Review Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3100 - alternativa ieftină pentru tablete de 10 inch, cu design de telefon mai mare (Video)

13.634 ori
<b>Review Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3100 - alternativa ieftină pentru tablete de 10 inch, cu design de telefon mai mare (Video)</b>Există în acest moment două tipuri de tablete de 7 inch: cele care sunt strict tablete și pot fi considerate variante mai mici ale modelelor de 10 inch, sau cele ale căror butoane și design ne duc cu gândul la un telefon mai mare. Acesta din urmă...

Există în acest moment două tipuri de tablete de 7 inch: cele care sunt strict tablete și pot fi considerate variante mai mici ale modelelor de 10 inch, sau cele ale căror butoane și design ne duc cu gândul la un telefon mai mare. Acesta din urmă este cazul lui Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3100, care are chiar funcție de telefonie, pe lângă amplasarea butoanelor menționată anterior. Acest produs a trecut printr-un review detaliat la Mobilissimo.ro, după ce ne-a fost oferit în teste de către Orange România.

Tableta costă 49 de euro la Orange, cu abonament Colibri 35 pe 2 ani, sau 99 de euro cu abonament Colibri 20 tot pe 2 ani. Disponibilă în varianta de culoare albă sau neagră și în versiuni cu 8, 16 sau 32 GB spațiu de stocare, tableta Samsung are un frate mai mare, Galaxy Tab 2 10.1, căruia i-am făcut deja review la Mobilissimo.ro. Trebuie să aflați că aceste două modele au 90% dintre specificații comune, în afara ecranului evident și a bateriei. Galaxy Tab 2 7.0 a fost anunțat la începutul acestui an și are o carcasă din plastic destul de rezistent. Vine cu butoanele pe o parte a tabletei (volum, On/OFF) și sloturile pe cealaltă (microSD, SIM), în vreme ce în partea inferioară avem acel port proprietar Samsung.

Spate Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Tot în partea inferioară se afla și difuzoarele stereo, iar toate aceste detalii sunt observate privind tableta în mod portret, iar logo-ul frontal Samsung este amplasat tot pentru o utilizare portret. Tableta stă bine în mâna utilizatorului și este foarte portabilă, cântărind doar 344 de grame. Totuși, Galaxy Tab 2 7.0 dă un feeling de device butucănos, la 10.5 mm în grosime și nu e chiar un terminal plăcut de privit. Sunt probleme și cu sloturile sale, ale căror capace din plastic nu se închid bine întotdeauna.

Specificatii Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Ca ecran avem la dispoziție un PLS LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli, iar alte dotări includ conectivitate HSDPA cu viteza de download 21 Mbps, WiFi, DLNA, Bluetooth 3.0 și chiar și infraroșu, dacă vreți să controlați televizorul folosind tableta că telecomanda. Creierul terminalului este același ca la Galaxy Tab 2 10.1, un procesor TI OMAP 4430, model dual core de 1 GHz, cu GPU PowerVR SGX540. Alte dotări includ accelerometru, giroscop, busola, GPS, Glonass și o baterie de 4000 mAh, care din păcate asigura doar 7-8 ore de funcționare.

Probabil că o să mă repet, dar tableta are funcție de telefon și vine cu o aplicație specială ce permite apelarea folosind un dialer clasic din Android. Avem chiar și un difuzor pentru convorbiri în partea superioară a tabletei, chiar lângă camera frontală, deci se păstrează formatul de telefon. Evident, nu vrem să fim ridicoli cu o tabletă de 7 inch la ureche, deci vom folosi un headset. Galaxy Tab 2 7.0 rulează Android 4.0.3 și aș vrea să spun că o face excelent, dar veți simți lagul ocazional, care în mod surprinzător și-a făcut apariția într-un joc care nu cere prea multe resurse și anume noul Angry Birds Seasons Piglantis. în schimb GTA III a rulat foarte bine... jocuri și jocuri, la urma urmei.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 ruleaza Android 4.0.3 ICS

