Evolio X7 Review: tabletă slim, rezoluție ridicată, un câștigător de 7 inch (Video)

5.810 ori
<b>Evolio X7 Review: tabletă slim, rezoluție ridicată, un câștigător de 7 inch (Video)</b>Evolio X7 este o tabletă cu branding autohton lansată în luna decembrie, totodată este și&nbsp;cea mai subțire tabletă românească, cel puțin în segmentul de 7 inch. Acest device costă 499 lei și are o garanție pe 2 ani. Aceasta este un...

Evolio X7 este o tabletă cu branding autohton lansată în luna decembrie, totodată este și cea mai subțire tabletă românească, cel puțin în segmentul de 7 inch. Acest device costă 499 lei și are o garanție pe 2 ani. Aceasta este un device low cost cu procesor quad core și design ultraslim.

Terminalul încorporează butoane cu feedback bun și stă bine într-o mână, asigurând o experiență plăcută de e-reading. Apreciem carcasa metalică și grosimea de doar 7.35 mm. Acest produs cântărește 270 de grame, iar în zona din spate se află camera sa principală, în vreme ce în partea superioară găsim un port HDMI, un orificiu pentru reset, port microUSB, jack audio și slot microSD.

Evolio X7 include și ceea ce pare a fi un microfon și butoanele fizice lateral, iar în partea frontală avem o cameră și difuzoarele. Per total ne place acest design, care amintește puțin de tot de cel al lui Nexus 7 2013. Aderența este bună, iar carcasa este destul de rezistentă. Trecând la hardware, X7 folosește un procesor quad core Cortex A9, un Rockchip RK3188T de 1.4 GHz, un GPU Mali 400 MP și un display IPS Super HD de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli.

Review Evolio X7

Tableta oferă și 8 GB memorie internă, 1 GB RAM, slot microSD, o cameră frontală de 0.3 MP și o cameră spate de 2 MP. Alte dotări includ Bluetooth, WiFi, port mini HDMI și compatibilitate cu modemuri 3G. în ce privește bateria, ea este o unitate de 3000 mAh Li-Ion, care la testul nostru de playback HD continuu cu WiFi pornit și luminozitate la 50% a atins 4 ore și 17 minute, ceea ce nu e chiar impresionant, dar nici extrem de rău la un asemenea preț.

încărcarea acestui device durează cam mult, adică 3 ore, dar vestea bună e că primele 20% se încarcă foarte rapid (în aproximativ 20 de minute). Pe partea audio avem parte de un volum destul de bun oferit de difuzoare, iar melodiile cu chitara se aud deosebit de bine. Basul nu e foarte puternic, dar avem un egalizator pentru a rezolva astfel de nemulțumiri. Per total calitatea audio este OK, deși la volum maxim difuzorul poate deveni ușor strident.

Pareri despre Evolio X7

în ce privește aspectul video, aici avem un ecran de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, un IPS Super HD cu unghiuri largi de vizualizare. Culorile sunt vii, dar nu suprasaturate, ceea ce e foarte bine, însă luminozitatea putea fi bună! Tableta atinge 193 de unități LUX și are pixeli de tip RGB Stripe. Apare și un mic defect aici: rezoluția mare nu a fost adaptată bine la ecranul mic, iar interfața afișează butoane destul de mici, care sunt o problemă pentru utilizatorii cu degete mari.

Prezentare tableta Evolio X7

Trăgând linie, pot spune că ecranul își face treaba bine când vine vorba de playback video și e-reading, iar doar butoanele mici sunt problema sa. Ca de obicei pentru o tabletă, o cameră de 2 MP în zona din spate e neglijabilă și e acolo doar pentru a bifa o dotare. Camera lui Evolio X7 vine cu moduri scenă ce includ și captura Auto și Night, balans de alb, panoramă și time lapse. Această tabletă Evolio atinge o temperatură de 34.3 grade Celsius după 15 minute de gaming în jocul Riptide GP2 și asta e bine, deoarece terminalul nu se încinge.

Jocuri pe Evolio X7

Avem și vești bune dacă vă plac jocurile pe tabletă: Riptide GP2 și clona de Borderlands Bounty Hunter Black Dawn rulează excelent pe Evolio X7. Tableta nu are nici o problemă cu lag-ul și rulează Android 4.2.2, iar web browserul sau are o viteză rezonabilă, dar după cum vedeți nu bate nici un record de viteză, iar ca dovadă avem și rezultatul din BrowserMark 2.0, adică 1269 puncte. Evident puteți apela la Chrome, dacă doriți ceva mai bun.

Evolio X7 Review: tabletă slim, rezoluție ridicată, un câștigător de 7 inch (Video)

Trecând la benchmark-uri, am decis să compar acest model cu Utok 700Q și Serioux S785 Quattro, alte tablete cu diagonale relativ similare și procesoare quad core foarte apropiate. în Quadrant, Evolio X7 câștiga bătălia, cu 4815 puncte, versus 2500 pe Serioux, în vreme ce pe Utok acest benchmark nu rulează. în AnTuTu am atins 18.163 puncte, peste cele 11.813 ale lui Utok și peste cele 12.000 ale lui Serioux. în NenaMark 2.0 am obținut 57.2 FPS, sub cele 58.1 FPS ale lui Utok 700Q și sub cele 61.1 FPS ale lui Serioux S785. în Vellamo am fost peste rivali cu Evolio X7, cu 2040 puncte, versus 1203 și 1270 la rivali. în cele din urmă în 3DMark am atins 3251 puncte, sub cele 4926 ale lui Utok și cele 4000 ale lui Serioux. Observați că la multe teste, acest device se descurcă mai bine decât rivalii, dar mai important nu suferă de pic de lag la utilizarea de zi cu zi.

Evolio X7 Benchmarks

în ce privește software-ul, Evolio X7 are parte de customizare minimă, doar cu un buton de Screenshot virtual și setări speciale pentru HDMI și captură de ecran. Tableta vine cu cablu USB OTG, care permite conectarea unui stick USB fără probleme. Lista de aplicații preinstalate pe terminal include Aldiko, care e atât magazin de cărți, cât și ebook reader, Autovit, Facebook, Norton Mobile Security cu licență pe 12 luni și funcții precum antifurt, anti spam și anti phishing.

Evolio X7 Review: tabletă slim, rezoluție ridicată, un câștigător de 7 inch (Video)

Avem și Pinterest preinstalat, aplicația Prea Online, dar și aplicația Seenow, care permite accesul la zeci de filme și seriale. și acum să trecem și la verdicte legate de acest smartphone.

Iată aspectele Pro:

 • carcasa subțire
 • rezoluție înaltă
 • calitate audio bună
 • ecran cu rezoluție mare
 • Norton Mobile Security la pachet
 • port HDMI
 • preț atractiv
 • fără pic de lag
 • rulează și jocuri cu grafică 3D high end

și aspectele Contra:

 • interfața nu e bine adaptată rezoluției mari
 • încărcarea bateriei durează 3 ore
 • unele aplicații pornesc cu ecranul orientat invers și rămân așa
 • bateria putea fi puțin mai bună
 • luminozitate ecran scăzută

Evolio X7 primește o notă de 9 pentru design, 9 pentru hardware și 9 pentru OS și UI, cu o medie finală de 9 din 10 de la Mobilissimo.ro. Prețul acestui terminal este de 499 lei, iar aceasta este cea mai subțire tableta de 7 inch cu branding românesc. Acesta e un produs pe care îl putem recomanda spre achiziție. [FORUM]

Evolio X7 prețuri actualizate:

Evolio X7 Review
 

Evolio X7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×