Review Google Nexus 10: ecran și sunet de calitate, interfața nu prea impresionează (Video)

3.980 ori
<b>Review Google Nexus 10: ecran și sunet de calitate, interfața nu prea impresionează (Video)</b>Google Nexus 10 e cea mai nouă tableta Nexus, asta cel puțin până luna viitoare, când e posibil să vedem un Nexus 7 2. Acest device produs de Samsung ne-a fost oferit în teste de către evoMAG.ro, care îl vinde la prețul de 1.999 lei, o ofertă...

Google Nexus 10 e cea mai nouă tableta Nexus, asta cel puțin până luna viitoare, când e posibil să vedem un Nexus 7 2. Acest device produs de Samsung ne-a fost oferit în teste de către evoMAG.ro, care îl vinde la prețul de 1.999 lei, o ofertă foarte bună după părerea mea. Terminalul a fost anunțat în luna octombrie și a sosit pe piața în noiembrie, ajungând la noi de abia în iarna și acum aveți parte și de un review marca Mobilissimo.ro.

Pe acest terminal a debutat Android 4.2 în varianta pentru terminale cu diagonală mare, care observați și voi că arată altfel decât pe 7 inch. începem prin a ne cere scuze pentru review-ul întârziat, dar am avut o sumedenie de super terminale la coadă. Aflați că Nexus 10 măsoară 8.9 mm în grosime, cântărește 603 grame și vine cu protecție Gorilla Glass 2 pentru ecran. Partea din spate are o textură cauciucată, care oferă o aderență bună, deși nu e vorba de cauciuc, ci de material plastic.

Spatele lui Google Nexus 10

în partea superioară a tabletei se afla butonul On/OFF și cel de volum, jos găsim conectorul magnetic Pogo Pin pentru încărcare la dock, iar în stânga se afla portul microUSB și jackul audio. în dreapta găsim un port microHDMI, iar în zona frontală se afla difuzoare de mari dimensiuni care flanchează ecranul, camera frontală și evident display-ul.

Difuzoare Google Nexus 10

în partea din spate se afla o cameră de 5 megapixeli cu bliț și un capac din plastic în zona sa. Tableta este ușor curbată și stă bine în mâinile utilizatorului. Partea din spate este acoperită cu material plastic soft touch, care deși pare a fi cauciuc nu este. Terminalul da impresia de rezistență și soliditate și cârcotașii nu vor mai putea spune că device-ul pare fragil și ieftin ca Galaxy Note 10.1.

Display True RGB Real Stripe PLS

Aflați și că Nexus 10 e cu 50 de grame mai ușor decât Apple iPad 4. O singură obiecție am: spatele tabletei va face ca mâinile utilizatorului să transpire. Trecând la aspectul hardware, aici avem la dispoziție un display Super PLS TFT capacitiv touch pe care Google îl numește True RGB Real Stripe PLS, cu diagonală de 10.1 inch și elementul care scoate în evidență produsul: rezoluția uriașă de 2560 x 1600 pixeli. Google Nexus 10 vine și cu 16 sau 32 GB memorie internă, 2 GB RAM, o cameră de 5 megapixeli în partea din spate și o cameră frontală de 1.9 MP.

La interiorul acestui terminal se afla un procesor dual core Cortex A15 de 1.7 GHz (chipset Exynos 5250), cu GPU quad core Mali T604. La capitolul conectivitate avem la dispoziție WiFi b/g/n (cu Mimo), Bluetooth 3.0, NFC și microUSB. Tableta dispune și de accelerometru, GPS, giroscop, barometru, busola și DLNA.

Nexus 10 atinge după jumătate de oră de gaming 3D, temperatura maximă de 45 de grade Celsius

O mențiune importantă în cadrul acestui review trebuie făcută și pentru o nouă modalitate de analiza la Mobilissimo.ro. Am achiziționat un aparat pentru măsurat temperatura și un microscop digital, pentru teste în detaliu ale device-urilor. Ei bine, aflați că Nexus 10 atinge după jumătate de oră de gaming 3D, temperatura maximă de 45 de grade Celsius, în cel mai fierbinte punct al său, dar din fericire este un loc pe care în mod normal nu veți pune mâna.

în ce privește bateria, avem la dispoziție o unitate Li-Polymer de 9000 mAh, care asigură 500 de ore de funcționare în standby sau 7 ore de playback video continuu. în principiu veți prinde jumătate de zi de funcționare cu această baterie, dacă administrați bine consumul. Din păcate bateria se încarcă destul de greu, cam cu 20% pe oră, deci vă va lua cam 5 ore să o încărcați la maxim.

Nexus 10 este una dintre cele mai bune tablete pe care le-am testat, pe partea audio

în zona de playback audio, difuzoarele de mari dimensiuni își fac treaba și oferă un volum și bas excelent. Claritatea este deosebită și nu există pic de distorsionare, nici măcar la volum maxim. Playerul audio stock oferă suport pentru fișiere MP3, FLAC, WAV și WMV, iar aceasta este una dintre cele mai bune tablete pe care le-am testat, pe partea audio.

