Google Nexus 7 review - companionul de 7 inch ideal, la un preț accesibil (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 7.794 ori
<b>Google Nexus 7 review - companionul de 7 inch ideal, la un preț accesibil (Video)</b>Google Nexus 7 este cea mai celebră tableta a momentului, fiind în centrul unor discuții aprinse și analize atente din partea experților și a publicului. Produsul se vinde deja foarte bine și reprezintă o premieră pentru Google, fiind prima lor...

Google Nexus 7 este cea mai celebră tableta a momentului, fiind în centrul unor discuții aprinse și analize atente din partea experților și a publicului. Produsul se vinde deja foarte bine și reprezintă o premieră pentru Google, fiind prima lor tableta sub branding Nexus și primul terminal Nexus creat în parteneriat cu ASUS. După cum știți deja acest produs a ajuns și la Mobilissimo.ro, unde i-am realizat un review detaliat pentru voi. Mai jos vedeți review-ul video, iar în rândurile următoare aflați și impresiile noastre și experiența cu acest device.

Nexus 7 ne-a fost oferit în teste de către Quickmobile.ro, retailer care vinde tableta la prețul de 1.199 lei în varianta de 8 GB și 1.599 lei pentru versiunea de 16 GB. Prezentat la Google I/O 2012 la finalul lunii iunie, acest terminal a fost primul care a venit cu Android 4.1 Jelly Bean preinstalat și reprezintă o colaborare de succes dintre ASUS și Google. Avem de-a face cu o tabletă de 7 inch, pe care după câteva zile de utilizare o vei simți ca un companion de încredere pe care l-ai lăsat pe noptieră. Văd tableta ca o continuare a experienteti de pe un smartphone Android.

Spate Asus Google Nexus 7

în ce privește designul, avem aici o tabletă cu spate cauciucat și o textură cu puncutelete și aderența excelentă. Tableta dispune de un difuzor lat în partea din spate, unde se află și logo-ul ASUS și cel Nexus. în partea inferioară descoperim portul microUSB 2.0 și pe cel audio de 3.5 mm în vreme ce lateral se află butonul On/OFF și butoanele de volum. în partea frontală avem display-ul de 7 inch și camera de 1.2 megapixeli. Nexus 7 măsoară 10.5 mm în grosime, cântărește 340 de grame și după părerea mare are marginea de sus și de jos cam prea mari pentru gustul meu.

Google Nexus 7 - Pini pentru dock

De remarcat și prezența pinilor metalici lateral, care duc cu gândul la un viitor dock sau alte accesorii de acest gen. De jur împrejurul tabletei se observă un inel metalic care îi conferă produsului siguranță și rezistență. Nu am avut nici o problemă cu ecranul și nici unul dintre necazurile celor care se plâng pe web de funcționarea lui Nexus 7. La interiorul său găsim un procesor Nvidia Tegra 3 quad core de 1.3 GHz, 1 GB RAM, iar ecranul este un IPS de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli.

Google Nexus 7

De dragul comparației, acest ecran oferă o densitate a pixelilor de 216 ppi, în vreme ce iPad 3 oferă 264 ppi. Trebuie să aflați din start că tableta nu oferă o cameră principală, slot microSD sau conectivitate 3G. De această din urmă se va ocupa totuși smartphone-ul vostru, prin funcția de hotspot. în schimb avem la dispoziție WiFi b/g/n, Bluetooth și NFC, plus GPS, un accelerometru și giroscop. Ecranul are parte de protecție Corning Glass, iar camera frontală de 1.2 megapixeli e capabilă de captură 720p.

Ca GPU avem la dispoziție un ULP GeForce pe care l-am forjat în titluri precum The Dark Knight Rises pentru Android și am fost tare mulțumit de prestația sa. Sub carcasa tabletei Nexus se ascunde o baterie de 4325 mAh, care asigură cam 10 ore de funcționare, cu mențiunea că îi ia cam 4 ore să se încarce de la 0 la 100%. Aceeași baterie oferă 300 de ore de funcționare în standby și la unul dintre testele de baterie tableta cu 30% nivel de încărcare ne-a oferit 3-4 ore de playback video, performanta destul de bună după părerea mea.

Android 4.1 Jelly Bean - Google Nexus 7

Ca sistem de operare avem Android 4.1 Jelly Bean, care aduce o viteză crescută a operării și interfatei. Acum se ating 60 FPS în interfață, mulțumită lui Project Butter, care permite procesorului și părții grafice să funcționeze în paralel și oferă și tripple buffering. Alte schimbări aduse de Jelly Bean sunt bara de notificări mai amplă, care include acum și textul mailului primit de exemplu și afișează și imaginea pe care tocmai ați salvat-o sau screenshotul realizat.

Widgeturile suportă acum auto redimensionare și de remarcat e faptul că Nexus 7 are funcționarea standard în mod Portrait, mod în care rămân ecranele Home mereu, dar nu și aplicațiile care suporta și landscape. Acest aspect nu e o mare problemă, deoarece există aplicații in Play Store care pot roti imaginea și în landscape. Jelly Bean aduce și Google Now, asistentul virtual superior lui Siri, care a primit recent și suport pentru limba romană. De analiza acestui asistent ne-am ocupat într-un material separat, dar pot spune că am fost impresionați mai ales de sistemul de cards care prezice comportamentul utilizatorului și de recunoașterea vocală eficientă în limba engleză.

