Review Allview TX1 Quasar: tabletă cu design plăcut, funcție de telefon și ecran atractiv + Concurs ce Îți aduce tableta! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Allview 6.218 ori
<b>Review Allview TX1 Quasar: tabletă cu design plăcut, funcție de telefon și ecran atractiv + Concurs ce Îți aduce tableta! (Video)</b>Cei de la Allview ne-au oferit ocazia să testăm numeroase tablete de-a lungul ultimelor luni, cu formaturi variate, de la 7 inch la 9.7 inch și acum și 8 inch. Allview TX1 Quasar e o tabletă care a fost anunțată cu fix o săptămână în urmă și...

Cei de la Allview ne-au oferit ocazia să testăm numeroase tablete de-a lungul ultimelor luni, cu formaturi variate, de la 7 inch la 9.7 inch și acum și 8 inch. Allview TX1 Quasar e o tabletă care a fost anunțată cu fix o săptămână în urmă și iese în evidență prin faptul că vine cu modul 3G și permite realizarea de apeluri telefonice. Nu ca diagonală nu ar scoate-o în evidență fața de alte modele cu branding autohton... Hai să vedem ce ne rezervă acest produs pe care îl puteți câștiga la concursul nostru.

Allview TX1 Quasar costă 999 lei și seamănă cu Motorola Xoom 2 Media Edition de 8.2 inch, când vine vorba de desgin. Tableta măsoară 9.9 mm în grosime, cântărește 435.7 grame și vine cu difuzoare stereo în partea din spate. Carcasa sa îmbina metalul și plasticul într-un mod eficient, iar rezultatul este o tabletă rezistenta și solidă, care nu scârțâie, spre deosebire de unele modele cu pretenții. M-a surprins lipsa de port HDMI și trebuie să aflați că portul microUSB îl veți folosi și pentru transferuri și pentru încărcarea bateriei.

Allview TX1 Quasar

Regret și faptul că sloturile SIM și microSD nu au fost acoperite cu un capac, pentru a arăta mai bine estetic. Trecând la hardware, Allview TX1 Quasar pune la bătaie un display IPS LCD de 8 inch, ecran capacitiv multitouch cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli și aspect ratio 4:3. La interiorul acestui device se afla un procesor dual core Cortex A9 de 1 GHz, cu GPU PowerVR SGX531. Dotările tabletei mai includ și GPS, modul 3G, 4 GB memorie internă, dintre care 2 GB disponibili utilizatorului, 1 GB RAM, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB și o cameră de 3.2 megapixeli în partea din spate și camera de 0.3 megapixeli în zona frontală.

Recenzie Allview TX1 Quasar

Tableta dispune de conectivitate HSDPA cu viteza de până la 7.2 Mbps, Bluetooth 3.0, WiFi, microUSB 2.0, G sensor și busolă. Ca baterie avem la dispoziție o unitate Li-Polimer de 4000 mAh și 3.7 V, care pe hârtie promite 400 ore de funcționare în standby, 4 ore de utilizare normală și 5.5 ore de convorbiri. La testele noastre, bateria tabletei a atins 5 ore de funcționare, dintre care 2 ore gaming, 2 ore playback video pe YouTube și o oră web browsing.

Allview TX1 Quasar

Am testat și capacitatea multimedia a lui Allview TX1 Quasar, prin intermediul playback-ului video și audio, iar difuzoarele sale s-au dovedit a fi excelente. Avem la dispoziție difuzoare duale stereo în partea din spate jos, iar melodiile se aud foarte bine, cu un bas bun, claritate OK și fără pic de distorsionare. și volum este foarte bun și căștile care vin la pachet cu tableta au fost apreciate de noi. Trecând la partea video, ecranul de 8 inch are o luminozitate bună, culori vii și panoul IPS generează unghiuri bune de vizualizare, după cum vedeți și în video review. Din păcate tableta suportă doar playback 720p maxim, nu și Full HD.

camera de 3.2 megapixeli din spate

în ce privește camera de 3.2 megapixeli din spate, pretențiile din partea sa nu sunt prea mari. Fotografiile ies cu mult noise, mai ales înăuntru, afară ajutându-vă puțin lumina zilei. Mi-a plăcut acea funcție care permite realizarea unei fotografii 3D, un plus față de alte tablete testate de noi. Am apreciat și multitudinea de opțiuni la captura video, dar cam aici se opresc laudele camerei, care rămâne totuși mediocră. Allview TX1 Quasar și inițial terminalul se mișca ușor lent/greu, astfel că am decis să folosim launcherul Apex, pentru un boost de viteză.

