Review Allview Viva Q8: o surpriză plăcută cu aspect de iPad Mini, performanțe excelente (Video)

6.254 ori
<b>Review Allview Viva Q8: o surpriză plăcută cu aspect de iPad Mini, performanțe excelente (Video)</b>Allview a început un nou capitol în istoria sa cu seria de tablete Viva. Am testat deja cele mai importante tablete Alldro și acum trecem la Viva, pentru a vedea ce poate această serie definită prin "design ultraslim și performante ridicate". Mai...

Allview a început un nou capitol în istoria sa cu seria de tablete Viva. Am testat deja cele mai importante tablete Alldro și acum trecem la Viva, pentru a vedea ce poate această serie definită prin "design ultraslim și performante ridicate". Mai jos puteți vedea recenzia lui Allview Viva Q8, tabletă de 7.9 inch care aduce destul de mult cu iPad Mini.

Tableta a fost lansată în luna iulie și vine cu prețul de 799 lei. Acest device măsoară 7.5 mm în grosime și cântărește 357 de grame, fiind o tabletă ușoară, subțire și comodă. Remarcăm prezența a doua difuzoare în partea inferioară (dacă țineți gadgetul în portrait) și apreciem carcasa ultraslim din aluminiu, care conferă un look premium produsului.

Allview Viva Q8 - partea spate

Observați că nu există butoane fizice de volum pe acest terminal, astfel că ne mulțumim cu butoane virtuale. Tableta oferă aderență bună, stă bine în mâna utilizatorului și atunci când ne referim la asemănarea cu iPad Mini vorbim despre partea frontală a lui Viva Q8, evident fără acel buton Home care definește iPad-ul.

Specificatii Allview Viva Q8

Trăgând linie, putem spune că apreciem acest design, deși originalitatea nu este punctul său forte. Trecând la hardware, acest device vine cu un ecran IPS LCD de 7.9 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli și aspect 4:3. La interior găsim un procesor quad core Cortex A7 de 1 GHz, un Allwinner A31S, dacă vreți și identitatea sa. Ca GPU primim un Power VR SGX 544MP2, un 8 core care se descurcă bine cu jocurile.

Viva Q8 pune la bătaie și 8 GB memorie internă, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB, G Sensor și rețineți că tableta vine fără GPS și fără Bluetooth. Produsul este disponibil pe alb sau negru și este dotat cu WiFi, o cameră de 5 megapixeli în spate și una frontală de 0.3 megapixeli. în cele din urmă avem parte și de 1 GB RAM DDR3 și de o baterie Li-Polymer de 4000 mAh și 3.7 V, care pe hârtie asigura 4 ore de utilizare și 130 de ore de funcționare în standby.

Pret Allview Viva Q8

La testele noastre am atins în jur de 5 ore de gaming, iar în cazul video playback al unui clip Full HD, 4 ore si 18 minute, cu WiFi oprit si luminozitate la 50%. Trecând la aspectul multimedia, aici apare o ușoară dezamăgire la capitolul audio. și asta pentru că volumul difuzoarelor tabletei nu e foarte ridicat, dar măcar basul e rezonabil și nu avem probleme cu vibrații sau distorsionarea. Difuzoarele se aud ușor înfundat și regretăm și lipsa butoanelor fizice de volum, precum și lipsa pentru suport a lui Soundcloud.

Display Allview Viva Q8 pe albDisplay Allview Viva Q8 pe negru

în ce privește ecranul și aspectul video, avem la dispoziție aici un IPS LCD de 7.9 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli și aspect 4:3. Luminozitatea ecranului este 370 unități lux, superior lui Galaxy S4 de exemplu, care atinge doar 250 de lux. Pixelii săi sunt de tip RGB Stripe și avem și două setări speciale în zona de opțiuni: Smart Color și Intelligent Backlight. Ele optimizează luminozitatea și coloritul pentru un consum eficient.

Camera lui Allview Viva Q8

Avem la dispoziție un 4K video player care se ocupă de playback și el vine cu un mod ce amintește de Pop Up Play, având în efect similar. Culorile ecranului sunt naturale, unghiurile de vizualizare sunt largi, iar ecranul este foarte bun. Nici camera de 5 megapixeli nu e rea, mai ales că vine cu autofocus și un senzor OV 5647, probabil un Omnivision de genul celor incluse telefoanele Allview.