Recenzie Asus Google Nexus 7

Odată cu Jelly Bean au sosit și noi versiuni ale aplicațiilor principale Android, de la Gmail la YouTube și de la Google+ la Maps și Google Earth. Acesta din urmă vine preinstalat pe tabletă în versiunea 7.0, care aduce imagini 3D de calitate și posibilitatea de a face un tur virtual al orașelor mari. E prima oară când văd Google Earth preinstalat pe un terminal testat de mine, deci apreciez prezența sa pe Nexus 7. Observați și faptul că browserul stock din Android a fost acum înlocuit cu Chrome, care aduce printre altele, sincronizarea cu taburile deschise pe Chrome-ul de pe desktopul vostru, navigare incognito, taburi teoretic infinite și o viteză excelentă de încărcare a paginilor.

Tastatura Google Nexus 7

Tastatura virtual a tabletei este foarte comodă și inputul se realizează fără probleme, atât în mod portrait, cât și landscape. Trecând la zona multimedia, difuzorul din spatele tabletei se aude excelent, are un bas foarte bun și o calitate audio deosebită. Nici playback-ul video nu dezamăgește, cu unghiuri de vizualizare bune, luminozitate OK și culori vii. Singurele mele obiecții la capitolul ecran sunt faptul că e un magnet de amprente, reflectă prea mult soarele și nu se vede prea bine în bătaia directă a luminii soarelui.

Evident nu puteau lipsi testele benchmark dintr-o recenzie Mobilissimo.ro și am decis să comparăm această tabletă ASUS cu alte modele quad core cu procesor Tegra 3 produse tot de ASUS, dar și cu PadFone și chiar cu iPad 3. Nexus 7 obține în testul Quadrant 3656 de puncte, față de cele 4600 ale lui ASUS Infinity Pad și cele 3700 ale lui ASUS Transformer Pad 300. Comparăm aceste rezultate și cu scorul de 4100 de puncte scos de Transformer Prime și de 5000 scos de ASUS PadFone și pot spune că în Quadrant Nexus 7 nu prea impresionează.

Nexus 7 obține În testul Quadrant 3656 de puncte

în schimb în AnTuTu stă mai bine, cu 10.950 de puncte, față de cele 11.000 ale lui Infinity Pad, 9000 de puncte ale lui Pad 300 și 10.000 ale lui Prime, sau chiar cele 6000 obținute de PadFone. Trecând la NenaMark 2, aici tableta stă excelent cu 55.8 FPS, peste cele 34.6 FPS ale lui Infinity Pad (influențate de rezoluția Full HD), cele 46 FPS ale lui PAd 300 și 60.4 FPS ale lui PadFone. în Vellamo am otinut 1733 de puncte, peste Infinity Pad, Pad 300 și Prime, toate 3 cu aproximativ 1400 de puncte. PadFone stă ceva mai bine la 2400 de puncte. în fine, în Browsermark am obținut 123.424 puncte, deci peste cele 100.000 ale lui iPad 3, dar sub cele 160.000 ale lui Samsung Galaxy Note 10.1.

Review Google Nexus 7

Trăgând linie putem spune că Nexus 7 este o tabletă necesară pentru posesorul de smartphone Android, deoarece vine în completarea experienței acestuia și constituie un companion excelent. Tableta este comodă, plăcută la utilizare și se mișca excelent. Iată și motivele pro și contra achiziției acestui produs.

Ce am apreciat la Nexus 7 sunt următoarele:

 • prețul rezonabil
 • sistemul de operare și interfața rapidă
 • procesorul puternic și GPU-ul de calitate
 • designul plăcut
 • calitatea ecranului
 • difuzorul cu volum puternic și bas excelent
 • cele mai noi aplicații Android preinstalate
 • durata de viață bună a bateriei (10 ore)

și ce neajunsuri am găsit:

 • lipsa de slot microSD
 • lipsa camerei din spate
 • lipsa capacității de stocare crescute
 • lipsa unei versiuni 3G
 • faptul că bateria se încarcă în 4 ore
 • orientarea portrait a ecranelor Home (se rezolvă cu o aplicație din Play Store)

Pentru design Nexus 7 primește nota 9 din 10, pentru OS 9.5 și pentru hardware tot 9.5, pentru un total de 9.33, rotunjit la 9.4, pentru că ne place foarte mult această tabletă. O găsiți la Quickmobile.ro la prețuri ce pornesc de la 1199 lei și trebuie să recunosc că produsul este unul excelent și un must buy dacă vreți să intrați pe ușa din față în lumea tabletelor. Rămâneți pe Mobilissimo.ro, pe canalul YouTube și pe forum, mai ales pentru că vă pregătim un review pentru cel mai nou joc Batman testat pe Nexus 7.

Review ASUS Google Nexus 7
 

ASUS Google Nexus 7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×