Iată la ce ne putem aștepta odată cu achiziția unei tablete de 160 lei din China

2.315 ori
<b>Iată la ce ne putem aștepta odată cu achiziția unei tablete de 160 lei din China</b>În ultimele săptămâni am testat aici la Mobilissimo și tableta Teclast A78T, un dispozitiv foarte accesibil despre care aflați mai multe astăzi. Acest articol nu este o recenzie propriu-zisă, ci mai degrabă unul din care puteți afla cum se comportă

Recent pe masa noastră de teste a sosit și tableta Teclast A78T, un model foarte accesibil cu display de 7 inch despre care am tras o serie de impresii în urma folosirii sale pe o perioadă de aproximativ o săptămână. Acest articol nu va fi o recenzie propriu-zisă, ci mai degrabă unul din care veți afla la ce puteți să vă așteptați odată cu achiziția unui astfel de dispozitiv ce costă doar 160 lei prin intermediul unui retailer chinez.

Teclast A78t

Înainte însă, facem o mică trecere printre specificațiile sale tehnice. Ei bine, Teclast A78T ne aduce un display de 7 inch cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli, un procesor quad-core Rockchip RK3126 de 1.3 GHz, doar 512 MB memorie RAM și 8 GB spațiu intern de stocare la pachet. Există și un slot pentru carduri microSD de până la 128 GB - aceasta fiind o introducere de apreciat în cazul de față.

Teclast A78t

Mai avem alături o cameră frontală VGA și o baterie de 2000 mAh. Printre elementele de conectivitate se află un port microUSB v2.0 pentru încărcare și sincronizare date, un jack audio 3.5 mm și slotul microSD de care am amintit mai sus. De asemenea, avem aici și un buton special pentru reset în cazurile în care tableta se blochează, și ca sistem de operare versiunea Android 4.4 KitKat.

Teclast A78t

Revenind la impresiile formate, primul lucru pe care îl luăm în calcul este display-ul - componenta aflată în prim-plan care din păcate oferă culori foarte șterse, dar și o rezoluție slabă. Nici luminozitatea nu poate fi considerată bună, și asta pentru că la utilizarea device-ului afară, șansele de a distinge ceva pe ecranul de 7 inch sunt foarte mici. Procesorul quad-core alături de cei 512 MB memorie RAM oferă o experiență de navigare prin meniu destul de bună, fără momente de lag.

Teclast A78t

Totuși, la rularea de jocuri sau aplicații mai complexe trebuie să ne așteptăm din start la o eventuale crash-uri și la o performanță grafică slabă. Din start trebuie să luați în considerare că o asemenea tabletă accesibilă nu a fost dezvoltată pentru jocuri, ci pentru funcții diverse ca browsing web, comunicare via email, rularea de aplicații sociale (Facebook, Twitter), și totodată pentru citirea de cărți ebook - formatul de 7 inch fiind unul prietenos.

Teclast A78T AnTuTu

În cadrul AnTuTu am obținut 12657 puncte, scor ce se ridică la nivelul unui smartphone din 2012, și anume Samsung Galaxy S3. Cum am stabilit, performanța nu este deloc unul dintre criteriile pe care să le luăm în calcul odată cu achiziția unui model atât de ieftin, așa că ne îndreptăm atenția către baterie. Din păcate, unitatea de 2000 mAh este inclusă tot pe lista de puncte slabe, acumulator ce se epuizează foarte rapid la utilizarea continuă, dar și peste noapte fără explicație.

Teclast A78t

De la camera frontală VGA nu aveam deloc așteptări încă de când am văzut specificațiile tehnice, această componentă fiind una fără folos pe un asemenea device. Există totuși și câteva activități la care această tabletă se poate dovedi a fi utilă, printre ele reamintind posibilitatea de a o utiliza pe post de ebook reader grație dimensiunilor sale compacte și a carcasei cu grip bun ce permite utilizarea cu o singură mână.

Teclast A78t

Totodată, putem folosi tableta de minune pentru simple task-uri cum este cazul navigării web, a comunicării cu prietenii prin intermediul rețelelor de socializare, sau pentru redarea audio prin intermediul unei perechi de căști. De asemenea, streaming-ul ocazional de clipuri de Youtube se pune și el pe listă, dar cam aici se opresc capitolele la care această tabletă poate oferi o experiență de utilizare plăcută.

Teclast A78t

Personal nu văd achiziția unei asemenea tablete drept una înțeleaptă, și asta pentru că pe piață există dispozitive mult mai interesante pentru doar câțiva zeci de dolari în plus. Cei doar 512 MB RAM, display-ul ce afișează culori șterse, dar și bateria foarte slabă, sunt elementele ce trag în jos această tabletă chiar dacă prețul său este unul foarte accesibil, pentru mai toate buzunarele.

În acest moment tableta costă 39 dolari prin intermediul celor de la GearBest.com, sumă ce se convertește în aproximativ 160 lei la cursul actual.

Teclast A78T
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×