Review ASUS PadFone 2: hibridul ideal, evoluție majoră a primului PadFone (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 4.344 ori
<b>Review ASUS PadFone 2: hibridul ideal, evoluție majoră a primului PadFone (Video)</b>ASUS PadFone este un nume care nu lăsa vreun dubiu cu privire la identitatea sa, fiind un hibrid dintre tableta și telefon, combo de device-uri pe care vi l-am prezentat nu în unul, ci două review-uri. Acum am testat și urmașul sau, ASUS PadFone 2,...

ASUS PadFone este un nume care nu lasă vreun dubiu cu privire la identitatea sa, fiind un hibrid dintre tableta și telefon, combo de device-uri pe care vi l-am prezentat nu în unul, ci două review-uri. Acum am testat și urmașul sau, ASUS PadFone 2, la a cărui lansare am asistat în luna octombrie la Milano. Aflați din start că acest hibrid costă 3500 de lei în versiunea de bază, telefonul nu se vinde separat de tableta și nu există dock tastatura pentru PadFone 2.

Terminalul vine pe alb sau pe negru, în versiuni de 32 sau 64 GB, iar telefonul folosește un microSIM, cu slot plasat în partea superioară și deschis cu ajutorul unui obiect ascuțit. PadFone 2 măsoară 9 mm în grosime și cântărește 135 de grame, adoptând liniile de design ale predecesorului său, dar cu diagonală mai mare. Aflați și că noul PadFone Station cântărește 514 grame, iar tableta și telefonul împreună cântăresc mai puțin decât iPad 3. Ați observat deja din fotografiile noaste și din review că terminalul se introduce direct în fanta tabletei, plasată acum vertical și nu orizontal că pe PadFone 1 și neavând un capac de această dată.

ASUS PadFone 2 + Pafone Station

Telefonul e fixat în fanta cu ajutorul unor "frâne" din plastic și cauciuc, care se îmbină perfect cu marginile sale și țin smartphone-ul nemișcat în poziția sa. Atunci când introduceți telefonul în tabletă, aceasta din urmă vibrează pentru a vă înștiința că s-a realizat conexiunea. Tableta are un spate cu textură plăcută și aderentă, ceea ce putem spune și despre telefon. și pentru că tot vorbim despre estetică, ce nu îmi place la PadFone 2 e că telefonul se simte colțuros în mână și că butoanele capacitive se văd prin plasticul alb cu o iluminare puțin prea puternică, ce poate da senzația de ieftin. Nu vă speriați, deoarece cam aici încep și se termină criticile noastre...

Padfone Station

PadFone 2 prezintă o margine metalică, care îi oferă siguranță și rezistență, iar în spate avem un difuzor, camera de 13 MP, în vreme ce în lateral se afla butoanele On/OFF și cele de volum. ASUS PadFone 2 are un ecran de 4.7 inch, în vreme ce tableta pune la bătaie un display de 10.1 inch. Partea din spate a telefonului nu se înlătură, cel puțin teoretic, iar bateria are un sigiliu care spune foarte clar "do not remove". Aruncând o privire asupra tabletei descoperim doar butoanele necesare și o cameră frontală, în rest, creierul său e telefonul.

Tableta servește, printre altele, pentru amplificarea semnalului și a sunetului. Trăgând linie la capitolul design spun cu mâna pe inimă că s-a progresat în privința designului față de PadFone 1. în ce privește hardware-ul, PadFone 2 pune la bătaie un display Super IPS+ LCD de 4.7 inch, cu rezoluție 720p și protecție Corning Fit Glass. Tableta oferă un ecran de 10.1 inch IPS, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iar dotările sale includ și o baterie de 5000 mAh. Bateria telefonului este o unitate Li-Polymer de 2140 mAh, superioară celei de pe PadFone 1.

ASUS PadFone 2 dispune de 2 GB RAM, conectivitate HSDPA cu viteza de 42 Mbps download, LTE, WiFi dual bând, Bluetooth 4.0, NFC și o cameră de 13 megapixeli în spate, cu autofocus, bliț LED și captură video Full HD la 30 fps. Camera frontală are o rezoluție de 1.2 megapixeli, iar dotările lui PadFone 2 includ și un puternic procesor quad core Qualcomm Snapdragon S4 Pro, cu arhitectură Krait și proces de producție de 28 nm. Procesorul are frecvența de 1.5 GHz și vine cu GPU Adreno 320, care face jocurile să arate foarte bine.

