Review Allview Alldro Speed - tableta cu preț accesibil revine, reinventată și cu design slim (Video)

8.422 ori
<b>Review Allview Alldro Speed - tableta cu preț accesibil revine, reinventată și cu design slim (Video)</b>Allview Alldro Speed este cea mai nouă tableta a companiei brașovene Allview, care ne-a oferit device-ul în teste în acest început de an. Avem aici de-a face cu o tabletă din segmentul accesibil de preț, care costă doar 649 de lei și reușește...

Allview Alldro Speed este una dintre cele mai noi tablete ale companiei brașovene Allview, care ne-a oferit device-ul în teste în acest început de an. Avem aici de-a face cu o tabletă din segmentul accesibil de preț, care costă doar 649 de lei și reușește să ofere o parte din funcțiile pe care le găsiți și pe tabletele mai scumpe. Alldro Speed face parte dintr-o serie de tablete made în China și branduite Allview, iar la modelele precedente v-am prezentat ce defecte și avantaje am găsit și pot spune că acest model aduce în sfârșit o îmbunătățire.

Tableta rulează în continuare un OS pe care îl asociez mai degrabă cu un telefon decât cu o tabletă și anume Android 2.3, ca și predecesorul său testat de noi cu câteva luni în urmă. Gadgetul are un profil slim, la cei 9.9 mm ai săi și este foarte ușor, la 392.2 grame. Tableta are o carcasă plastificată și va aduna multe amprente, atât pe partea din spate, cât și pe cea frontală. Prima problemă observată este faptul că display-ul devine inutilizabil în bătaia directă a luminii soarelui, ceea ce vedeți și în recenzia video. Un alt aspect deranjant îl reprezintă butoanele touch laterale, care necesită ceva presiune pentru a interpreta apăsarea utilizatorului. De asemenea m-a deranjat că aceste butoane nu se aprind atunci când este întuneric, dar pentru asta mai avem un set de controale on-screen, care înlocuiesc la fix butoanele Home, Back și Menu.

Versoine sistem de operare Allview AllDro Speed

Revenind la design, lookul este clasic: tableta dreptunghiulară neagră și plastificată cu butoane fizice pentru volum, buton ON/OFF, port HDMI, port mini USB și jack audio pentru căști. Avem și un slot TF card la dispoziție și o cameră frontală VGA, dacă aveți chef de videoconvorbiri. La prețul de 649 de lei tableta nu include și o cameră principală, deci nu putem fotografia cu ea. Asta nu înseamnă că nu vine cu o aplicație galerie în care ne putem privi fotografiile stocate pe Alldro Speed, le putem edita sau da zoom.

Porturi Allview Alldro Speed

Allview Alldro Speed - card

în ce privește hardware-ul, avem de-a face cu o tabletă cu ecran de 7 inch, 16:9, cu rezoluție de 800 x 480 pixeli, cu un procesor Cortex A8 de 1.2 GHz și un GPU Mali 400 4 core, care pe hârtie promite o experiență de gaming rezonabilă. în realitate... lucrurile nu stau chiar așa, dar nici foarte rău. Avem și 4 GB memorie internă la dispoziție și 512 MB RAM DDR3. Alte dotări includ WiFi și o baterie Li-Ion de 3100 mAh, care asigură în jur de 5 ore de funcționare pentru device. Allview a promis că va lansa și un dongle 3G pentru acest model, care să îi asigure și conectivitate 3G pe lângă WiFi și a mai promis că va oferi și actualizarea la Android 4.0 Ice Cream Sandwich pentru Speed.

Allview Alldro Speed difuzoare stereo

De remarcat un aspect la bateria tabletei: ea va necesita un timp deosebit de lung pentru încărcare, uneori chiar 3-4 ore, ceea ce poate fi deranjant dacă vă pregătiți pentru o excursie și sunteți presați de timp. Allview Alldro Speed este capabil de streaming video prin DLNA, vine cu difuzoare stereo care se descurcă decent la capitolul playback audio și cu posibilitate de playback video pentru fișiere AVI, MKV și MP4. în plus beneficiem și de suport DiVX și Xvid, iar playback-ul video arată bine pe ecranul de 7 inch, după cum se vede și în recenzia noastră video.

