Off. în cele din urmă în dreapta regăsim butoane de volum scoase în evidență și cu feedback bun. Acest model este masiv pentru diagonala sa, dar măcar se simte bine în mână. Pe partea de hardware avem la dispoziție un procesor quad core MediaTek MT8382 de 1.3 GHz (ARM Cortex A7), un display de 7.85 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli (IPS LCD), 8 GB memorie internă și 1 GB RAM DDR3.

Specificații Evolio Quattro 3G

Printre dotări se numără și un slot microSD card suportă până la 32 GB extra, o cameră frontală de 0.3 MP, o cameră principală de 2 MP, Bluetooth, WiFi, GPS, 3G, apelare vocală și port microUSB. Bateria lui Quattro 3G este o unitate Litiu Polymer de 4000 mAh și 3.7 V, care asigura 5 ore și 44 de minute de playback video HD cu luminozitate la 50% și WiFi pornit. Aceasta durată este OK pentru un terminal în această gamă de preț, în schimb încărcarea de 3 ore e cam lungă.

Evolio Quattro 3G pe partea audio

Pe partea audio avem la dispoziție playerul stock muzical, care oferă o acustică destul de clară, dar fără prea mult bas și fără volum prea ridicat. înaltele sunt OK, iar terminalul se aude destul înfundat, atunci când e plasat pe o suprafață plată. Egalizatorul stock oferă obișnuitele opțiuni legate de genuri muzicale, Bass Boost, efecte 3D și altele. în cazul acestui model acustica e destul de slabă și regretăm și lipsa unui headset pentru a ușura apelurile telefonice.

Puterea volumului tabletei Evolio Quattro 3G in decibeli

La testul cu decibelmetrul am atins 82.6 dBA în zona frontală și 82.8 dBA în spate, deci nu foarte mult. Trecând la ecran, Evolio Quattro 3G dispune de un IPS LCD de 7.85 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli, luminozitate nu foarte bună și culori OK, poate puțin suprasaturate. Unghiurile de vizualizare reprezintă o ciudățenie pe acest model, astfel că sunt largi în stânga ecranului, dar slabe în dreapta.

Ecranul lui Evolio Quattro 3G atinge 204 unități lux

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar tableta vine cu folie deja montată peste ecran. La capitolul luminozitate, am atins 204 unități lux, ceea ce e destul de slab. în ciuda acestor rezultate ale testelor, nu pot spune că experiența vizuală a fost îngrădită în vreun fel în timpul jocurilor sau filmelor. Nu uităm de cameră acum, o unitate de 2 MP de la care nu așteptam mare lucru. în zona stângă a interfaței găsim opțiunea Beauty, iar această cameră oferă zoom de 4X, nu are touch focus și are numeroase opțiuni la dispoziție.

Camera lui Evolio Quattro 3G

Ele includ locație, expunere, efecte de culoare, scene, balans de alb cu 6 opțiuni, anti flicker, detectare facială, self timer, captura continuă cu 99 de cadre, iar pe partea de înregistrare video avem la dispoziție opțiuni ale microfonului, time lapse, efecte și calitate (low, medium, high și fine). Camera este neglijabilă și produce cadre pline de zgomot. Am testat și temperatura acestui produs după o sesiune de gaming, atingând 38.6 grade Celsius, deci Evolio Quattro 3G nu se încinge.

Evolio Quattro 3G nu se incinge

Web browserul de pe tableta e destul de rapid, iar tastatura e cea stock și e destul de comodă. Aspectul telefonie a fost și el testat, iar tableta a oferit un semnal bun și volum OK la headsetul folosit. Să vedem acum cum stăm cu benchmark-urile. Am decis să comparăm Evolio Quattro 3G cu Allview Viva H7 Life și E-Boda Revo R85. Primele 2 sunt modele Cortex A7, iar ultimul model Cortex A9.

 Evolio Quattro 3GAllview Viva H7 LifeE-Boda Revo R85
Quadrant560658845700
AnTuTu148781601720193
NenaMark 247.4 FPS59.3 FPS59.3 FPS
Vellamo168817982140
3DMark276528533979
GeekBench 3334/1012345/1072X
GFX3 FPS3.3 FPSX
SunSpider14541400X
SpeedTest22/20 Mbps21/21 MbpsX

Observați că tableta Evolio Quattro 3G e întrecută în toate testele de modelele rivale, dar paradoxal, câștigătorul E-Boda are mult lag. Acest model rulează fără probleme Riptide GP2, după cum se vede și în review. în privința software-ului, avem la dispoziție Android 4.2.2 stock, cu o zonă specială dock și celebrele bare duale dropdown, una pentru notificări și una pentru toggle-uri. în zona de Setări găsim Audio Enhance pentru muzică și Scene pentru modurile de utilizare ale tabletei (Work său Personal). Puteți schimba și temă, sau mai bine zis accentele de culori din meniuri în zona Themes.

Evolio Quattro 3G ruleaza fara probleme Riptide GP2

Pe lista de aplicații preinstalate se afla un APK Installer, Autovit.ro, File Manager, Movie Studio, Norton Mobile Security, Office Suite, Presa Online și SeeNow HD, care oferă acces la meciurile din Liga 1 via Look TV. Avem și un task killer, Sound Recorder și Wireless Input. și acum hai să vedem marele verdict și regulile concursului!

Iată aspectele Pro ale lui Evolio Quattro 3G:

 • ​PREȚUL
 • vine cu 3G, GPS, apelare telefonică
 • carcasă solidă
 • fără lag
 • baterie OK
 • nu se încinge
 • aplicații atractive la pachet (antivirus, Seenow, Autovit și altele)

și aspectele Contra:

 • masivă
 • volumul ar putea fi mai ridicat
 • luminozitatea ecranului ar putea fi mai mare
 • benchmark-uri sub rivali
 • fără headset pentru convorbiri

Evolio Quattro 3G primește nota 8 pentru design, un 8 pentru hardware și un 9.2 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.4 din 10 și acest device merită cumpărat doar dacă vreți o tabletă masivă cu funcții de telefonie, 3G, GPS, baterie OK și capacitatea de a rula majoritatea jocurilor din Play Store. și acum Concursul!

Puteți câștiga tableta la concurs, dacă urmați regulile de participare de mai jos:

 • Faceți dovada că urmăriți pagina de Facebook Evolio
 • Dovada că ați intrat pe pagina oficială a lui Evolio Quattro 3G
 • Postați un comentariu cu răspuns la întrebarea "Ce caracteristică a tabletei o considerați cea mai importantă?". Comentariul trebuie postat la articolul de unboxing/review.
 • Share la video/articol pentru unboxing/review pe Facebook pe contul personal

Toate aceste 4 capturi de ecran trebuie trimise la adresa concurs(a)mobilissimo.ro, cu subiect "Evolio Quattro 3G Concurs", împreună cu nume real, adresa și numărul de telefon. Pe data de 18.08.2014 ora 21 va avea loc o tragere la sorți prin random.org pentru desemnarea câștigătorului acestui gadget. [FORUM]

Evolio Quattro 3G, prețuri actualizate:

Review​​ Evolio Quattro 3G

​

Evolio Quattro 3G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×