Review ASUS MeMo Pad FHD 10: o tabletă midrange cu difuzoare excelente, procesor Intel performant și design plăcut (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 4.389 ori
<b>Review ASUS MeMo Pad FHD 10: o tabletă midrange cu difuzoare excelente, procesor Intel performant și design plăcut (Video)</b>ASUS MeMo Pad FHD 10 este o tabletă interesantă, un model midrange care în 2013 atrage mai mult decât mai toate modelele seriei Galaxy Tab 3, dacă mă întrebați pe mine. Acest device este total nou, el fiind anunțat la începutul lunii iunie, la...

ASUS MeMo Pad FHD 10 este o tabletă interesantă, un model midrange care în 2013 atrage mai mult decât mai toate modelele seriei Galaxy Tab 3, dacă mă întrebați pe mine. Acest device este total nou, el fiind anunțat la începutul lunii iunie, la Computex 2013 și el urmează să ajungă în magazine în luna august.

Prețul său, în varianta de 32 GB este cuprins între 1649 și 1699 lei și aflați că între timp am primit la test și versiunea de 7 inch a tabletei, adică ASUS MeMo Pad HD 7 și urmează un unboxing și review al ei cât de curând. în ce privește designul, aflați că ASUS MeMo Pad FHD 10 vine cu un spate aderent, cu textură 3D Microweave și măsoară 9.5 mm în grosime. Tableta cântărește doar 580 de grame, deci e destul de ușoară pentru un model de 10.1 inch.

Porturi ASUS MeMo Pad FHD 10

Lateral descoperim butoanele fizice de volum, portul microUSB, micro HDMI, slotul microSD și jackul audio, iar în partea superioară se afla butonul On/Off. Terminalul este comod și ușor de folosit, plăcut de ținut în mână, iar singura mea obiecție ar fi marginile mari ale ecranului său. ASUS MeMo Pad FHD 10 va fi disponibil pe albastru, alb sau roz, iar trecând la hardware, la interiorul acestui device descoperim un procesor Intel Atom Z2560 dual core de 1.6 GHz. Acest CPU este un Clover Trail+ cu Intel Hyper Threading și tableta folosește un GPU SGX544MP2 la 400 MHz. Alte dotări includ 2 GB RAM, 32 GB memorie internă, slot microSD (32 GB max) și un display de 10.1 inch. Acesta este un ecran cu rezoluție 1920 x 1200 pixeli, 16:60, un IPS LCD cu suport pentru multitouch cu 10 degete.

Noul MeMo Pad suporta conectivitate WiFi, Bluetooth 3.0, Miracast, WiFi Direct și vine cu o cameră de 5 megapixeli cu autofocus și captură Full HD, plus o cameră frontală de 1.2 MP cu captura 720p. Avem la dispoziție și un G Sensor, giroscop, busolă digitală, senzor de lumină ambientală și o baterie de 6760 mAh, care pe hârtie asigura 10 ore de funcționare. La testele noastre, bateria a atins 10 ore de playback HD pe YouTube, cu luminozitate la 50% și WiFi pornit, sau 5 ore de gaming continuu. Există și o opțiune Smart Saving, dacă vreți să administrați mai bine bateria. Ea va dezactiva conectivitatea atunci când tableta este în standby, printre altele.

Recenzie ASUS MeMo Pad FHD 10

Aflați și că tableta mai vine și cu GPS, Glonass și difuzoare stereo. Dacă tot am menționat difuzoarele, ele folosesc tehnologia ASUS SoniC Master și au primit și aportul companiei Bang & Olufsen pentru o acustică excelentă. Rezultatul este o experiență audio de calitate, cu volum ridicat, apropiat chiar de cel al lui Nexus 10, bas excelent și fără pic de distors. Audio Wizard este o funcție a tabletei care adaptează experienta audio la modul de utilizare al device-ului: muzică, gaming, video și altele.

Trecând la video și ecran, ASUS MeMo Pad FHD 10 se bazează pe un IPS LCD cu unghiuri destul de bune de vizualizare, iar tableta oferă culori naturale, luminozitate OK și suport pentru decodare MPEG4 1080p și H.264. Singura mea obiecție cu privire la ecran este lipsa modului special Outdoor, care era prezent pe modele ASUS mai vechi și parcă se simte o diferență prea mică între 50% luminozitate și 100% pe tabletă. Dacă doriți ceva mai multă customizare, vă stă la dispoziție aplicația ASUS Splendid, cu care veți modifica tonurile culorilor, vivacitatea lor, temperatura culorilor și săturarea imaginii.

Specificatii ASUS MeMo Pad FHD 10

Trecând la cameră, senzorul de 5 MP e capabil de captură Full HD și regretăm lipsa unui bliț aici. în schimb apreciem cantitatea impresionantă de opțiuni pe care ASUS le-a inclus în interfața camerei. Avem la dispoziție Panorama, o multitudine de Scenes, ISO, balans de alb, time lapse, anti flciker și multe altele.