Allview Alldro Speed bara de notificari

Trecând de aspectul multimedia, descoperim experienta software obișnuită a lui Android 2.3, cu o bară de notificare drag and drop din partea superioară a ecranului, cu widgeturi de toate formele și mărimile și cu posibilitatea de slide cu degetul pe ecran între meniurile Home. Aici își poate făcea apariția un ușor lag, care se simte foarte mult atunci când aveți tableta în standby și apăsați pe butonul On/OFF. Veți pierde între 2 și 4 secunde așteptând să apară imaginea din nou pe ecran și veți fi tentat să apăsați din nou pe On/OFF, intrând astfel într-un ciclu de lag. Totuși, după o perioadă îndelungată de utilizare a tabletei îi veți învăța micile chichițe.

Allview Alldro Speed

Trebuie să recunosc că fie m-am obișnuit eu cu micile probleme, fie acest model este mai evoluat, dar parcă aceste mici întârzieri, laguri și ușoare blocaje nu au fost atât de deranjante ca la alte tablete ieftine sau alte modele Allview. Terminalul oferă acces complet la experiența Android, inclusiv Google Maps, Gmail, YouTube, Android Market, Calendar, o listă de contacte și aveți la dispoziție și aplicații de socializare, pe care trebuie totuși să le descărcați din Android Market. Facebook și Twitter funcționează și arata excelent pe ecranul de 7 inch, chiar și în cele mai noi versiuni ale lor, cele mai solicitante și pretențioase la capitolul resurse.

și fiindcă tot am menționat resurse, un Task Killer/Manager este de bază pe tableta, care nu are dotările destul de impresionante să nu se cramponeze de rularea simultană a 3-4 aplicații. Browserul device-ului este cel standard din Android 2.3 și se descurcă rezonabil la încărcarea site-urilor și la trecerea de la un tab la altul. Atunci când primiți tableta ea va veni cu o serie de aplicații ale unor ziare romanești preinstalate, majoritatea simple scurtături către varianta web a respectivelor publicații.

Allview Alldro Speed - browser

Avem la dispoziție și Apply Store, magazinul de aplicații de la Allview și încă un magazin de softuri, 1 Mobile, pe care vi l-am prezentat pe scurt în recenzia video. Tastatura virtuală de pe Allview AllDro Speed este comodă, atât în mod portrait, cât și în landscape. La finalul recenziei am testat și câteva aplicații, precum cea oficială Wikipedia, lansată cu doar câteva zile în urmă, dar și aplicația Solar Explorer, care prezintă detaliat tot sistemul solar, cu fiecare planetă și sateliții săi în parte. Am încheiat cu noul Angry Birds Seasons, o ediție aniversară pentru noul an chinezesc, cel al Dragonului. De asemenea, am prezentat și un joc de baschet destul de atractiv.

Iată că a venit și momentul concluziilor, în legătură cu Allview Alldro Speed. Tableta mi-a plăcut mai mult decât alte modele similare de la Allview și luând în considerare prețul, avem chiar o opțiune decenta aici. Iată argumentele pro:

 • funcțiile de bază ale unei tablete sunt oferite și aici, într-un pachet mai ieftin
 • avem HDMI, streaming wireless și posibilitate de playback video variat
 • mai puțin lag decât la alte tablete ieftine
 • experiența de socializare nu este știrbita în vreun fel
 • tableta este ușoară, subțire și ușor de ținut în mână
 • cu un task killer experiența de utilizare devine foarte user-friendly

și iată și ce neajunsuri am descoperit la acest device:

 • ecranul nu se comportă prea bine în bătaia soarelui
 • butoanele laterale touch nu se iluminează și nu răspund bine la comenzi
 • viața bateriei nu este impresionantă, iar tableta se încarcă greu
 • apare uneori lagul, mai ales la ieșirea din standby, când se aprinde ecranul
 • sistemul de operare putea fi unul mai nou
 • nu avem prea multe aplicații dedicate unice
 • volumul audio putea fi mai bun

în concluzie, luând în calcul aceste argumente pot spune că vă recomand tableta Allview AllDro Speed, comparând-o cu alte terminale Allview de până acum, dar înainte să luăm o decizie calculată ar trebui să aruncăm o privire și în tabăra rivalilor de la Evolio și la al lor Evotab 2. Rețineți că AllDro Speed costă 649 lei și o găsiți la vânzare la retailerii locali și pe site-ul Allview.

Preț Allview AllDro Speed:

Review Allview AllDro Speed:

Allview Alldro Speed
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×