Review ASUS MeMo Pad HD 7: un best buy al acestei veri, tabletă de 7 inch cu cameră surprinzătoare, procesor quad core (Video)

5.597 ori
<b>Review ASUS MeMo Pad HD 7: un best buy al acestei veri, tabletă de 7 inch cu cameră surprinzătoare, procesor quad core (Video)</b>După un review detaliat pentru tableta ASUS MeMo Pad FHD 10, iată că și MeMo Pad HD 7 a avut parte de un review. Acest produs tocmai a intrat în magazinele locale, unde este disponibil la prețuri în jurul valorii de 699 lei. Terminalul este o...

După un review detaliat pentru tableta ASUS MeMo Pad FHD 10, iată că și MeMo Pad HD 7 a avut parte de un review. Acest produs tocmai a intrat în magazinele locale, unde este disponibil la prețuri în jurul valorii de 699 lei. Terminalul este o tabletă quad core de 7 inch anunțată la Computex, la începutul lunii iunie.

Acesta este un upgrade destul de mare față de MeMo Pad 7, mai ales pentru că nu are pic de lag. MeMo Pad HD 7măsoară 10.8 mm în grosime și cântărește 302 grame, iar variante sale de culoare sunt albastru, alb, roz, verde și gri. Tableta vine cu portul USB plasat sus, iar între acesta și jackul audio găsim și un microfon. Avem la dispoziție și o cameră frontală, o cameră de 5 MP în spate, în fața căreia e ușor să pui degetul din greșeală.

Recenzie ASUS MeMo Pad HD 7

Butoanele de volum și Power le găsim lateral și ele sunt ușor de depistat tactil. în partea din spate jos se afla difuzoarele stereo, iar device-ul vine cu o carcasă din plastic cu aderență destul de bună, dar care are tendința să fie magnet pentru grăsime și amprente. Privită din față, tableta aduce cu Nexus 7, iar ecranul său este și el magnet de amprente.

Pret ASUS MeMo Pad HD 7

Construcția acestui produs este solidă în ciuda utilizării plasticului drept material principal. Terminalul este ușor de ținut cu o singură mână, iar impresia este una de produs tineresc, destinat celor cu spirit tânăr. Gadgetul este dotat cu un procesor quad core Mediatek MT8125 de 1.2 GHz, un Cortex A7, iar la bordul tabletei se afla și un GPU PowerVR SGX544.

Alte dotări includ 1 GB RAM DDR3, 16 GB memorie internă, slot microSD cu suport pentru 32 GB și stocare ASUS WebStorage în cloud (16 GB) pentru un an. Mai avem la dispoziție și WiFi, Bluetooth 4.0 și un display IPS 16:10 de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și multitouch cu 10 degete. ASUS MeMo Pad HD 7 încorporează o cameră de 5 MP în spate, în vreme ce în zona frontală se afla o cameră de 1.2 MP.

Asus Memo Pad HD 7

Lista de specificații se încheie cu GPS, busola digitală, G Sensor și o baterie Li-Polymer de 3950 mAh (15 Whr), care pe hârtie asigura 10 ore de funcționare. Bateria se încarcă în 3 ore și jumătate, iar o oră de playback YouTube îi scade 10% din viață, în vreme ce o oră de filmare și poze cu cameră îi scade tot 10%. Am prins lejer 2 zile cu această tabletă, deci bateria e cu adevărat impresionantă. Rețineți și că 40 de minute de gaming înseamnă tot 10% pierduți.

ASUS MeMo Pad HD 7 pe partea audio

Mai avem la dispoziție și setări speciale Power Saving dacă vrem și mai multă durata de viață a bateriei. Trecând la aspectul audio, tableta oferă un bas excelent, înalte foarte bune și fără pic de distorsionare. Terminalul are un volum impresionant și se aude chiar mai tare decât iPad Mini. Difuzoarele sunt stereo și beneficiază de tehnologie Sonic Master și de personalizare experienței acustice prin funcția Audio Wizard. Aceasta vine cu setări speciale pentru gaming, muzică și filme și oferă un sunet mai natural pentru aceste activități.

De tehnologia audio de pe tableta s-a ocupat chiar echipa de la Bang & Olufsen, deci avem un pedigree excelent în această zonă. Pe partea video avem la dispoziție un display de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, densitate de 216 ppi și unghiuri de vizualizare de 170 de grade. Tableta oferă playback Full HD pentru fișiere MP4, afișează culori naturale, are luminozitate bună și vine fără reglare automată a luminozității.

ASUS Splendid - Asus Memo Pad HD 7

Avem la dispoziție și o aplicație specială numită ASUS Splendid, care permite reglarea temperaturii culorii, saturării și a nuanțelor. Am realizat și teste asupra acestui ecran și am obținut luminozitate de 330 de unități lux, pixeli RGB Stripe și trebuie să aflați că acest ecran oferă un contrast bun. Avem și un ușor bleeding de lumină în partea laterală, acesta fiind singurul defect al ecranului, unul mic de altfel.

Camera lui ASUS MeMo Pad HD 7

Camera a fost probabil cea mai mare surpriză aici, o unitate de 5 megapixeli. în special filmarea arată bine, după cum vedeți din mostrele Full HD din acest review. Avem la dispoziție foarte multe opțiuni în interfața camerei, fie că e vorba de efecte, balans de alb, ISO sau altele. Camera filmează Full HD la 25 FPS și este aproape de camera lui iPad Mini la capitolul calitate.

