Review Allview Alldro 2 Speed HD - spate de iPad, fața glossy, port HDMI și cameră neglijabilă (Video) + Concurs!

6.262 ori
<b>Review Allview Alldro 2 Speed HD - spate de iPad, fața glossy, port HDMI și cameră neglijabilă (Video) + Concurs!</b>V-am prezentat destul de multe produse Allview până acum, iar săptămâna trecut a sosit la noi în teste tableta Allview Alldro 2 Speed HD. Acest terminal poate fi cumpărat direct de la Allview.ro la prețul de 829 lei, sau la 799 de lei de la...

V-am prezentat destul de multe produse Allview până acum, iar săptămâna trecut a sosit la noi în teste tableta Allview Alldro 2 Speed HD. Acest terminal poate fi cumpărat direct de la Allview.ro la prețul de 829 lei, sau la 799 de lei de la evoMAG.ro. Avem de-a face aici cu o tabletă anunțată cu 2-3 luni în urmă și disponibilă pe negru și alb. Haideți să aflăm ce ne rezervă acest model!

în primul rând se observă în partea din spate asemănarea cu un iPad, iar trecând la design, această tabletă de 8 inch este aproape pătrată, fiind un lucru inedit în marea de tablete dreptunghiulare. și diagonală este unică, deoarece am văzut până acum tablete de 7.7 inch, 7 inch, 9.7 inch, 8.9 inch, 10.1 inch, 13.3 inch, dar niciodată doar de 8 inch. Există Motorola Xoom 2 8.2 inch ce-i drept, dar nici acel model nu este exact ca acest Allview. Alldro 2 Speed HD dispune de un port HDMI, mini USB, slot microSD, buton pentru blocarea orientării ecranului, butoane fizice de volum și buton On/OFF.

Spate Allview Alldro 2 Speed HD

Porturi Allview Alldro 2 Speed HD

în partea din spate avem la dispoziție difuzoare stereo și o cameră de 2 megapixeli fără bliț. Tableta dispune de o suprafață mată în zona din spate și cu aderența bună, iar ecranul său nu este unul foarte luminos, nici măcar pe setarea maximă de luminozitate. Noul Allview măsoară 9.9 mm grosime și cântărește 498 de grame și am remarcat un aspect neplăcut: marginile prea mari din jurul ecranului, care deranjează când vine vorba de estetică. Tableta dispune de un ecran de 8 inch, cu rezoluție 1024 x 768 pixeli, de aici și denumirea HD a tabletei.

Allview AllDro 2 Speed HD

Ecranul oferă un format 4:3, iar tableta dispune și de un buton Home prea bine încastrat în carcasă, care poate fi greu de apăsat. Terminalul rulează Android 4.0 ICS folosindu-se de un CPU Cortex A8 de 1.2 GHz. Meteahna obișnuită a producătorilor români își face apariția și aici, ca la tabletele Evolio: sunt disponibile butoane virtuale de volum, deși avem și butoane fizice. Total inutil! Alte dotări ale tabletei includ un GPU Mali 400 MP 4 core, 8 GB memorie flash, 1 GB RAM DDR3, slot microSD, WiFi și conectivitate 3G, dar doar prin intermediul unui dongle.

Allview Alldro 2 Speed HD camera

Camera din spate implica un senzor de 2 megapixeli, iar cea frontală unul de 0.3 megapixeli. Difuzoarele stereo își fac bine treaba și au volumul destul de bun, dar au și o problemă: fac partea din spate a tabletei să vibreze. Tableta oferă suport pentru playback audio al fișierelor MP3, WMA, WAV și FLAC, în vreme ce pe partea de video avem AVI, MOV, MPEG și MKV suportate. Sub carcasă se ascunde o baterie de 4400 mAh, care asigură cam 5.7 ore de funcționare. A existat și o mică problemă atunci când am pus tableta la încărcat: deși ea afișa 100% nivel de încărcare, atunci când am pornit-o am constatat că se afla la 66%, deci un aspect neplăcut.