ASUS PadFone 2

în fine, PadFone 2 aduce și dotări obișnuite, că Glonass, accelerometru, giroscop, busola, senzor de proximitate, GPS, iar pe zona de software rulează Android 4.0 ICS. Totuși, ar trebui menționat că actualizarea la Jelly Bean a început deja să fie oferită în toată lumea fix când am terminat și noi review-ul. Pe lângă stocarea disponibilă pe device mai primiți și 50 GB stocare în cloud prin ASUS WebStorage. și acum să vorbim puțin despre durata de viață a bateriei. Pe hârtie, ASUS ne promite 352 de ore de funcționare în standby și 16 ore de funcționare pentru ambele device-uri.

Practic, obținem 9-10 ore de playback continuu cu 3G activat pe acest combo. Folosind la un nivel moderat tableta și telefonul am obținut chiar 2-3 zile de funcționare. Rețineți și că noul telefon PadFone se încarcă la 100% în 2  ore, în vreme ce tot hibridul se încarcă în 5 ore. Menționez și prezența radio-ului FM printre dotări, dar și a unui nou port, un MHL cu 13 pini pe PadFone 2, prin care se conectează la tableta, în loc de combinația de microHDMI și microUSB pe care o oferea PadFone 1.

Recenzie ASUS PadFone 2

Dacă vreți date și cifre, bateria de 1520 mAh și 3.7 V a lui PadFone 1 a fost înlocuită cu una de 3.8 V și 2140 mAh pe PadFone 2. și o altă schimbare este la capitolul difuzor, unde cel de pe PadFone 2 e de două ori mai mare decât cel de pe PadFone 1. și dacă tot vorbim de aspectul audio, aflați că device-urile beneficiază de tehnologia SonicMaster, iar ASUS afirmă că difuzorul sau este cu 40% mai mare decât cel al rivalilor. Cert e că nu avem nici urmă de distorsionare, basul este excelent și acesta este unul dintre cele mai bune difuzoare la care am ascultat melodii, mai ales pe tableta, unde sunetul e foarte "cald"

Ecran PadFone 2

Difuzorul tabletei este cu 32% mai mare decât orice alt difuzor al unei tablete de pe piață. își mai aduce aportul aici și tehnologia Audio Wizard, o aplicație care permite tuning-ul experienței audio în funcție de ce faceți: vă jucați, vă uitați la filme, ascultați o melodie sau înregistrați ceva. Aplicația a fost creată cu ajutorul companiei Waves, un soi de Beats Audio mai puțin celebru și faimos pentru DSP-urile sale audio. în ce privește playback-ul video, ecranul de 4.7 inch 720p al lui PadFone 2 oferă 500 de unități nits de luminozitate, iar panoul Super IPS+ LCD este excelent. El e foarte, foarte luminos, mai ales cu modul outdoor activat și oferă unghiuri de vizualizare foarte bune.

ASUS PadFone 2 video

și ecranul IPS de 10 inch al tabletei arată bine, după cum se vede în review, deci la capitolul playback video ne declarăm total încântați. în ce privește camera de 13 megapixeli, ea încorporează un senzor Sony cu BSI, lentila cu 5 elemente și deschidere F/2.4. Pe lângă captura video Full HD la 30 FPS, camera lui PadFone 2 oferă și captura video 720p la 60 FPS, pe care ne-am și axat de altfel la testele noastre și mostrele publicate pe YouTube. Video-urile rezultate arata excelent, mai ales pentru o zi cu nori mulți și zăpadă din decembrie. Fotografiile arată și ele foarte bine, cel puțin cele la exterior, în vreme ce fotografiile făcute indoors nu sunt chiar cele mai reușite, asta dacă nu aranjați puțin setările și mai ales ISO.

Foto & Video Asus PadFone 2

Că tot am menționat ISO, acesta merge de la 50 la nivelul 800 și camera oferă și HDR, funcție panorama, posibilitatea de a realiza capturi wide sau în format standard și posibilitatea de a face captura foto și video simultană. ASUS PadFone 2 permite și realizarea de 100 de capturi în modul Burst, având o viteză fantastică de fotografiere. Cumva această cameră îmi amintește de cea de pe HTC One X, dar pe steroizi, ceea ce e un mare compliment și mostrele foto/video vorbesc de la sine.

