Review Allview Alldro 3 Speed Quad: tableta cu super ecran Retina, baterie sacrificată, mai puțin lag decât rivalii (Video)

Autor:  | Publicat în:  Allview 7.083 ori
<b>Review Allview Alldro 3 Speed Quad: tableta cu super ecran Retina, baterie sacrificată, mai puțin lag decât rivalii (Video)</b>După tableta E-Boda XL400 Quad Core, care ne-a dezamăgit, iată că testam încă un model quad core al unei companii romanești: Allview Alldro 3 Speed Quad. Tableta e o cunoștință mai veche de-a noastră, de vreme ce am văzut-o încă de la MWC...

După tableta E-Boda XL400 Quad Core, care ne-a dezamăgit, iată că testam încă un model quad core al unei companii romanești: Allview Alldro 3 Speed Quad. Tableta e o cunoștință mai veche de-a noastră, de vreme ce am văzut-o încă de la MWC 2013, sub formă de prototip. Produsul a fost lansat în luna aprilie și în următoarele rânduri aflați dacă e mai bun decât rivalul E-Boda.

Aceasta este prima tabletă cu branding autohton care vine cu 2 GB RAM și primă cu display Retina. Prețul sau este de 1199 lei, iar tableta quad core seamănă puțin cu un iPad, la capitolul design. De remarcat poziționarea ciudată a butonului On/Off și a celui Home, pe partea laterală a tabletei, fiind extrem de ușor de apăsat atunci când jucați un joc, de exemplu.

Allview Alldro 3 Speed Quad

Că design, acest model arata mai bine decât tableta E-Boda XL400 și trebuie să aflați că Allview Alldro 3 Speed Quad integrează toate porturile și slot-urile care contează pe o singură latură, acolo unde se afla și difuzoarele sale, de mici dimensiuni. Tableta se încarcă via microUSB, din păcate, astfel că dacă vom conecta tableta la televizor via AllTV nu vom putea să o și încărcăm pentru a vedea mai mult de un film.

Porturi Allview Alldro 3 Speed Quad

De remarcat și lipsa butoanelor fizice de volum, înlocuite de unele virtuale, afișate pe ecran. Allview Alldro 3 Speed Quad vine cu o carcasă din aluminiu, măsoară 9.6 mm în grosime și cântărește 669.7 grame. Aderența sa este bună, dar tableta are și un mic defect: în zona frontală marginile ecranului se simt ușor fragile și scot un zgomot dacă le apăsați puțin mai tare.

Trecând la aspectul hardware, acest terminal oferă un display de 9.7 inch, un IPS LCD cu o impresionantă rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, pe care o catalogăm drept Retina. Ecranul oferă un aspect de 4:3, unghiuri de vizualizare de 179 de grade și densitate de 263 ppi. La interior găsim un procesor ARM Cortex A7 quad core de 1 GHz (Allwinner A31) și GPU PowerVR SGX544 MP2, care datează din 2010.

Specificatii Allview Alldro 3 Speed Quad

Cei curioși, care vor investiga puțin identitatea acestei tablete, vor afla că acesta este de fapt modelul Onda V972 din China rebranduit de către Allview. Revenind la dotările hardware, tableta pune la dispoziție 2 GB RAM DDR3, conectivitate Bluetooth, WiFi, 16 GB memorie internă și slot microSD cu suport pentru până la 32 GB.

Camera lui Allview Alldro 3 Speed Quad

Avem la dispoziție o cameră de 2 megapixeli în spate și una cu aceeași rezoluție în zona frontală. Că baterie ni se oferă o unitate Li-Polymer de 8000 mAh și 3.7 V, care pe hârtie asigura 240 de ore de funcționare în standby și 4 ore de utilizare normală. La testele noastre tableta a prins cu adevărat 4 ore de utilizare continuă sau 3 ore de gaming. Cu pauză ajungeți la 5-6 ore de utilizare moderată, iar dezavantajul acestei baterii este că ea se încarcă în aproximativ 6 ore.

Trecând la aspectul multimedia, aici menționez faptul că tableta vine fără căști în pachet și că regretăm lipsa butoanelor de volum. Totuși, am apreciat basul bun al difuzoarelor, dar din păcate volumul e destul de slab și avem parte și de puțină distorsionare. La căști în schimb, terminalul se aude excelent. Pe partea de vide primim un player 4K, care vine și cu o opțiune de tip pop up play.

Display Allview Alldro 3 Speed Quad

Ecranul tabletei afișează culori fantastice, iar textul și interfața se văd fantastic pe acest display. Acest IPS LCD Retina nu face fața prea bine la contactul cu soarele, iar luminozitatea să nu e foarte ridicată. Nivelul de negru este foarte bun și per total ne place acest ecran, el putând fi considerat selling point pentru acest device.

