Review LG Optimus Pad - prima tabletă 3D nu iese În evidență și la capitole 2D (Video)

3.202 ori
<b>Review LG Optimus Pad - prima tabletă 3D nu iese În evidență și la capitole 2D (Video)</b>Dacă LG Optimus 3D a fost un telefon mobil de calitate, ale cărui efecte 3D m-au impresionat plăcut (în ciuda oboselii provocate ochilor), ei bine aveam așteptări mari de la prima tabletă 3D din lume. Produsă tot de către LG și fiind prima...

Dacă LG Optimus 3D a fost un telefon mobil de calitate, ale cărui efecte 3D m-au impresionat plăcut (în ciuda oboselii provocate ochilor), ei bine aveam așteptări mari de la prima tabletă 3D din lume. Produsă tot de către LG și fiind prima tabletă a acestei companii, Optimus Pad nu este chiar ceea ce mă așteptam... în România o găsiți în oferta evoMAG.ro, dacă sunteți curioși.

Primul contact cu device-ul vi l-a oferit Mobilissimo chiar din februarie, în cadrul Mobile World Congress 2011, când ați putut vedea o experienta hands-on din Barcelona cu terminalul de 8.9 inchi. Acum am avut ocazia să testez tableta câteva zile bune datorită celor de la evoMAG, care au adus în premieră produsul în țara noastră. Ce am descoperit a fost o tabletă banală de 8.9 inchi, care nu iese în evidență pe lângă alte modele actuale Android 3.0.

Nici măcar efectul 3D promis nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor... Practic, când spui "tabletă 3D" te gândești la un device cu diagonală mai mare decât cea a unui smartphone și cu display care să afișeze imagini care aduc măcar și 1% cu experiența din sala de cinema 3D. în cazul lui LG Optimus Pad (zis și G-Slate în SUA), primim o tabletă cu ecran 2D, cu cameră ce suportă captura 3D fără prea multe efecte impresionante, iar device-ul vine și la pachet cu o pereche de ochelari anaglifici.

Acest device măsoară 12 mm în grosime și cântărește 620 de grame, dar nu am putut scăpa de senzația că tableta este mai masivă decât pare la prima vedere. Display-ul sau de 8.9 inchi este intermediarul perfect între tableta prea mică de 7 inchi pentru unii și gigantul de 10.1 inchi. Acest ecran suporta o satisfăcătoare rezoluție de 1280 x 768 pixeli, în cazul în care vă întrebați.

LG Optimus Pad

Un punct în plus pentru aceast tableta este faptul că vine în varianta 3G și cu 32 GB de memorie internă. Am folosit o cartelă Digi Mobil pe acest model și a funcționat perfect Internetul, deci numai de bine la acest capitol. și fiindcă am adus vorba de conectivitate, beneficiem și de WiFi și Bluetooth, HDMI și DLNA.

Camera duala LG Optimus Pad

Inevitabil am ajuns și la cameră, punctul unic al acestui produs. LG Optimus Pad vine cu o cameră duala de 5 megapixeli cu bliț LED și posibilitate de captură 1080p HD la 30 fps (2D), iar când trecem la captura 3D, ajungem doar la rezoluție 720p și 30 fps. în plus, în partea frontală avem și o cameră plasată bizar pentru apelurile video. LG ne-a pus la dispoziție o aplicație specială pentru captura 3D și un player 3D special, nu că am putea să vedem conținuturi tridimensionale prea bine pe acest ecran 2D.

Mostra foto LG Optimus Pad
Fotografie realizată cu LG Optimus Pad

Măcar captura 2D 1080p arata rezonabil, dar cine are timpul și răbdarea să folosească o tabletă în aceste scopuri? Mai trebuie să aflați și un alt aspect al tabletei care m-a nemulțumit: plasarea logo-ului și a butoanelor de volum indică în mod clar faptul că terminalul a fost făcut special pentru utilizarea în mod portrait și nu landscape. Un telefon supradimensionat? Ba bine că nu...

Per total, acest terminal este doar unul pentru pasionații de captură 3D și pentru persoanele care chiar se văd filmând cu o tabletă LG. Gândiți-vă în schimb cât de ridicoli veți arăta în public folosind ochelarii 3D pentru playback... Dacă totusi gadgetul v-a stârnit interesul găsiți terminalul la evoMAG.ro la prețul 3.149 lei. Pretul nu se justifica deloc avand in vedere dotarile hardware ale tabletei sau performantele sale, dar aici vine apartine celor de la LG nu retailerilor... Este potrivita o astfel de suma pietei romanesti? Ce parere aveti?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×