Prezentare Lenovo Yoga Book C930: Ultrabook 2 în 1 cu ecran secundar E Ink, stylus și procesor Intel Core i5

759 ori
<b>Prezentare Lenovo Yoga Book C930: Ultrabook 2 în 1 cu ecran secundar E Ink, stylus și procesor Intel Core i5</b>În ultima săptămână am avut ocazia să testez printre altele și ultrabook-ul Lenovo Yoga Book C930, dispozitiv prezentat oficial în cadrul târgului de tehnologie IFA 2018 din Berlin. Este un laptop 2 în 1 astfel că aveți pe de

În ultima săptămână am avut ocazia să testez printre altele și ultrabook-ul Lenovo Yoga Book C930, dispozitiv prezentat oficial în cadrul târgului de tehnologie IFA 2018 din Berlin. Este un laptop 2 în 1, astfel că aveți pe de o parte funcționalități demne de un PC, iar pe de altă parte și nivelul de portabilitate pe care îl oferă o tabletă. Pulsează și cu stylus, dar și cu un ecran E Ink secundar despre care veți afla mai multe în cadrul prezentării de față!

Design

Lenovo Yoga Book C930

Primul lucru pe care îl vei observa odată ce îți achiziționezi un asemenea notebook este nivelul de atenție pe care Lenovo îl oferă aici, începând direct de la unboxing. Într-o cutie cu accente metalice se găsește arătosul dispozitiv însoțit de accesorii atent prezentate la interior, fiecare având o cutiuță dedicată și un simbol pentru a ști ce vei avea înăuntru. Vei găsi cablul USB-C - USB-C pentru alimentare, adaptorul de alimentare, manualul de instrucțiuni, cheița de SIM și stylus-ul Lenovo.

Lenovo Yoga Book C930

Odată ce scoți notebook-ul din cutie ești șocat de cât de subțire poate fi acesta, are doar 9.9 mm complet închis - dimensiune asociată de regulă unui smartphone, nicidecum unui laptop. Cântărește 775 grame și Lenovo aduce aici materiale premium precum metal și sticlă ce se regăsesc la nivelul întregului ansamblu. Are și o balama rotativă la 360 grade care permite utilizarea în diferite unghiuri în funcție de preferințe.

Display

Apropo de display-uri, sunt două la număr aici, cel principal tactil cu diagonală de 10.8 inch, rezoluție QHD de 2560 x 1600 pixeli și tehnologie IPS. Acesta afișează culori vibrante și pe parcursul testării am fost mulțumit și de luminozitate care ajunge la un nivel suficient pentru a-ți desfășura munca în diferite spații cu iluminare diferită. Se oferă și suport pentru stylus, accesoriu oferit în pachet și util în multe situații ce țin de productivitate.

Lenovo Yoga Book C930

Cel de-al doilea ecran este o unitate de 10.8 inch cu tehnologie Flexible E Ink Mobius, rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli) și care la rândul său suportă interacțiunea tactilă. Pe acest ecran se află setată default tastatura qwerty virtuală însoțită și de un trackpad, dar există și alte opțiuni precum o pagină de desen/luat notițe care se poate salva prin apăsarea unui buton de pe stylus, dar și o secțiune de setări de unde se pot controla aspecte ale tastaturii și alege o imagine care să fie afișată în permanență pe acest ecran E Ink.

Lenovo Yoga Book C930

Interacțiunea cu ecranul E Ink este rapidă și precisă chiar și în cazul desenatului, dar experiența de typing pe tastatura virtuala afișată nu este tocmai ideală. Există feedback sub formă de vibrații dar nimic nu poate înlocui o tastatură fizică, cel puțin nu la nivel de confort și viteză de typing. Pentru utilizare ocazională este totuși acceptabilă.