Fotografii realizate cu Asus Memo Pad HD 7

Nici pozele nu arată rău și nici măcar cele realizate la interior, cum e acea mostră cu pisica. Avem doar 2 obiecții cu privire la această cameră: meniul tinde să dispară uneori atunci când focalizează camera, iar degetul utilizatorului acoperă din greșeală foarte ușor fața camerei, care nu e atât de proeminenta în zona din spate. în rest, această cameră e peste 99% dintre camerele de pe tablete sub 1000 de lei.

Benchmark-uri Asus Memo Pad HD 7

ASUS MeMo Pad HD 7 rulează Android 4.2.1 și vine cu o zonă specială de setări ASUS, printre altele. în privința benchmark-urilor, am comparat acest model quad core cu Nexus 7 și cu Acer Iconia A1, aceasta din urmă având același CPU ca și tableta ASUS de față. Ei bine, aflați că MeMo Pad HD 7 a înregistrat 3925 puncte în Quadrant, depășind tableta Acer cu 25 de puncte și pe cea Nexus 7 cu 200. în AnTuTu am atins 12.472 puncte, peste cele 12.400 ale lui Acer Iconia A1 și puțin sub cele 12.700 ale lui Nexus 7. în NenaMark 2 am atins 46 FPS, față de 51 FPS pe tableta Acer, care are totuși rezoluție mai slabă, în vreme ce Nexus 7 și al său Tegra 3 au atins 55 FPS. în Vellamo tableta a obținut un scor de 1476 puncte, cu 176 mai mult decât Acer și cu aproape 200 mai puțin decât Nexus 7, iar în 3DMark am ajuns la 3162 puncte, fiind cu foarte puțin peste modelul Acer, dar și cu puțin sub tableta Nexus de anul trecut.

Asus Floating Apps

în BrowserMark 2.0 am întrecut incontestabil rivalii cu 2186 puncte. în ce privește web browsing-ul, viteza a fost rezonabilă, iar tastatura virtuală este comodă și apreciem și includerea tastelor numerice. Un aspect pe care l-am neglijat în unboxing este cel al micuțului dock din plastic inclus la pachet cu tableta. Ei bine pe acesta îl vedeți în video review mai jos. ASUS a personalizat acest device prin intermediul lui Floating Apps, printre altele. Această funcție permite deschiderea a mai multe mini ferestre pentru anumite aplicații, în regim de multitasking. Aplicațiile se vor suprapune cu ecrane Home și alte sarcini, într-un mod comod.

Temperatura maximă atinsă de tableta a fost de 36.3 grade celsius

Temperatura maximă atinsă de tableta a fost de 36.3 grade celsius și asta la streaming WiFi Full HD de pe YouTube. Temperatura a rezonabilă, iar tableta nu a înregistrat pic de lag, spre deosebire de vechiul MeMo Pad de 7 inch. Remarcăm și lipsa funcției USB OTG și o ultimă mențiune: o "ciupire" a ecranului va declanșa modul "Scenes", dacă îmi permiteți să îl botez așa. E vorba de moduri de utilizare a tabletei, pe care le puteți personaliza. Avem un mod Work, unul de Divertisment și varianta să personalizăm un mod propriu sau unul pentru soție, copil etc, atașând homescreen-urilor widgeturile și aplicațiile dorite.

Review Asus Memo Pad HD 7

și ASUS MeMo Pad FHD 10 dispune de această funcție. Lista de aplicații conține multe nume pe care le știți deja din alte review-uri ASUS, inclusiv App Locker, App Backup, ASUS Artist pentru cei care se simt artiști plastici, ASUS Story pentru colaje, ASUS To Do și Buddy Buzz pentru socializare. SuperNote Lite permite luarea de notițe și integrarea de multimedia în ele, iar WebStorage va permite să lucrați acum și cu documente în cloud. Din moment ce am realizat review-ul lui Riptide GP2 pe această tabletă și jocul s-a comportat admirabil, e destul de clar că nu avem vreo problemă cu lag-ul aici.

Recenzie Asus Memo Pad HD 7 Mobilissimo.ro​

și acum e momentul pentru aspectele Pro și Contra ale acestui terminal. Iată aspectele Pro:

 • prețul foarte atractiv
 • bateria impresionantă
 • acustică excelentă
 • rulează jocuri noi și o face bine
 • dock micuț la pachet
 • ecranul este foarte bun
 • camera o surpriză uriașă, mai ales la captura video
 • fără pic de lag

și aspectele Contra:

 • back light bleed ușor
 • număr mare de aplicații pe care probabil nu le veți folosi (bloatware)
 • carcasă groasă din plastic
 • magnet de amprente (fața și spate)
 • fără auto brightness
 • bug la focalizarea camerei (dispare meniul uneori)

Tableta primește o notă de 8.5 pentru design, 9.5 pentru hardware și 9.5 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.16 din 10 pentru ASUS MeMo Pad HD 7, care e un adevărat best buy în acest moment din magazinele romanești. Recomandăm cu căldură această tabletă de 7 inch!

Aflați prețul actualizat al tabletei ASUS MeMo Pad HD 7:

Review ASUS MeMo Pad HD 7

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×