LDK 785 3G Review: tabletă 3G cu performanță bună, ecran foarte luminos; Concurs Mobilissimo.ro cu tableta premiu! (Video)

4.610 ori
<b>LDK 785 3G Review: tabletă 3G cu performanță bună, ecran foarte luminos; Concurs Mobilissimo.ro cu tableta premiu! (Video)</b>Tableta LDK 785 3G s-a aflat în teste la Mobilissimo.ro în ultima săptămână, acest produs fiind vândut de către firmă Tonis Trade din Constantă. Firma are 20 de ani de experiență în spate, în domeniul retailului de electronice și...

Tableta LDK 785 3G s-a aflat în teste la Mobilissimo.ro în ultima săptămână, acest produs fiind vândut de către firmă Tonis Trade din Constanța. Firma are 20 de ani de experiență în spate, în domeniul retailului de electronice și electrocasnice. Tableta este una de 7.85 inch, cu preț de 799 lei, cu garanție pe 2 ani și apelare 3G. O puteți câștiga la un concurs detaliat mai jos.

LDK 785 3G măsoară 7.8 mm în grosime și cântărește 324 de grame. Terminalul adopta un format de tip iPad Mini și are un corp metalic solid. în partea superioară se află un capac din plastic, sub care se afla slotul SIM și cel microSD. Butoanele acestui terminal oferă un feedback bun, iar în spate regăsim o cameră, difuzoare, în vreme ce în zona frontală se află un webcam, earpiece și ecranul.

Design LDK 785 3G

LDK 785 3G - partea spate

Lateral se află butoanele de volum, iar sus cel On/Off, dar și portul microUSB, folosit pentru încărcare, portul HDMI și jackul audio. în partea inferioară a tabletei se află microfonul. Acest device are un design solid, deși uneori îmbinările materialelor sale nu par potrivite 100%. Trecând la hardware, avem la dispoziție aici un procesor quad core MediaTek MT8389 de 1.2 GHz, un GPU PowerVR SGX 544 MP și un display de 7.85 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli și panou IPS.

Ecranul este produs de LG, deci are un pedigree bun. Primim și 8 GB memorie internă, 1 GB RAM DDR3, o cameră de 5 MP în spate și o cameră frontală de 0.3 MP. Pe partea de conectivitate avem WiFi, Bluetooth 4.0, 3G, GPS, microUSB 2.0 și HDMI. Dotările acestui device includ și radio FM și o baterie de 4000 mAh, care pe hârtie asigura 490 de minute de funcționare în mod web browsing și 1300 minute în standby.

Review LDK 785 3G

La testul nostru, ce implică playback HD cu luminozitate la 50% și WiFi pornit, am atins 6 ore de playback, ceea ce nu e rău. Bateria se încarcă în 3 ore, similar cu alte modele cu diagonală de acest gen testate de noi recent. Per total produsul LDK sta OK la baterie, iar trecând la aspectul audio, difuzoarele acestui produs au un volum ridicat, claritate bună, există și un egalizator inclus în Android, iar înaltele se aud deosebit de bine. Prezența funcției radio FM e binevenită, iar per total acustica e satisfăcătoare pe tabletă.

Display LDK 785 3G

în ce privește aspectul ecran/video, aici am avut o mică surpriză, ecranul fiind mai bun decât ne așteptam. E vorba despre un panou LG, cu culori vii, luminozitate bună și unghiuri excelente de vizualizare. Display-ul are o diagonală de 7.85 inch, rezoluție de 1024 x 768 pixeli și contrast OK. Am atins 421 de unități LUX pe alb, aceasta fiind una dintre cele mai luminoase tablete testate vreodată la Mobilissimo.ro.

Luminozitate display LDK 785 3G

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar ecranul este, după cum am spus o surpriză plăcută. Nici camera de 5 MP nu e rea, oferind opțiuni ca Beauty, Panorama, HDR, detectare a zâmbetului și opțiunea ISO cu nivel până la 1600. Alte setări include expunere, efecte, balanță de alb, claritate, saturație, strălucire și contrast, plus anti tremur. Captura video se realizează la 720p, iar camera e destul de bună pentru o tabletă, redând culorile clar și descurcându-se decent și la filmare.

