Review Evolio Quadra: design atractiv, ecran deloc rău și per total o tabletă quad core de calitate (Video)

6.055 ori
<b>Review Evolio Quadra: design atractiv, ecran deloc rău și per total o tabletă quad core de calitate (Video)</b>După două tablete cu branding autohton și procesor quad core, Allview Alldro 3 Speed Quad și E-Boda XL400, e rândul celui de-al treilea model de acest gen să ajungă pe masa noastră de teste. Evolio Quadra este modelul în cauză, el fiind lansat...

După două tablete cu branding autohton și procesor quad core, Allview Alldro 3 Speed Quad și E-Boda XL400, e rândul celui de-al treilea model de acest gen să ajungă pe masa noastră de teste. Evolio Quadra este modelul în cauză, el fiind lansat la începutul acestei veri și sosind cu un preț de 999 lei.

Terminalul a avut cu puțin timp în urmă și o promoție specială pe site-ul Evolio, care includea un preț de 949 lei, o folie de protecție și un stylus. în ce privește designul, tableta măsoară 9.5 mm în grosime, cântărește 535 grame și vine cu colțuri rotunjite. Puține tablete de 10 inch sunt atât de ușoare, ceea ce e un lucru bun. Logo-ul din partea inferioară a ecranului nu va apărea și pe versiunile finale, aceasta fiind o variantă de teste.

Evolio Quadra, partea spate

Designul este unul elegant și ultraslim, iar tableta este diferită de alte modele cu diagonală similară și asta datorită unor margini subțiri deasupra și sub ecran. De remarcat și prezența unui capac care acoperă portul microUSB și slotul microSD, acest capac fiind greu de deschis și închis și ușor inestetic. Evolio afirmă că acest device vine cu carcasă din aluminiu (ceea ce este adevărat), dar la atingere el se simte mai degrabă ca plasticul și în plus materialul nu rămâne mereu rece ca la iPad Mini de exemplu.

Tableta stă bine în mâna datorită orientării sale panoramice și e ideală pentru gaming și vizionarea de filme. Aderența sa este bună, iar trecând la specificații, Evolio Quadra pune la bătaie un ecran Super IPS de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și unghiuri de vizualizare de 178 de grade. Terminalul vine cu un CPU quad core Cortex A9 de 1.2 GHz (Actions ATM7029), cu GPU Vivante GC1000MP.

Camera lui Evolio Quadra

Aflați și că această tabletă este de fapt o unitate Ramos 31 din China rebranduită. Camera sa este una de 2 megapixeli pe hârtie și pe site-ul Evolio, însă softul camerei ne afișează 5 megapixeli (probabil bug). Avem și o cameră frontală de 0.3 MP, 16 GB memorie internă, 1 GB RAM DDR3, slot microSD cu suport pentru până la 32 Gb și WiFi.

în ce privește bateria, ea este o unitate de 5400 mAh, care asigură 3-4 ore de funcționare, dacă vă axați pe gaming și YouTube. Cu administrare bună a consumului ajungeți și la 6-7 ore. Din păcate timpul de încărcare al bateriei este destul de mare: 4 ore. Trecând la zona audio, tableta are un volum ridicat, dar spatele său vibrează la playback-ul audio. Apreciem totuși basul și remarcăm și o ușoară distorsionare la volum maxim. Melodiile se vor auzi bine în general la 70% din volum, dacă mă întrebați pe mine, iar un alt defect e faptul că e prea ușor să acoperim difuzorul din spate plasând tableta pe o suprafață plată.

Display Evolio QuadraDisplay Evolio Quadra

Pe partea video avem la dispoziție un ecran de 10.1 inch, un Super IPS Panoramic HD, cu unghiuri de vizualizare de 178 de grade și rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Luminozitatea este bună, atingând un nivel de 253 unități LUX, iar claritatea este la rândul său bună. Ecranul are pixeli RGB Stripe, culori vii, iar playerul de la bord, Owl Player vine cu o funcție în stil pop up play, care e binevenită.

Tableta suporta playback video pentru fișiere MKV Full HD, iar per total ecranul, deși nu e la nivelul celui Retina de pe Allview Alldro 3 Speed Quad, rămâne un display excelent. Camera de 5 MP din spate realizează fotografii neclare, vine cu suport pentru funcția Panoramă și oferă acces la opțiuni că balans de alb, scene și altele. Nu avem touch focus, iar camera este mediocră în cel mai bun caz.

Recenzie Evolio Quadra

Apreciez faptul că aplicația Instagram e preinstalată. Aflați și că Evolio Quadra vine fără GPS, fără Bluetooth și este oferită cu 2 ani de garanție. Terminalul rulează Android 4.1.1, iar la testul de benchmark-uri el a fost comparat cu modelele menționate mai sus: cel E-Boda și cel Allview, ambele quad core. în Quadrant am atins cu Quadra 3118 puncte, depășind ambele tablete rivale, în vreme ce AnTuTu nu a rulat din păcate, problema întâlnită și la tableta E-Boda.

Benchmarkuri Evolio Quadra

în NenaMark am depășit din nou rivalii autohtoni, cu 49.3 FPS, față de 40.9 FPS pe Allview și 42.5 FPS pe E-Boda. și în Vellamo rezultatul a fost mai bun, cu 100 de puncte, ajungând la 1031 puncte. în 3DMark nu am mai stat atât de bine, cu 2137 puncte pentru Quadra, față de 4224 pentru Allview și 1874 pentru E-Boda. în cele din urmă în BrowserMark 2.0 am obținut un rezultat slab de 955 puncte.

Pret Evolio Quadra

Browsingul web este destul de lent și apare o problemă aici: atunci când descărcați ceva pe web, verificați emailul sau faceți un update, întreaga tableta pare a încetini din cauza  utilizării Internetului. Așteptăm un bug fix care să rezolve problema! Rețineți și că avem la dispoziție butoane virtuale implementate în interfața tabletei, pentru funcția screenshot și butoane virtuale de volum. Lista de aplicații preinstalate include Adobe Reader, DLNA, EvoBook, FlipBoard, Instagram și KingSoft Office.

Review Evolio Quadra

Avem la dispoziție și celebra aplicație Presa Online, iar tableta rulează RipTide GP2, joc lansat luna trecută, deși există unele probleme cu lagul care dispar după câteva minute de joc. Temperatura maxim a acestei tablete, atinsă după 15 minute de gaming este 35.2, adică foarte rezonabilă. și acum iată aspectele pro și contra achiziției acestui device.

Cele Pro sunt:

 • design atractiv
 • tableta nu se încinge
 • calitate audio rezonabilă
 • mai puțin lag decât rivalii quad core din România
 • greutate scăzută
 • design panoramic

și cele Contra:

 • durata de viață a bateriei
 • confuzia legată de cameră
 • Internetul declanșează lag
 • capacul porturilor mai rău încurca decât să ajute
 • difuzorul din spate e astupat pe o suprafață plată

și acum a venit și momentul concluziilor. Evolio Quadra este o tabletă care primește nota 9.3 din 10 pentru design, 8.6 din 10 pentru hardware, pierzând puncte la baterie și 9.4 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 9.1 din 10 și acesta este un produs pe care îl putem recomanda mai ales dacă se rezolvă problema cu lagul pe Internet.

Discutăm despre tabletă, pe forum, aici.

Consultați prețul actualizat al tabletei Evolio Quadra:


Review Evolio Quadra

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×