Captură video se realizează cu 25 FPS, iar camera este rezonabilă, în bună tradiție ASUS. Senzorii de pe tabletele Transformer din ultimii ani au fost cu adevărați impresionanți, dar acesta este un model midrange, totuși. Există și câteva opțiuni de editare foto disponibile în partea inferioară a ecranului atunci când vizualizați o fotografie.

ASUS MeMo Pad FHD 10 rulează Android 4.2.2

ASUS MeMo Pad FHD 10 rulează Android 4.2.2, vine cu un browser web rapid și o tastatură virtuală comodă, cu un rând numeric binevenit. Spre deosebire de Nexus 10, această tabletă optează pentru o singură zonă dropdown pentru notificări și toggle-uri, ceea ce e mai comod, față de cele două de pe terminalul Nexus de 10 inch. ASUS a implementat și o opțiune Floating Apps, care permite realizarea unui multitasking avansat, prin utilizarea a mai multe aplicații în același timp, ele fiind plasate pe ecran precum o serie de "widgeturi always on".

în privința benchmark-urilor, ei bine am decis să comparăm tableta MeMo Pad FHD 10 cu Transformer Prime și cu Nexus 10. Bătălia se da între un CPU dual core Intel, unul dual core Exynos și unul quad core Tegra 3. în Quadrant, FHD 10 obține 5603 puncte, depășind ambii rivali cu 1000 de puncte, iar în AnTuTu am atins 17.769 puncte, cu 5000 de puncte peste Prime și 4000 peste Nexus 10. NenaMark 2 aduce o nouă victorie, cu 58.8 FPS, față de 55.5 FPS pe Nexus 10 și 46 FPS pe Prime. în Vellamo lucrurile se schimbă și Nexus 10 câștigă bătălia, cu 1882 puncte, față de cele 1795 ale lui MeMo Pad FHD 10 și cele 1000 ale lui Prime.

Benchmark-uri ASUS MeMo Pad FHD 10

în BrowserMark 2.0 s-a dovedit că browserul web e cu adevărat rapid și performant, deoarece am atins un scor de 2561 puncte. 3DMark, cel mai relevant benchmark al momentului a confirmat totuși că Nexus 10 e o tabletă superioară, cu 7900 de puncte, față de cele 5774 ale lui FHD 10. și totuși, tableta midrange ASUS a făcut față cu brio concurenței unui device cu 1000 de lei mai scump.

ASUS a inclus pe acest model și o serie de widgeturi unice, o zonă ASUS Customized Settings în setări, pentru buton de screenshot, media frame și alte comenzi, iar acum vom trece în revistă și aplicațiile de pe terminal. Obișnuitele App Backup și App Locker sunt disponibile aici, plus Kindle, ASUS Artist pentru cei care au chef să deseneze și ASUS Story pentru cei care doresc să alcătuiască un colaj cu poze din vacanță.

Review ASUS MeMo Pad FHD 10

Ni se pune la dispoziție și ASUS Studio, adică o aplicație tip galerie, dar ceva mai sofisticată, ASUS To Do, o aplicație de tip memento și Buddy Buzz, un software de socializare ușor inutil și care suferă de lag. Primim și Parental Lock, pentru cei care doresc să customizeze experiență pentru cei mici și ASUS WebStorage, pentru stocarea în cloud și editarea de documente Office din mers.

în cele din urmă SuperNote Lite e o aplicație de luat notițe cu funcții extra incluse, de la integrarea de video, audio, hărți, scris de mână și multe altele. și acum marele moment al concluziilor!

Iată aspectele Pro ale lui MeMo Pad FHD 10:

 • aderență bună
 • baterie excelentă (10 ore video HD)
 • preț atractiv
 • interfața plăcută (o singură bară dropdown)
 • acustică perfectă
 • fără pic de lag
 • tabletă subțire și ușoară
 • nu se încinge nici măcar după 2 ore de gaming
 • ieșire micro HDMI

și aspecte negative:

 • marginile mari ale ecranului
 • fără bliț pentru cameră
 • luminozitatea putea fi mai ridicată
 • unele aplicații par bloatware (Buddy Buzz, Story, Studio)

ASUS MeMo Pad FHD 10 primește de la Mobilissimo.ro o notă de 8.7 pentru design, 9 pentru hardware și 9.5 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.06 din 10 și aceasta este o tabletă midrange excelentă, pe care v-o recomandăm cu căldură, mai ales că zona midrange nu e acoperită prea bine de brandurile mari la noi în țară. Pe forum discutăm aici.

Review ASUS MeMo Pad FHD 10

ASUS Memo Pad FHD10
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×