Review Allview TX1 Quasar

V-am prezentat în video review și aplicația Bitdefender Mobile Security, care vine la pachet cu tableta și care vă ferește de malware. și browserul Chrome s-a descurcat bine și l-am folosit pentru a accesa Mobilissimo.ro, iar paginile s-au încărcat rapid, iar scrollingul a fost lin. Tastatura virtuală a tabletei este comodă și scrierea se face rapid, atât în mod portrait, cât și landscape. în ce privește performanța, aici intră în acțiune benchmark-urile, iar drept termen de comparație am folosit alte tablete de 8 inch: Motorola Xoom 2 Media Edition și E-Boda Supreme X80, pe care o avem în teste în această perioadă.

Benchmark-uri Allview TX1 Quasar

Ei bine aflați că TX1 Quasar nu se descurcă prea bine în benchmark-uri, mai ales dacă o comparăm cu tableta E-Boda, care ne-a uimit. în Quadrant tableta Allview obține 2600 de puncte, fiind depășită de E-Boda Supreme X80, cu 4800 de puncte și Motorola Xoom 2 Media Edition, cu 2700 de puncte. în AnTuTu TX1 Quasar obține 5863 puncte, sub cele 11.000 ale lui E-Boda X80, dar peste cele 5700 ale lui Xoom 2 8.2 inch. în cele din urmă în Vellamo și Browsermark stăm mai bine decât tableta E-Boda, cu 1012, respectiv 1440 puncte, față de 893 și 968 puncte. și un mic indiciu: tableta E-Boda X80 e parcă mai lentă decât TX1 Quasar la funcționarea de zi cu zi (cel puțin cu Apex pe TX1) și are un ecran clar inferior.

Tableta Allview are o funcție de telefonie, vă prezentăm și dialerul sau în review, iar despre calitatea convorbirilor pot să spun că e OK, volumul e bun, doar că vocile se aud puțin sintetic. Ca să nu păreți ridicoli puteți folosi căștile la pachet cu tableta pentru apelarea telefonică. Puteți da și SMS-uri de pe tableta și în rest experienta obișnuită de utilizare a unui device Android e prezentă aici. Am testat Play Store, Facebook, Twitter, Gmail, v-am prezentat și widgeturile, multitasking-ul și funcțiile lui Apex Launcher.

Allvie TX1 Quasar, review

Ca de obicei YouTube are probleme și observați și setările pentru pornirea și oprirea tabletei la ore fixe și setările lui Apex (care apropo nu vine cu tableta, ci trebuie luat din Play Store). Pot spune că ne-a încântat această tabletă în 3 aspecte principale: calitate video, audio și baterie. și acum hai să aflăm aspectele pro și contra ale gadgetului.

Iată aspectele pozitive:

 • bateria bună (5 ore de funcționare)
 • conectivitate 3G/apelare telefonică/video
 • ecran cu unghiuri bune de vizualizare
 • difuzoare stereo excelente
 • design plăcut/solid
 • camera cu funcție 3D

și aspecte negative:

 • interfața standard lentă
 • fără port HDMI
 • camera dezamăgitoare
 • fără playback Full HD
 • doar 2 GB memorie internă (accesibili utilizatorului)

îi acordăm tabletei nota 9.3 pentru design, 9.5 pentru hardware și 7.5 pentru OS și UI, pentru că am fi dorit măcar Jelly Bean pe acest model și o interfață mai rapidă. Nota totală este de 8.76 din 10 și produsul este mai degrabă un Nice Buy, decât un Best Buy, dar totuși o tabletă cu funcții multimedia de apreciat. și acum... CONCURSUL!

Prețul tabletei este de 999 lei prin evoMAG.ro.

Review Allview TX1 Quasar

Puteți câștiga chiar această tabletă testată de noi dacă vă înscrieți la concurs. Iată în ce constă concursul și condițiile sale:

1) trebuie să urmăriți canalul nostru YouTube
2) trebuie să ne urmăriți deja pe Facebook
3) să ne urmăriți pe Twitter
4) să fiți membru activ pe forum (cel puțin 5 postări la activ)
5) să scrieți un comentariu la adresa tabletei în articolul cu recenzia pe mobilissimo.ro
6) să ne trimiteți un screenshot cu dovada că îndepliniți cele 5 criterii de mai sus la adresa concurs[a]mobilissimo.ro. Subiectul mailului va trebui să fie "Concurs Allview TX1 Quasar" și să conțină adresa și numărul de telefon al concurentului, plus numele întreg. Câștigătorul va fi anunțat pe forum peste 2 săptămâni (15.02.2013), la ora 9 PM,  prin tragere la sorți random.org. Multă baftă!

Allview TX1 Quasar
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×