Avem parte și de câteva setări speciale pentru display, pe care le puteți vedea în video review-ul de mai jos. Trecând la cameră, nu aveam așteptări mari de la senzorul de 2 megapixeli, iar interfața sa personalizată nu arată chiar rău. Avem la dispoziție numeroase opțiuni și efecte, deci o bilă albă pentru cameră la acest capitol. Calitatea fotografiilor este evident slabă, așa cum ne așteptăm de la o cameră de 2 MP, dar cine face poze cu o tabletă cu diagonală de aproape 10 inch?

Benchmark Allview Alldro 3 Speed Quad

Terminalul rulează Android 4.1.1 Jelly Bean (între timp a primit update la Android 4.2.2) și pe zona de benchmark am decis să compar acest model cu E-Boda XL400 și cu un hit al anului trecut, tableta quad core cu ecran Full HD ASUS Transformer TF700. Rețineți că rezultatele de benchmark ale tabletei nu au fost rele deloc. Astfel, Allview Alldro 3 Speed Quad a obținut în Quadrant 3042 puncte, depășind E-Boda XL400 și ale sale 3010 puncte, dar fiind sub cele 4600 puncte ale lui ASUS TF700. în AnTuTu am fost aproape de ASUS, cu 10.491 puncte, față de 12.000, în vreme ce E-Boda XL400 nici măcar nu a rulat benchmark-ul.

în 3DMark, după părerea mea singurul benchmark relevant, am obținut 4224 puncte, depășind atât tableta E-Boda, cât și pe cea ASUS. în NenaMark am atins 40.9 FPS, depășind ASUS TF700 cu 6 puncte, dar fiind sub E-Boda din cauza ecranului cu rezoluție ridicată. în Vellamo am atins 997 puncte, cu 200 mai puțin decât ASUS.

Recenzie Allview Alldro 3 Speed Quad

Am testat și browserul acestei tablete, care încarcă paginile cu o viteză rezonabilă și am menționat și micul grad de personalizare adus de Allview pe acest device. E vorba de un buton de screenshot printre altele și noi iconuri în zona de setări. Tableta suferă și de puțin lag, nu atât de pronunțat pe cât avea E-Boda XL400, dar pretențiile erau mari, pentru un model cu 2 GB RAM și procesor quad core.

Aplicațiile care vin la pachet cu tableta include Bitdefender Mobile Security, AllTV, PDF Viewer, Office Suite, iar pe finalul recenziei am testat și Asphalt 7. Acest titlu de curse lansat primăvara trecută rulează la un frame rate destul de scăzut, dar asta nu îl face mai puțin jucabil pe acest device.

Aplicatii Allview Alldro 3 Speed Quad

Aflați și că am făcut un upgrade la Android 4.2.2 pe această tabletă și se simtă o mică schimbare în privința lag-ului, dar acesta este într-o mică măsură prezent. Interfața este acum cea prezenta și pe Nexus 10, cu butoanele Home, Back și Multitasking în centru și notificări și funcții toggle plasate sus. Vedeți asta în capturile de mai jos.

Allview Alldro 3 Speed Quad Review

Pret Allview Alldro 3 Sped Quad

Aflați și că vom publica un tutorial de update și de root pe forum în curând, iar acum hai să trecem la verdict.

Iată aspectele Pro ale acestei tablete:

 • design tip iPad, atractiv
 • ecran fantastic, că rezoluție și claritate
 • raport preț/dotări hardware bun
 • rezultate bune în benchmark-uri
 • mai puțin lag decât alte modele quad core cu branding românesc
 • camera cu multe efecte

și aspectele negative:

 • camera slabă
 • baterie slabă (4 ore utilizare), se încarcă în 6 ore
 • acustică slabă
 • lipsa de butoane fizice de volum
 • buton home incomod prin amplasare
 • încărcare via microUSB
 • GPU din 2010
 • există lag chiar și după update la Android 4.2.2

Allview Alldro 3 Speed Quad primește nota 7.5 din 10 pentru design, 8 pentru hardware și 8.5 pentru OS și UI. Nota finală este de 8 din 10 și așteptam acum și tableta quad core de la Evolio în teste, pentru a avea tripleta completă. Rețineți aspectul ecranului la acest model Allview, ecran care de altfel ne-a cucerit.

Puteți cumpăra Allview Alldro 3 Speed Quad din magazinele de mai jos:

Review Allview Alldro 3 Speed Quad

Allview Alldro 3 Speed Quad
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×