Mostre foto Asus PadFone 2

Trecând la evaluarea performanței, aici intră în acțiune benchmark-urile. Am decis să comparăm performanțele lui PadFone 2 cu cele ale lui PadFone 1, Samsung Galaxy Note II și LG Optimus G, care împarte procesorul cu PadFone 2. Trebuie spus de la început că PadFone 2 doboară toate barierele performanțelor de pe Android și depășește orice device testat de noi până acum. Ei bine, noul PadFone obține 7655 puncte în Quadrant, cu mult peste PadFone 1 și ale sale 5300 de puncte și cu destul de mult peste cele 6000 de puncte ale lui Galaxy Note II. Punctajul e asemănător cu cele 7600 de puncte scoase de LG Optimus G. Lucrurile se schimbă radical în AnTuTu, unde PadFone 2 domina tot, cu 21.390 de puncte, față de 6100 pe PadFone 1, 13.000 de puncte pe Galaxy Note II și 11.000 pe LG Optimus G. în Vellamo am obținut 1992 puncte, față de cele 1800 ale lui PadFone 1, 1845 ale lui Galax Note II și cele 1700 ale lui LG Optimus G. în cele din urmă, în NenaMark 2 am scos 58.6 FPS, mai puțin decât la PadFone, care a obținut 60 FPS, dar asta din cauza rezoluției superioare a telefonului.

Benchmarks

Am testat și browser-ul web, unde scorul a fost mai mic decât pe Safari de pe iPhone 5, care a devenit campionul standard pentru Browsermark. Android 4.0 ICS este personalizat în cazul lui PadFone 2 cu butoane virtuale speciale în zona de notificare, cu care activați sau dezactivați aspecte de conectivitate, un dicționar sau tot soiul de setări. în zona de aplicații aveți un segment special pentru aplicațiile pentru tableta, iar widgeturile sunt cele unice ASUS, pe care le știți deja. Avem și o secțiunea de setări personalizate ASUS în zona de Settings, unde vă puteți juca fie cu performanțe optimizate, fie cu setarea unui buton special de screenshot, de exemplu.

Review Asus PadFone 2

PadFone 2 vine la pachet și cu câteva aplicații pe care le știți și de la alte tablete ASUS: App Backup, App Locker, My Library, Polaris, dar și Power Saver, care optimizează consumul și ASUS Studio, o nouă metodă de a administra conținuturile foto și video. Am testat pe scurt și aplicația SuperNote care recunoaște scrisul de mână și o foto editare minimalista integrată în zona de fotografii și galerie. Vedeți în acțiune și acel mecanism de traducere automată, pe care l-am activat din bară de notificări, o funcție utilă dacă vreți să traduceți ceva din browser doar cu un swipe.

Asus PadFone 2​

în ce privește calitatea convorbirilor, ea este ireproșabilă și un alt aspect pentru care apreciam PadFone 2 este viteza excelentă cu care trece de la vizionarea unui film pe telefon, la vizionarea sa pe tableta. îndată ce introducem telefonul în tableta, trece o secundă și repornește filmul de unde a rămas pe telefon. Aceasta durată a fost scurtată considerabil față de PadFone 1, asta e sigur. și în această notă, haideți să aflăm și care sunt aspectele pro și contra pentru achiziția acestui device.

Iată aspectele pro:

  • ecranul foarte luminos, unghiuri bune, culori vii
  • cameră la nivel de HTC One X, sau chiar mai bună, foarte rapidă, captura 720p la 60 fps
  • funcționarea dinamică pe telefon/tableta și interschimbarea lor ultrarapidă
  • performanța incredibilă în benchmark-uri și funcționarea zilnică
  • multe aplicații unice și servicii
  • design mult evoluat față de PadFone 1

și aspectele negative:

  • lipsa de slot microSD
  • lipsa unei tastaturi dock că opțiune
  • design colțuros al telefonului
  • baterie neînlăturabilă (teoretic)

Pentru design îi acordăm lui PadFone 2 nota 9 din 10, pentru hardware 9.5 și pentru OS și UI tot 9.5, pentru un total de 9.33 din 10. Le mulțumim celor de la ASUS pentru device-ul oferit în teste și așteptam cu nerăbdare să îl vedem în oferă retailerilor locali. Când te gândești la cât costă un iPhone, începe să pară ieftin un PadFone 2, nu-i așa? și oferă și o tabletă în plus...

Review ASUS PadFone 2

ASUS PadFone 2
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×