Jocuri pe LDK 785 3G

Produsul LDK atinge o temperatură de 30.1 grade Celsius, deci nu se încinge, nici după o sesiune de gaming hardcore. Dacă tot am vorbit de jocuri, aflați că Riptide GP2 și Asphalt 8 funcționează fără cusur pe acest model. Browserul tabletei nu e foarte rapid, dar îl putem înlocui ușor cu Chrome. Trecând la benchmark-uri, am decis să îl compar pe LDK 785 3G cu Serious S785 și Evolio X8, toate având aceeași diagonală și procesoare quad core. Tableta LDK a obținut 4847 puncte în Quadrant, depășind Serioux cu 2300 puncte, dar fiind puțin sub Evolio cu 150 de puncte.

LDK 785 3G Benchmarks

în AnTuTu am obținut 12.985 puncte, peste cele 12.000 de pe Serioux și sub cele 17.000 de pe Evolio X8. în NenaMark 2 scorul a fost surprinzător de mic, cu 39.7 FPS, sub cele 61.1, respectiv 60 FPS ale rivalilor. în schimb în Vellamo stăm un pic mai bine, cu 1549 puncte, peste cele 1270 ale lui Serioux și sub cele 1957 ale lui Evolio X8.

Testele se încheie cu 3DMark, cu un scor de 2601 pe LDK și BrowserMark 2.0 cu un scor de 1981, primul sub cele 3200 puncte ale lui Evolio X8 și al doilea peste cele 1200 puncte ale lui X8. Aflați că în ciuda benchmark-urilor mai mici decât cele ale lui X8, tableta nu suferă de pic de lag sau blocaj. Ca OS avem Android 4.2.2 cu un launcher modificat ce îmi amintește de Honeycomb, dar care se mișca bine și e comod de folosit. La apelare nu avem cel mai ridicat volum, dar convorbirile sunt clare și avem parte de semnal bun.

LDK 785 3G Review

Lista de aplicații preinstalate pe LDK 785 3G include Adobe Reader, Aldiko (magazin de cărți și e-reader), Calendar Pro, Documents to Go și Kingsoft Office pentru productivitate, Flash Player și Facebook. Tapatalk pentru forumuri, Notepad și Z Archiver pentru lucrul cu arhivele încheie lista. și acum să vedem aspectele Pro și Contra ale acestei tablete.

Iată-le pe cele Pro:

 • calitate audio bună
 • 3G și GPS la bord
 • apelare telefonică
 • launcher custom fără pic de lag
 • baterie OK
 • ecran foarte bun
 • design solid
 • cameră bună

și cele Contra:

 • îmbinările materialelor nu sunt perfecte
 • benchmark-uri cu punctaje mici
 • volum nu foarte ridicat la apelare

LDK 785 3G primește o notă de 8.7 pentru design, un 9.5 pentru hardware, cu un mare bonus la ecran și un 9.5 pentru OS și UI, cu un launcher care ne place. Nota finală este 9.23 din 10, tableta fiind un început excelent pentru brandul LDK pe această piață de la noi. Le mulțumim celor de la Tonis Trade din Constanța și iată ce trebuie să faceți pentru a câștiga tableta.

Puteți câștiga tableta la concursul Mobilissimo.ro, dacă faceți următoarele:

 • faceți dovada că urmăriți pagina de Facebook Tonis.ro
 • dovada că ați intrat pe pagina de produs a lui LDK 785 3G pe pagina Tonis.ro
 • postați un comentariu la acest review sau la articolul de unboxing, cu răspuns la întrebarea: "de ce ai nevoie de LDK 785 3G?"
 • share la articol review sau unboxing pe Facebook

Toate acest 4 lucruri primesc capturi de ecran, care apoi sunt trimise pe mail la adresa concurs(a)mobilissimo.ro, cu subiectul "Tonis LDK 785 3G Concurs", plus nume real, plus număr de telefon și adresa voastră. Extragerea va avea loc prin random.org în dată de 28 februarie și câștigătorul va fi anunțat la ora 21. Multă baftă! [FORUM]

Prețul actualizat al tabletei îl puteți afla de aici.

LDK 785 3G Review
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×