Review Allview Speed City: una dintre cele mai accesibile tablete ale Începutului de an, cu raport bun calitate/preț (Video)

6.320 ori
<b>Review Allview Speed City: una dintre cele mai accesibile tablete ale Începutului de an, cu raport bun calitate/preț (Video)</b>Iată că anul începe cu un prim review terminal cu branding românesc. E vorba despre Allview Speed City, tableta de 7 inch care costă 499 lei și aduce Jelly Bean și procesor dual core. Acest model a fost lansat în luna noiembrie și a primit în...

Iată că anul începe cu un prim review terminal cu branding românesc. E vorba despre Allview Speed City, tableta de 7 inch care costă 499 lei și aduce Jelly Bean și procesor dual core. Acest model a fost lansat în luna noiembrie și a primit în sfârșit un review și la Mobilissimo.ro. Haideți să aflăm dacă produsul merită achiziția.

Avem de-a face cu un device care cântărește 327 de grame, măsoară 9.7 mm în grosime și are un design compact. Tableta vine cu obișnuitul setup, care implică plasarea porturilor și sloturilor importante pe o singură parte a tabletei. Terminalul nu are parte de butoane de volum, care sunt reprezentate virtual pe ecran și are și un buton Home lateral pe care îl veți confunda des cu cel On/Off. în spate avem un difuzor de mici dimensiuni, iar per total tableta stă bine în mâna utilizatorului, iar carcasa sa de aluminiu îi oferă rezistență și soliditate.

Allview Speed City - spate

Ca hardware, Speed City oferă un ecran TFT LCD capacitiv multitouch de 7 inch, cu rezoluție de 800 x 480 și aspect 16:9. Tableta rulează Android 4.1.1 Jelly Bean folosindu-se de un procesor Cortex A9 dual core de 1.5 GHz, cu GPU Mali 400 MP2. Avem la dispoziție și 8 GB memorie internă, plus 1 GB RAM DDR3, slot microSD cu suport până la 32 GB, iar tableta e disponibilă pe alb sau pe negru. Alte dotări includ WiFi, suport pentru dongle 3G, HDMI și o cameră frontală de 0.3 megapixeli.

Recenzie Allview Speed City

Device-ul e capabil de redare filme Full HD, sunet stereo și are o baterie Li-Polymer de 3200 mAh, care asigură 4 ore de funcționare, conform Allview și 250 de ore de standby. în cadrul testelor noastre, tableta ne-a oferit 6 ore de funcționare, dintre care 1 ore playback video, 2 ore gaming, 2 ore playback audio și o oră web browsing și standby. Gadgetul se încarcă în 2 ore și jumătate sau chiar 3 de la 1% la 100% capacitate a bateriei. Trecând la playback-ul multimedia, pe zona audio avem volum bun și calitate bună a sunetului, cu mențiunea că la volum maxim chitara dintr-o melodie rock nu se aude prea bine, ci distorsionat.

Allview Speed City

Totuși la un asemenea preț, experienta audio e chiar OK. în ce privește playback-ul video, ecranul are unghiuri slabe de vizualizare și e glossy și nici atât de luminos pe cât am fi dorit. Diferența dintre nivelul minim de luminozitate și cel maxim e puțin cam prea mică pentru gusturile noastre. Trecând la benchmark-uri, am comparat tableta cu modelul Samsung Galaxy Tab 2 7.0, care costă dublă și chiar am îndrăznit să o comparăm și cu Nexus 7. în Quadrant Speed City obține 4079 puncte, depășind Galaxy Tab 2 7.0 cu ale sale 2965 puncte și chiar și pe Nexus 7, cu ale sale 3656 puncte.

Quadrant Speed City obține 4079 puncte

Rețineți că acestea sunt rezultate obținute de noi la momentul testării tabletelor respective și poate nu se mai aplică în ziua de azi. în AnTuTu Speed City a atins 10.584 puncte, față de cele 5366 ale lui Galaxy Tab 2 7.0 și 10.950 ale lui Nexus 7, deci ne încadrăm încă o dată în rezultate bune. în NenaMark 2 obținem 46 FPS, în vreme ce Galaxy Tab 2 7.0 are framerate de 26.3 FPS, iar Nexus 55.8 FPS, dar aici tableta Allview e ajutată de o rezoluție mai mică decât a rivalilor săi, astfel că procesorul mișca mai puțini pixeli.

în cele din urmă în Vellamo obținem scorul de 1219 puncte, sub cele 1733 ale lui Nexus 7, iar în Browsermark un infim scor de 615, mai mic decât al oricărui alt device testat de noi. Am testat și browserul web, care se mișca rezonabil, dar doar atât, plus tastatura QWERTY virtuală, care e destul de comodă. Tableta rulează Android Jelly Bean, ceea ce înseamnă că Android se mișca bine aici, fără pic de lag, avem o zonă de notificări extinsă și multitasking-ul eficient cu care ne-am obișnuit de la precedentele release-uri.

Review Allview Speed City

Bitdefender Mobile Security vine la pachet cu tableta, care aduce și un PDF Viewer, un APK Installer și obișnuită suita Google, cu Maps, Gmail și Calendar. Avem și Office Suite și Notes dacă vreți să luați notițe sau vizualizați tabele și documente. Socializarea se realizează ușor prin Twitter și Google+, după cum v-am arătat și în video review. Probabil cel mai important aspect la Speed City este că nu suferă de lag deloc și jocurile că Dead Trigger sau GTA Vice City merg pe terminal fără probleme.

Review Allview Speed City: una dintre cele mai accesibile tablete ale Începutului de an, cu raport bun calitate/preț (Video)

și acum aspectele pro și contra ale acestui produs!

Aspecte Pro:

 • prețul
 • rezistența carcasei
 • formatul prietenos de 7 inch
 • Jelly Bean și lipsa de lag
 • calitate audio rezonabilă
 • baterie OK
 • funcționarea jocurilor moderne

și aspecte contra:

 • unghiurile de vizualizare
 • lipsa de butoane de volum
 • luminozitatea ecranului
 • plasarea butonului Home
 • rezoluția ecranului
 • nu funcționează YouTube doar cu versiuni mai vechi

îi acordăm tabletei nota 8 din 10 pentru design, nota 7 pentru hardware și nota 9 pentru sistem de operare și interfața, pentru un total de 8 din 10 , de la Mobilissimo.ro. Nu aș numi acest produs un "best buy" sau un "must buy", ci mai degrabă un "nice buy", prin prisma clientului care vrea să cheltuiască puțin și să joace cele mai noi jocuri din Play Store.

eMAG.ro vinde tableta la prețul de 499 lei.

Review Allview Speed City

Allview Speed City
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×