LG G Pad 8.3 review: o tabletă excelentă ca design, bună pentru consum multimedia și cu funcții originale (Video)

5.957 ori
<b>LG G Pad 8.3 review: o tabletă excelentă ca design, bună pentru consum multimedia și cu funcții originale (Video)</b>După LG G2 îi vine rândul celui de-al doilea produs din seria LG G să ajungă la Mobilissimo.ro în teste. E vorba despre tableta LG G Pad 8.3, care a debutat în această toamnă și care aduce un format original cu diagonală de 8.3 inch. Au trecut...

După LG G2 îi vine rândul celui de-al doilea produs din seria LG G să ajungă la Mobilissimo.ro în teste. E vorba despre tableta LG G Pad 8.3, care a debutat în această toamnă și care aduce un format original cu diagonală de 8.3 inch. Au trecut 2 ani de când LG stă departe de segmentul tabletelor, dar iată că această companie a revenit în forță.

Terminalul ne-a fost oferit în teste de către eMAG.ro, care vine produsul la prețul de 1.449 lei, pe alb sau pe negru. La momentul realizării recenziei retailerul oferea și o husă cadou la pachet cu acest device. Ca design, acest produs amintește de un telefon mai mare, sau mai bine zis de un LG G2 mai mare. Observăm și că în partea din spate avem o proeminentă zonă metalică, care se îmbină cu plasticul în partea superioară și inferioară.

Review LG G Pad 8.3

Designul e unul alungit, iar tableta măsoară 8.3 mm în grosime și cântărește 338 de grame. Remarcăm aici și marginile mari în partea superioară și inferioară, care permit utilizatorului să țină tableta comod în landscape atunci când vizionează un film de exemplu. Butoanele fizice ale acestui gadget oferă un feedback bun, iar marginile laterale ale ecranului sau sunt destul de subțiri încât să dea impresia de modernitate pentru acest terminal.

în partea superioară a lui LG G Pad 8.3 se află un slot microSD, emițătorul infraroșu și jackul audio, iar în zona frontală se află o cameră de 1.3 MP și senzor de proximitate. Construcția tabletei e solidă și apreciem mult acest design. Trecând la hardware, LG G Pad 8.3 integrează aici un display de 8.3 inch, un IPS LCD cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli, care poate fi utilizat și cu mănuși pe mâini.

Specificatii LG G Pad 8.3

Sub carcasă se ascunde un procesor quad core Snapdragon 600 de 1.7 GHz, un GPU Adreno 330, iar în spatele tabletei avem parte de o cameră de 5 MP. Avem la dispoziție și 2 GB RAM, 16 GB memorie internă, slot microSD și un port microUSB cu SlimPort în partea inferioară. G Pad mai sosește și cu Miracast, Bluetooth, WiFi, WiFi Direct, GPS, Glonass, accelerometru, giroscop, senzor infraroșu și difuzoare stereo.

Difuzoare LG G Pad 8.3

în ce privește bateria, LG pune la dispoziție o unitate Li-Polymer de 4600 mAh, care se încarcă în 3 ore și asigură 7 ore și 40, aproape 8 ore de playback video HD cu luminozitate la 50% și WiFi pornit. Astfel, la capitolul baterie acest model e peste Nexus 7 2013, care ne-a oferit doar 7 ore de playback, dar sub iPad Mini și ale sale 12 ore. Trecând la experiența audio, avem parte de același player și egalizator că la LG G2. Difuzoarele au volum destul de ridicat, mai ridicat decât pe Nexus 7 2013 și iPad Mini.

Există și o ușoară distorsionare la volum maxim, iar basul putea fi puțin mai bun, dar per total acustică e OK. în ce privește ecranul, avem parte aici de un IPS LCD de 8.3 inch, cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli și balans bun al culorilor. Temperatura culorilor este de 6500 Kelvin, adică standardul industriei. Avem un balans aproape perfect între roșu, albastru și verde, iar luminozitatea acestui display este de 260 unități LUX pe alb și 1 LUX pe negru.

Display-ul lui LG G Pad 8.3 pe albDisplay-ul lui LG G Pad 8.3 pe negru

Luminozitatea este ușor dezamăgitoare, în condițiile în care Nexus 7 2013 atinge 500 de unități LUX, adică aproape dublu. Rețineți totuși că utilizatorul de rând nu va sesiza aceasta luminozitate mai scăzută a tabletei LG față de cea Nexus, la utilizarea de zi cu zi. Unghiurile de vizualizare sunt largi, dar vizibilitatea la exterior nu e chiar cea mai bună. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar pe partea de video avem la dispoziție funcția Q Slide, un soi de Pop up Play varianta LG.

Camera lui LG G Pad 8.3

Ecranul are parte de setări speciale prezentate în video review, de o deblocare prin metoda KnockOn (dublă atingere a ecranului), iar trăgând linie pot spune că acest display își face treaba bine. Camera de 5 megapixeli din spate permite realizarea de fotografii cu rezoluție de 2592 x 1944 pixeli și captura video Full HD la 30 FPS. Avem la dispoziție o interfață de cameră similară cu cea de pe LG G2, iar modurile speciale de captură sunt la fel ca la telefonul flagship.