Tableta vine la pachet cu Bitdefender Mobile Security Premium, în varianta trial pe 90 de zile. Acest soft vă oferă posibilitatea să scanați tableta de viruși sau să protejați device-ul antifurt prin blocare de la distanță sau ștergere a datelor de la distanță. De remarcat și faptul că Allview Alldro 2 Speed HD nu dispune de GPS și va face localizarea doar via WiFi (A-GPS). Trecând la aspectul benchmark, această tabletă scoate în Quadrant 2288 de puncte, destul de aproape de Samsung Galaxy Tab 2 7.0, cu ales ale 2600 de puncte și peste Motorola Xoom 2 8.2, care scoate doar 1663 de puncte.

Recenzie Allview AllDro 2 Speed HD

Alldro 2 Speed HD a înregistrat 2775 de puncte în benchmark-ul AnTuTu, jumătate din scorul lui Galaxy Tab 2 7.0 și destul de aproape de Motorola Xoom 2 8.2, care a scos 2862 de puncte. în NenaMark 2 GPU-ul își spune cuvântul, cu 22.2 FPS, aproape de rezultatul 26 fps de pe Galaxy Tab 2 7.0 și peste 19 FPS, cât a înregistrat Xoom 2 de 8.2 inch. Atunci când veți folosi tastatura virtuală de pe acest model veți recunoaște încă un aspect împrumutat de la iOS/iPad și anume thumb typing, adică scrierea folosind o tastatură împărțită în două și cu accentul pe apăsarea cu degetele mari. Această funcție a fost implementată într-un iOS mai vechi și a ajuns pe iPad, iar acum sosește pe o tabletă Allview.

Browser Allview AllDro 2 Speed HD

Browserul web funcționează acceptabil, deși se simte puțin lag la scrolling și la pinch to zoom. La capitolul video am de obiectat asupra unghiurilor slabe de vizualizare și a luminozității scăzute, iar în ce privește zona audio mă declar mulțumit de volum și claritate, dar nu și de vibrațiile carcasei. Camera nici măcar nu ar trebui menționată în acest review, deoarece este în cel mai bun caz mediocră. Lagul foarte mare și lipsa de opțiuni și dotări că bliț face acest accesoriu inutil și necesar doar dacă vedeți ceva fantastic care să merite fotografiat. Măcar avem funcția Panorama la îndemână, dar vă trebuie o mână tare stabilă pentru asta.

în rest experienta Android 4.0 este cea clasică, pe bază de multitasking prin swipe, aceeași zonă de Setări în partea dreaptă jos și două aplicații incluse de Allview: Notes (o aplicație portrait de luat notițe) și magazinul Aply Store. și acum să vedem verdictul pentru acest terminal de 8 inch.

Drept plusuri pentru Allview Alldro 2 Speed HD avem următoarele:

 • faptul că rulează Android 4.0
 • prezența portului HDMI
 • carcasa destul de slim la 9.9 mm
 • calitate audio decentă
 • preț destul de scăzut
 • prezența camerei

și că minusuri am descoperit următoarele:

 • durata de viață scăzută a bateriei
 • ecranul cu imagini șterse
 • camera de calitate slabă
 • probleme cu schimbarea orientării ecranului din portret în landscape
 • margini prea mari în jurul ecranului
 • carcasa vibrează la volum audio ridicat

Per total îi acordăm lui Allview Alldro 2 Speed HD nota 5 pentru design, 6 pentru hardware și 7 pentru OS și UI, pentru un total de 6 din 10. și acum avem și un concurs pentru voi, în cadrul căruia acordăm această tabletă drept premiu. Pentru a fi înscriși în concurs trebuie să respectați următoarele reguli:

1. Să comentați în legătură cu produsele Allview în general sau legat de această tabletă în zona dedicată de după articol;

2. Să dovediți că sunteți membru activ al forumului Mobilissimo.ro, că ați dat like paginii de Facebook Mobilissimo.ro și follow contului de Twitter. Dovada se face trimițând screenshoturi la adresa de mail concurs(a)mobilissimo.ro (4 screenshoturi: comentariu, forum, Facebook și Twitter);

3. Subiectul mail-ului va fi "Concurs Mobilissimo - Allview Alldro 2 Speed HD", iar în mail trebuie să menționați numele complet, adresa și numărul de telefon la care puteți fi contactat. Premiul se acorda prin tragere la sorți. Tragerea la sorți se va realiza duminică pe 22 iulie prin random org, iar câștigătorul va fi anunțat pe forum. Multă baftă!

Review Allview AllDro 2 Speed HD
 

Allview Alldro 2 Speed HD
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×