Lenovo Yoga Book Review (Introducere, Design, Display)

2.538 ori
<b>Lenovo Yoga Book Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia ineditei tablete Lenovo Yoga Book, model cu ecran de 10.1 inch şi tastatură rotativă la 360 de grade, prin intermediul unei balamale arătoase. Noi testăm varianta Android, care costă 2.900 lei, dar există şi una Windows

Introducere

Ne place mult să testăm terminale cu design original la Mobilissimo.ro şi dacă pe partea de telefoane încă nu am fost uimiţi în 2016, iată că în rândul tabletelor am avut o surpriză plăcută, la capitolul design, format şi look. E vorba despre modelul Lenovo Yoga Book, cu siguranţă cea mai originală tabletă testată de noi în 2016.

Terminalul a debutat la IFA 2016, a câştigat şi un premiu Red Dot Design între timp şi a sosit în România la începutul acestei luni. Avem de-a face cu un device 2 în 1, cu o tastatură touch la pachet şi cu o balama foarte arătoasă unind tableta şi tastatura, dând senzaţia de migală elveţiană. Produsul costă 2.900 lei în versiunea cu Android sau 2.999 lei în cea cu Windows.

Noi testăm modelul cu Android şi vedem acest terminal drept ideal pentru studenţi şi pentru cei care desenează şi scriu de mână mult în activitatea de zi cu zi.

Design Lenovo Yoga Book (Android)

Ceasornicărie elveţiană curată

Foarte puţine tablete din acest an ne-au stârnit vreun "wow" de admiraţie la capitolul design, ba chiar Lenovo Yoga Book e prima tabletă care a stârnit vreodată o apreciere de genul. Şi asta pentru că vine cu un design unic, pe baza unei balamale cu rotiţe metalice şi un soi de "şenile" precum cele de tanc, extrem de versatile la rotirea tabletei la 360 de grade.

Terminalul are câte o secţiune groasă de câte 4 mm (tableta şi respectiv tastatura touch), atingând o talie incredibilă de sub 9 mm în total. E un dispozitiv destul de greu totuşi la 690 de grame, cu 250 de grame peste un iPad Pro 9.7, dar ţinem cont că ecuaţia include şi o tastatură totuşi. Construcţia e solidă, pe bază de aluminiu şi magneziu, iar Yoga Book vine pe nuanţele "Gunmetal Gray" şi "Champagne Gold".

E un device elegant, cu o balama ingenioasă şi foarte flexibilă, conectând tableta la tastatură. Cele 4 moduri de utilizare sunt notebook, tent (tabletă aşezată folosind tastatura ca kickstand pentru vizionare video), tabletă (tastatura rabatată în spate) şi plat, întins pe masă pentru o scriere mai uşoară/desen cu stylus-ul.  Acesta e cel mai bun design de tabletă din 2016 şi o tastatură pe măsură, a cărei iluminare mă duce la pupitrele din serialul Star Trek din copilărie.

Chiar dacă suntem în 2016, sunt tehnologii al căror feeling rămâne SF!

Display Lenovo Yoga Book (Android)

Bun pentru utilizarea la interior, la soare devine subţire

Lenovo Yoga Book e mai degrabă o tabletă de folosit la interiorul unor clădiri de birouri, în casă, la facultate sau la muncă, decât în aer liber la picnic. O confirmă şi display-ul său, mai bine zis luminozitatea sa. Avem de-a face cu un panou IPS LCD de 10.1 inch, cu rezoluţie Full HD şi iluminare LED.

Ecranul lui Lenovo Yoga Book vazut la microscop

Ecranul afişează 16.7 milioane de culori şi are o gamă de culoare de 70%, în vreme ce pe hârtie ni se promit 400 de unităţi nits de luminozitate. Playerul video de la bord vine cu opţiune Pop Up Play, iar experienţa de vizualizare a adus o imagine clară, culori realiste, unghiuri largi de vizualizare, în vreme ce luminozitatea a fost OK la prima vedere.

Luminozitate ecran Lenovo Yoga Book

Contrastul a fost mai degrabă de nivel mediu. Pixelii au aranjament de tip RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 375 unităţi LUX, deşi sincer mă aşteptam la mai mult. Am depăşit măcar iPad Air 2 şi Xiaomi Mi Pad 2, dar am fost sub Galaxy Tab S2 9.7 şi Lenovo Yoga Tab 3 Pro. Setările ecranului includ Adaptive Brightness şi mărimea fontului. Un ecran destul de bun, dar care putea fi mai luminos.

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 16.Lenovo Yoga Book (Android)375 (LUX)
 • 17.Samsung Galaxy Note Pro 12.2371 (LUX)
 • 18.Acer Aspire Switch 12 S360 (LUX)
 • 19.Nokia N1355 (LUX)
 • 20.Apple iPad Air 2354 (LUX)
 • 21.Xiaomi Mi Pad 2353 (LUX)
 • 22.Huawei MediaPad M3348 (LUX)
 • 23.Allview Viva i8315 (LUX)
 • 24.Cube i7 Remix313 (LUX)
 • 1234
Lenovo Yoga Book (Android)9,0210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×