Lenovo Yoga Book C930

Hardware și conectivitate

Unitatea de teste pe care am primit-o vine echipată cu un hardware destul de potent ce implică un procesor Intel Core i5-7Y54, 4 GB RAM LPDDR3 și stocare rapidă SSD de 256 GB. Procesorul este o unitate dual-core de 1.2 GHz dezvoltată pe seama procesului de 14nm și care are 4 thread-uri. Din păcate nivelul de performanță oferit în cazul de față nu permite rularea de jocuri sau aplicații de editare video, astfel că trebuie să spuneți pas dacă aveați asemenea dorințe pe listă.

Lenovo Yoga Book C930

În navigarea de zi cu zi ce implică activități office precum editare documente Word, prezentări PowerPoint sau lucrul în Excel, browsing și consum multimedia totuși, acest laptop se descurcă de minune. Laptop-ul de față este fan-less astfel că nu are nevoie de un cooler la interior pentru răcire. Temperaturile se mențin la valori normale chiar și după câteva ore de funcționare continuă.

Lenovo Yoga Book C930

Raportat la partea de conectivitate, Lenovo oferă aici Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Bluetooth 4.2, 2x porturi USB Type-C și slot microSD. Versiunea de față oferă și conectivitate 4G LTE și un slot SIM dedicat, un plus pentru cei care călătoresc mult și nu au întotdeauna la dispoziție o rețea WiFi în apropiere. 

Baterie și altele

După cum era de așteptat, la interiorul unui asemenea laptop ultra-subțire nu avea cum să încapă o baterie mare, astfel că trebuie va trebui să te mulțumești cu o unitate de 35.8 Wh. Chiar și așa, eficiența energetică a procesorului își spune cuvântul și poți ajunge la 5-6 ore autonomie în funcție de task-urile realizate și cu ceva compromisiuri precum o luminozitate setată la 65-70%. Nu la fel de bine stă la încărcare totuși, având nevoie de 3 ore pentru a ajunge la de 16% la 100%. Un timeline al procentului de încărcare aveți mai jos:

  • start încărcare la 12:05: 16%
  • status la ora 13:05: 37%
  • status la ora 14:05: 78%
  • finalizare încărcare la ora 15:00 - 100%

În categoria altele includ scannerul de amprente care se dovedește a fi un extra util pentru securizarea datelor, dar și tehnologia Windows Hello prezentă aici care permite autentificarea pe device. Deschiderea clapetei acestui laptop se poate realiza în 3 moduri diferite. Există funcția "knock knock" prin care clapeta se deschide la un gest de tip dublu tap pe capacul frontal, dar și funcția de deschidere prin apăsarea prelungită a butonului Volume Down. Ultima și cea mai dificilă metodă de deschidere implică unghia ce trebuie plasată strategic între cele două părți/ecrane pentru deschidere.

Impresii și prețuri

După mai bine de o săptămână de utilizare am și câteva impresii formate despre dispozitiv, astfel că mă declar cucerit de cât de compact, ușor și subțire poate fi acest notebook. Poate fi purtat cu ușurință oriunde și oricând, iar cel mai mult am fost încântat de ecranul principal de 10.8 inch care în tandem cu difuzoarele stereo Dolby fac o echipă perfectă pentru streaming-ul video. Ecranul E Ink poate fi pus la treabă și pentru citirea cărților electronice, dar și pentru desen în cazul artiștilor.

Lenovo Yoga Book C930

La început ce-i drept m-a încântat ideea de a avea un asemenea ecran extra, dar pe parcursul zilelor ce au trecut parcă din ce în ce mai puțin îl foloseam. În cazul activității mele zilnice ce implică redactarea de articole nu am fost deloc încântat de tastatura virtuală, fiind mereu cu ochii pe tastele apăsate pentru a fi sigur că apăs pe cele potrivite. Este un laptop de nișă oarecum, unul pe care doar puțini vor pune ochii și eventual achiziționa.

Din păcate produsul nu l-am găsit la vânzare pe plan local, astfel că prețul etalon rămâne cel din UK acolo unde laptop-ul costă 1300 lire. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×