Pret LG G Pad 8.3

în zona de opțiuni regăsim setări pentru focalizare, ISO, expunere, balans de alb, efecte de culoare, toate binevenite pe o tabletă. Rețineți totuși că fotografiile realizate cu acest model LG sunt destul de grainy și suferă de zgomot. Calitatea este sub camera lui Nexus 7 2013 și iPad Mini, dacă vreți un reper. Apreciem totuși prezența unor funcții inedite, de la HDR și panoramă la 360 de grade la time catch și moduri speciale de captură video.

Rezultatul capturii video este un fișier MP4 cu bitrate de 17 Mbps, iar clipurile nu arată prea impresionant. Acesta e genul de cameră pe care o folosiți doar la urgențe absolute. Trecând la software, avem aici la dispoziție Android 4.2.2 cu interfața Optimus aplicată peste. Am testat și performanțele în benchmark-uri ale tabletei, comparând-o cu Nexus 7 2013 și Galaxy Note 8.0, ambele tablete quad core.

LG G Pad 8.3 Benchmarks

în Quadrant, am obținut 12047 puncte cu LG G Pad 8.3, peste cele 4700 ale lui Nexus 7 2013 și peste cele 6900 ale lui Galaxy Note 8.0. în AnTuTu am atins 21816 puncte cu modelul LG, peste cele 20k ale lui Nexus 7 din acest an și cele 17700 ale lui Note 8.0. Scorurile au fost apropiate în NenaMark 2.0, cu 59.2 FPS, la 58.6 FPS și 60 FPS, în ordinea anterioară.

LG G Pad 8.3 nu se incinge

în Vellamo am obținut 2505 puncte cu G Pad 8.3, cu 1000 peste Nexus 7 2013 și cu 400 peste unitatea Samsung. în 3DMark am obținut 9456 puncte, peste cele 7100 ale lui Nexus 7 2013 și cele 3100 ale lui Galaxy Note 8.0. și scorul din BrowserMark 2.0 a fost destul de bun: 2679 puncte. Temperatura acestui terminal este de 38.6 grade Celsius după 15 minute de gaming în jocul Riptide GP2, deci nu se încinge mai deloc. Browserul este destul de rapid și apreciez și prezența unui rând numeric pe tastatură.

în zona de notificări găsim aceleași opțiuni speciale ca la LG G2, adică Quick Memo, care ne permite să luăm notițe rapid pe ecran cu scris de mână sau să mâzgălim după pofta inimii un anumit fundal, dar și Q Slide pentru multitasking cu "ferestre plutitoare" pe ecran. Din păcate putem folosi doar 2 astfel de ferestre. Apoi vine rândul lui Quick Remote, o funcție care permite utilizarea conexiunii infraroșu pentru a controla un televizor sau alte gadgeturi din casă, plus Q Pair pentru conectarea la un LG G2 și preluarea notificărilor sale cu privire la socializare, apeluri și mesaje.

Ca și la LG G2 avem aici la dispoziție excelenta modalitate de multitasking prin gestul Slide Aside. Astfel cu un swipe cu 3 degete treceți o aplicație într-o zonă specială laterală, pe care o declanșați apoi tot cu swipe cu 3 degete și alegeți fereastra dorită, dintr-un sistem de taburi similare cu cele ale unui browser.

Review LG G Pad 8.3

Interfața Optimus presupune o serie de iconuri, widgeturi, wallpaper-uri și funcții speciale aplicate peste varianta stock de Android. Lockscreen-ul are același efect unic de deblocare ca și pe LG G2, lăsându-vă să vedeți ce se întâmplă în spatele său, dar aici apare și puțin lag. Puteți copia linkuri și fotografii într-un soi de Clipboard numit Clip Tray, pentru a putea integra mai ușor asemenea conținuturi în mail-uri de exemplu.

Pareri despre LG G Pad 8.3

Trecând la lista de aplicații preinstalate pe terminal, aici regăsim un calculator, calendar, LG Backup, Life Square pentru socializare și Memo pentru a lua notițe. Apoi avem Quick Remote menționat anterior, Notebook, adică un rival pentru S Note, plus Voice Mate, un asistent virtual care nu se compară cu Siri sau Google Now. Lista se încheie cu Polaris, Box pentru stocare în cloud, File Manager, Quick Translate și magazinul de aplicații LG Smart World, care tot nu e bine pus la punct față de rivalii săi.

și acum să vedem și lista cu aspecte Pro și Contra.

Iată-le pe cele Pro:

 • design solid
 • viața bateriei peste Nexus 7 2013
 • ecran de calitate, la anumite capitole
 • calitate audio peste rivali
 • performanța bună
 • preț foarte atractiv
 • slot microSD
 • numeroase funcții și aplicații

și aspecte negative:

 • luminozitatea putea fi mai bună
 • cameră sub rivali
 • fără apelare telefonică
 • ecranul în bătaia soarelui
 • un ușor lag în lockscreen și unele aplicații
 • Optimus UI da senzația de vechi (subiectiv)

LG G Pad 8.3 primește o notă de 9.7 din 10 pentru design, un 9.3 din 10 pentru hardware și un 9.5 din 10 pentru OS și UI, pentru o notă finală de 9.5 din 10, una dintre cele mai mari note acordate unei tablete în 2013. Pentru multă lume acesta este modelul Android ideal, cu un format ideal și dotări ideale. îl găsiți la eMAG.ro la prețul de 1.449 lei. [FORUM]

Pentru prețul actualizat al tabletei LG G Pad 8.3, accesați acest link de pe eMAG.ro

Review LG G Pad 8.3
 

LG G Pad 8.3
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×