Review ASUS Transformer Pad TF701T: upgrade de rezoluție, procesor Tegra 4 performant, downgrade de baterie și cameră (Video)

3.782 ori
<b>Review ASUS Transformer Pad TF701T: upgrade de rezoluție, procesor Tegra 4 performant, downgrade de baterie și cameră (Video)</b>ASUS Transformer Pad TF701T este prima tabletă cu procesor Tegra 4 aflată în teste la Mobilissimo.ro, iar acest device a primit un review detaliat în clipul de mai jos. Acest produs a fost prezentat oficial la IFA 2013 în Berlin, la începutul lunii...

ASUS Transformer Pad TF701T este prima tabletă cu procesor Tegra 4 aflată în teste la Mobilissimo.ro, iar acest device a primit un review detaliat în clipul de mai jos. Acest produs a fost prezentat oficial la IFA 2013 în Berlin, la începutul lunii trecute și între timp a ajuns și la câțiva retaileri locali.

Transformer Pad TF701T are prețul de 2.439 lei la Marketonline.ro și la fel, 2.439 lei la evoMAG.ro. Designul acestei tablete este unul clasic, cu un șasiu metalic și puțin plastic în zona din spate sus. Remarcăm prezența unui singur difuzor în zona din spate, iar jos găsim portul proprietar ASUS pentru conectare la USB și două fante speciale pentru atașarea dock-ului.

Design ASUS Transformer Pad TF701T

în partea superioară se afla butonul On/Off, iar în stânga găsim butoanele de volum, slotul microSD, portul micro HDMI și jack-ul audio. în dreapta se afla un microfon, iar în partea frontală o cameră. Tableta este elegantă, dar pentru 2013 ne așteptam ca marginile ecranului să fie puțin mai mici. ASUS Transformer Pad TF701Tmăsoară 8.9 mm în grosime, cântărește 585 grame, iar dock-ul sau măsoară 7 mm în grosime și cântărește 570 de grame.

ASUS Transformer Pad TF701T

Dock-ul tastatură este comod și adoptă în mare același design ca și în cazul precedentelor modele Transformer Pad. Per total la capitolul design primim exact lucrurile la care ne așteptam, cu riscul ca ASUS să devină ușor previzibilă cu această ocazie. Pe partea de hardware aflați că terminalul adopta un display Super IPS+ LCD de 10.1 inch, cu rezoluție de 2560 x 1600 pixeli și densitate de 299 ppi, plus multitouch în 10 degete și protecție Gorilla Glass 2.

Dock ASUS Transformer Pad TF701T

Sub carcasă se afla un procesor quad core Nvidia Tegra 4, un Cortex A15 de 1.9 GHz. Ca GPU avem un ULP GeForce cu 72 de core-uri, iar tableta este dotată cu o cameră de 5 MP cu autofocus în spate și una frontală de 1.2 MP. TF701T folosește un accelerometru, giroscop, busola, GPS, port microHDMI, 2 GB RAM și vine în variante de 32 GB sau 64 GB. Pe partea de conectivitate beneficiem de WiFi, Bluetooth 3.0, Miracast și USB 3.0 pe dock. Pe dock se află și un slot SD și evident și un touchpad.

Bateria tabletei este o unitate Li-Polymer de 31 Wh, care pe hârtie asigura 13 ore de funcționare. Bateria dock-ului este o unitate de 16 Wh, care ar trebui să asigure în jur de 4 ore de funcționare. Ei bine, la testul nostru, care a implicat playback HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% tableta cu dock-ul atașat a atins 11 ore și jumătate de funcționare continuă. Tableta de sine stătătoare oferă în jur de 9 ore, 9 ore și jumătate de playback video.

Specificatii ASUS Transformer Pad TF701T

Bateria sa se încarcă în 3 ore, iar față de Transformer Pad Infinity bateria este inferioară, mai ales că acel device atingea 15 ore de playback video cu dock. în ce privește acustică, tehnologia SonicMaster își spune cuvântul, cu un bas bun, volum ridicat, sunet clar și voce caldă. Avem și funcția AudioWizard, pentru a modifica frecvențele audio în funcție de situație (gaming, film, audio și altele). Deși volumul este ridicat, tableta nu ajunge la nivelul lui Nexus 10 produs de Samsung, care avea difuzoare asurzitoare.

Asta nu înseamnă că pe partea audio nu suntem mulțumiți. în ce privește ecranul și experiența video, ecranul este luminos, afișează imagini clare, are unghiuri foarte bune de vizualizare, culori vii, nu suferă de suprasaturate și contrastul este bun.

ASUS Transformer Pad TF701T dispaly pe albDisplay ASUS Transformer Pad TF701T pe negru

La microscop am descoperit că pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar trecând și la luxmetru, acest display atinge 392 unități LUX pe alb cu modul Outdoor activat și 232 unități LUX cu acest mod dezactivat. Pe negru am atins 1 lux, ceea ce e OK. Totuși, în ciuda acestor rezultate destul de bune, trebuie menționat că rezoluția mare vine cu sacrificii de luminozitate, de vreme ce ne așteptam ca ASUS să ne ofere un panou foarte luminos, precum cel de 500 de unități lux de pe Nexus 7 2013.

Display ASUS Transformer Pad TF701T

Zona de setări pentru display include atât un mod Outdoor, cât și unul Reading, care adaptează experiența de vizualizare pentru e-reading și alte aplicații precum web browser, de exemplu. și aplicația ASUS Splendid ne permite să personalizăm aspecte precum intensitatea culorilor și nuanțele vizualizate. știți deja părerea mea despre fotografierea cu tablete de 10 inch, deci e clar de ce nu am insistat foarte mult pe testarea camerei.