Mostre foto Allview Viva Q8

Camera e capabilă de captură video Full HD la 30 FPS și vine cu control automat al expunerii și o opțiune de captură în rafală numită Fast Snap. Ea permite realizarea a 10 cadre pe secundă și apropo putem realiza fotografii și atunci când filmăm. Printre setările puse la dispoziție în interfața camerei avem și opțiuni pentru expunere, efecte, balans de alb, calitate a fotografiilor și această cameră poate fi considerată surprinzător de bună pentru o tabletă de sub 800 de lei.

 Allview Viva Q8 atinge 35.8 grade după 15 minute de gaming În Crazy Taxi

în ce privește software-ul, avem la dispoziție aici Android 4.2.2 Jelly Bean, iar în ce privește comportamentul în timpul gaming-ului, Allview Viva Q8 atinge 35.8 grade după 15 minute de gaming în Crazy Taxi. Această temperatură este rezonabilă, deci încă o bilă albă pentru terminal. Menționez și că unele aplicații importante precum Chrome sau Google Music nu funcționează pe tabletă. Benchmark-urile ne dezvăluie o mică surpriză, mai ales dacă avem în vedere modelele cu care am comparat tableta de față.

Benchmark-uri Allview Viva Q8 (doawnload)

Allview Viva Q8 a fost comparat cu ASUS MeMo Pad HD 7 și Acer Iconia A1, ambele tablete quad core cu diagonale de 7/7+ inch. în Quadrant Viva Q8 obține 2626 puncte, sub tableta ASUS și cea Acer, ambele cu 3900 de puncte. în AnTuTu am atins 12.193 puncte, foarte aproape de ASUS MeMoPad HD 7, cu ale sale 12.400 puncte și Acer Iconia A1 cu un scor similar. în NenaMark 2 am obținut 61.1 FPS, depășind rivalii cu brand mare cu 15 și 10 FPS. în Vellamo am obținut 1285 puncte, sub celelalte două modele, dar nu cu mult. în 3DMark am atins 4915 puncte, peste cele 3100 ale lui ASUS MeMo Pad HD 7 și peste scorul similar al lui Acer Iconia A1.

Recenzie Allview Viva Q8

în BrowserMark 2.0 am fost ușor dezamăgiți de scorul de 1608 puncte al tabletei, deși browserul funcționează decent. Allview Viva Q8 dispune și de o opțiune Quick Boot, care permite bootarea rapidă direct în meniul principal fără a aștepta după animația de start. Aceasta fiind o tabletă Android 4.2 dispunem și de widgeturi în lockscreen și de zone dropdown duale, pe care le putem accesa prin swipe în jos. O bară dropdown include notificări și cealaltă setări și toggle-uri.

Review Allview Viva Q8

Printre aplicațiile preinstalate pe tableta se număra Bitdefender Mobile Security, Office Suite și un soft pentru actualizări. Am testat jocul Riptidge GP2 (alte doua teste, aici și aici) pe device și trebuie să recunosc că am fost surprins de cât de bine rulează acest titlu, mai ales că a avut lag pe un model că Evolio Quadra. și acum să trecem la notele finale și la aspectele Pro și Contra legate de această tabletă.

Iată-le pe cele Pro:

 • design atractiv
 • ecran de calitate
 • se descurcă bine cu jocurile noi
 • Android 4.2
 • quick boot
 • fără lag
 • cameră bună
 • preț Ok
 • baterie bună

și pe cele Contra:

 • audio dezamăgitor
 • fără butoane de volum fizice
 • încărcare via microUSB
 • 8 GB memorie internă
 • unele aplicații importante nu funcționează

Allview Viva Q8 obține nota 9.5 din 10 pentru design, 9.3 pentru hardware și 9 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.26 din 10 și aceasta este probabil cea mai bună tableta sub brand autohton cu diagonală sub 10 inch. Ne-a impresionat plăcut mai ales designul, dar și bateria și evident performanța.

Allview Viva Q8, prețuri actualizate:

​​

Review Allview Viva Q8

Allview Viva Q8
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×