Display Google Nexus 10

Trecând la aspectul playback video, pot spune că Nexus 10 e capabil de o reproducere excelentă a culorilor, claritatea ecranului e fantastică, dar sincer acest device putea fi puțin mai luminos. Unghiurile de vizualizare puteau fi și ele puțin mai bune, dar aspectul unde acest display strălucește este modul în care afișează textul, incredibil de clar, chiar și fără pinch to zoom. Vă reamintesc că rezoluția tabletei este de 2560 x 1600 pixeli, iar interfața lui Android 4.2 arată fantastic pe acest display.

Negrul nu este totuși la fel de adânc ca la AMOLED și dacă îmi permiteți o concluzie, acest display este sub Retina de pe iPad 3 și 4. Camera în schimb a fost o surpriză plăcută. Toate tabletele de pe piață la ora actuală sunt dominate de senzorii de 8 megapixeli pe care ASUS îi pune pe tabletele sale, iar Nexus 10 face față cu brio concurenței.

Fotografii realizate cu Google Nexus 10

Deși pozele făcute la interior sunt pline de noise, cele realizate afară sunt luminoase, au culori foarte vii (poate puțin suprasaturate) și per total experiența camerei este foarte bună, pentru o tabletă. Din păcate, filmarea pierde focalizarea și calitatea sa lasă de dorit, dar fotografierea este fără reproș pentru un senzor de 5 MP. Ca de obicei nu sunt mare fan al UI-ului camerei din Android 4.2, după cum am spus și la Nexus 4. Apreciez totuși prezența lui Photo Sphere drept opțiune.

și dacă tot am vorbit de software, hai să îl trecem și pe acesta în revistă. Nexus 10 rulează Android 4.2.2 și v-am prezentat în video review și noul benchmark 3D Mark pentru Android, pe care l-am rulat pe acest device, atingând un scor de 7900 de puncte, în condițiile în care scorul maxim e pe undeva pe la 10.000 - 11.000, deci stăm bine. V-am prezentat în review și widgeturile stock, sistemul de multitasking afișat orizontal pe ecran și zona dock din partea inferioară a ecranului.

Benchmark-uri Google Nexus 10

Trecând la benchmark-uri, vă spun din start că acestea nu sunt relevante, deoarece ca și pe Nexus 4 ele nu au fost optimizate pentru Android 4.2. Am comparat tableta Nexus 10 cu Samsung Galaxy Note 10.1 și tableta ASUS Transformer Infinity Pad. în Quadrant Nexus 10 a obținut 4614 puncte, sub Galaxy Note 10.1, cu 5249 puncte și sub ASUS Transformer Pad Infinity cu 4718. în AnTuTu avem un scor mai realist, cu 13.564 puncte pe Nexus 10, față de 12.000 pe celelalte două terminale. în NenaMark 2 am obținut 55.5 FPS, deci sub Galaxy Note cu 3 FPS, dar justificat de rezoluția uriașă. în cele din urmă în Vellamo am atins 1882 puncte, în vreme ce Note 10.1 ajunge la 2356 puncte.

Review Google Nexus 10

V-am făcut și o trecere în revistă a aplicațiilor prezente pe tableta, de la Currents și Google Earth, la Google Maps, Gmail și ați văzut și posibilitatea de a crea mai multe conturi de utilizator și de a le folosi pe același device. Ce nu-mi place la Android 4.2 pe o tabletă de 10 inch? Cele două bare superioare, una pentru notificări și una pentru toggle-uri de conectivitate și setări. Se putea foarte bine să avem o singură bară sau eventual să se păstreze sistemul cu o zonă de notificări în partea inferioară a ecranului, în colț.

Ați mai văzut și widgeturile din lockscreen, Google Now cu noile sale Cards aduse de Android 4.2 și posibilitatea de swipe în tastatura virtuală. și acum hai să tragem concluziile și să vedem aspectele Pro și Contra ale tabletei.

Iată aspectele pozitive:

 • prețul nu e rău deloc
 • difuzoare excelente
 • aderenta bună
 • rezoluție uriașă
 • camera peste așteptări
 • prezența unui port microHDMI
 • CPU și GPU bune (benchmark + jocuri)

și minusurile:

 • unghiurile de vizualizare
 • durata de încărcare a bateriei (4-5 ore)
 • lipsa de slot microSD
 • interfața lui Android 4.2 pe ecran de 10 inch
 • tableta se murdărește ușor pe spate

îi acordăm lui Nexus 10 nota 9 pentru design, 9 pentru hardware și 9.5 pentru OS și UI, pentru un total de 9.16 din 10, ceea ce face din tableta un device foarte bun de achiziționat în primăvara lui 2013, mai ales că tableta are în continuare cea mai mare rezoluție de pe piață. Mulțumim evoMAG.ro pentru terminalul oferit în teste și vă așteptam cu discuții pe forumul Mobilissimo.ro!

Review Google Nexus 10

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×