ASUS Transformer Pad TF701T camera foto

Totuși am fost surprins de numărul foarte, foarte mare de opțiuni pe care ASUS le oferă pe acest terminal, unele amintind chiar de opțiunile foto de pe Galaxy S4. Camera de 5 MP vine cu autofocus, captura video Full HD, focalizare rapidă, o serie de efecte de bază, setări că ISO, balans de alb și expunere, plus mod de captură în rafală și slow motion.

Putem realiza și GIF-uri și înlătura subiecți nedoriți din cadru. în ciuda numărului mare de opțiuni, camera e mai slabă decât pe precedentele modele ASUS Transformer Pad, dar nu pot spune că asta ne afectează, deoarece la urma urmei cine face poze cu tableta de 10 inch? Am decis să realizăm și benchmark-uri pe acest model, comparându-l cu predecesorul său, ASUS Transformer Infinity Pad, dar și cu cea mai puternică tableta Android existenta acum, Samsung Galaxy Note 10.1 2014.

ASUS Transformer Pad TF701T Benchmarks

Astfel, TF701T obține 12.620 puncte în Quadrant, în vreme ce Infinity obține 4600, iar Note 10.1 2014 atinge 19.100 puncte. în AnTuTu tableta  ASUS din 2013 obține 26.893 puncte, cu 6000 mai puțin decât rivalul Samsung și mai mult decât dublu față de Infinity. în NenaMark 2 am atins 56.6 FPS, peste cele 34.6 FPS de pe Infinit, iar în Vellamo am depășit Galaxy Note 10.1 2014 cu 3118 față de 2721 puncte. în cele din urmă, în 3DMark am obținut 11115 puncte și în BrowserMark 2.0 2963 puncte, ambele rezultate foarte bune.

Recenzie ASUS Transformer Pad TF701T

Bătălia dintre tabletele de mai sus s-a dat între Tegra 4, Tegra 3 și Snapdragon 800. Temperatura acestui terminal după 30 de minute de gaming în Asphalt 8 atinge 40.8 grade, dar asta doar într-un colț din spatele tabletei, unde nu veți ajunge cu mâna în timp ce jucați titluri Android. în rest, corpul tabletei rămâne la 33 de grade, ceea ce nu e rău deloc.

în ce privește aspectul software, ASUS ne oferă un nou set de iconuri, o interfață mai plată și mici schimbări subtile de UI. Terminalul rulează Android 4.2.2 și vine cu setări personalizate ASUS și o serie de aplicații ce par familiare dacă ați mai pus mâna pe un device ASUS din ultimul an. Printre aplicațiile preinstalate se număra Amazon Kindle, AOLink, App Backup și App Locker, pe care le știm deja, plus Dictionary, un File Manager și faimosul Flipboard.

Review ASUS Transformer Pad TF701T

Avem și funcția de traducere instant la dispoziție, pe care o vedeți prezentată în clipul de mai jos. ASUS include și Parental Lock pentru cei care lasă tableta pe mâna celor mici, iar aplicațiile preinstalate includ și Polaris Office, Press Reader, ASUS Story pentru realizarea de colaje foto, plus Supernote pentru realizarea de notițe multimedia complexe.

Pret ASUS Transformer Pad TF701T

TegraZone vă oferă conținuturi dedicate pentru terminalele Tegra, în special jocuri arătoase. Zinio și stocare în cloud via ASUS WebStorage încheie pleiadă de aplicații și servicii de pe TF701T. De remarcat și multitasking-ul prin acele aplicații și widgeturi plutitoare pe ecran (Floating Apps), care va permite să rulați mai multe aplicații simultan pe ecran în varianta minimizată.

Prezentare ASUS Transformer Pad TF701T

Nu am uitat de dock-ul tastatura, care ne oferă aceeași experiență ca și în cazul precedentelor modele Transformer. Tastele au un feedback bun, touchpad-ul este mic, dar își face treaba bine, iar acest dock este un produs atractiv, deși ne întrebam dacă nu cumva a venit momentul pentru un upgrade de design.

ASUS Transformer Pad TF701T

și acum concluziile și aspectele Pro și Contra!

Iată aspectele Pro:

 • design elegant
 • procesor puternic, GPU bun pentru gameri
 • Supernote, Polaris și tastatura reprezintă o opțiune solidă pentru productivitate
 • difuzor de calitate
 • rezoluția ecranului este excelentă, vizualizarea la exterior e foarte bună
 • numeroase opțiuni ale camerei
 • numeroase aplicații utile la pachet
 • interfața nouă care arata destul de bine

și aspectele Contra:

 • viața bateriei redusă față de Infinity Pad
 • camera mai slabă decât pe Infinity Pad
 • luminozitatea e bună, dar se putea și mai bine (Nexus 7 2013)
 • același design ca și precedentele modele (în mare)
 • volumul ar putea fi mai ridicat

și acum notele: 8.5 pentru design, 8.3 pentru hardware și 9.4 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.73 din 10 și acesta este un device bun pentru productivitatea pe Android și este excelent și pentru gameri. Totuși, upgrade-ul față de Infinity Pad nu este atât de mare pe cât s-ar fi putut, mai ales la design.

PREȚURI ACTUALIZATE:

Review ASUS Transformer Pad TF701T

ASUS Transformer Pad TF701T
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×