Tastatura virtuală este comodă, cu un rând numeric binevenit, iar browserul web este rapid și eficient, răspunzând destul de bine la pinch to zoom și scrolling. în ce privește testarea performanțelor, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 a scos 2965 de puncte în Quadrant, aproape identic cu Galaxy Tab 2 10.1, la 2.647, doar au aceleași dotări. în schimb aflați că Galaxy Tab 7.7 a scos 1947 dacă vreți o comparație, iar o tabletă similară, Motorola Xoom 2 de 8.2 inch scoate sub 1700 de puncte. în AnTuTu am scos 5.366 de puncte, deci cam jumătate din performanta unui HTC One X și Galaxy S III, dacă vreți să vă faceți o idee. în privința lui NenaMark 2, în acest benchmark am obtinuit 26.3 FPS, față de cele 18 frame-uri de pe Galaxy Tab 2 10.1, care trebuie să miște mai mulți pixeli pe un ecran mai mare. între timp Galaxy Tab 7.7 scoate 37 fps, iar Motorola Xoom 2 8. 2doar 19.27, deci Galaxy Tab 2 7.0 nu sta chiar rău.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 - Quadrant

La aspectul multimedia nu am ce reproșa, deoarece clipurile video se văd bine, ecranul este luminos, evident nu și în bătaia soarelui, dar bănuiesc că vă veți uita la filme mai degrabă în casă decât afară. Claritatea imaginilor este deosebită, după cum se vede și în review. Difuzoarele stereo își fac bine treaba și volumul tabletei este destul de ridicat încât să acopere o conversație purtată la volum mediu. și calitatea convorbirilor este bună, atunci când folosiți tableta drept telefon.

Camera Galaxy Tab 2 7.0

De la cameră nu aveam așteptări prea mari, mai ales că am testat deja Galaxy Tab 2 10.1 și rezultatele sunt identice. Camere de 3.15 MP a lui Galaxy Tab 2 7.0 suporta captura video 720p la 30 fps și vedeți mai jos o mostră. Avem și o mostră de fotografie și ce mi se pare mai interesant e că putem face panorame, mai degrabă decât alte funcții banale pe care le găsim și pe alte terminale. în fine, fotografiile arată decent într-o zi însorită și uitați de fotografierea în penumbră, deoarece nu avem la dispoziție un bliț.

Mostre foto Samsung Galaxy Tab 2 7.0

în rest, experienta Android 4.0 ICS este cea standard, cu buton de multitasking în partea stângă jos, aplicații și widgeturi disponibile spre accesare în partea dreaptă sus și o zonă de setări în partea dreaptă jos. Tableta folosește incomoda interfața TouchWiz și obișnuitele Huburi Readers, Music și Game, plus magazinul de aplicații Samsung, care a primit și o actualizare între timp. în schimb în recenzia noastră magazinul de aplicații nu funcționa, pregătindu-se probabil pentru update.

Recenzie video Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Ca și la restul tabletelor Samsung avem în partea inferioară a ecranului o zonă de aplicații "mini" pe care le putem plasa permanent pe ecran în vreme ce facem și alte lucruri. Widgeturile sunt redimensionabile și avem și faimosul "calendar pe steroizi" S Planner, care are foarte multe opțiuni la dispoziție. Galaxy Tab 2 10.1 mai mic, Galaxy Note mai mare? Oricum vreți să îi spuneți Galaxy Tab 2 7.0 reprezintă o alternativă bună pentru tabletele de 10 inch, dar are totuși și câteva lipsuri.

Hai să vedem ce plusuri are întâi acest model:

 • prețul accesibil, la abonament
 • conectivitate 3G
 • tableta este ușoară și foarte portabilă
 • difuzoare de calitate, volum ridicat
 • funcție de telefon
 • poate fi folosită pe post de telefon

și ca minusuri avem următoarele aspecte:

 • camera fără bliț
 • ecran glossy
 • capacele sloturilor nu se închid bine
 • bateria rezista prea puțin
 • procesorul este vechi

Pentru design Samsung Galaxy Tab 2 7.0 primește o notă de 8 din 10, pentru hardware 7 și tot 7 și pentru OS și UI, pentru un total de 7.33 din 10. Tableta nu iese cu mult în evidență fața de alte modele de 7 inch, dar dacă vreți un terminal de 7 inch cu performanțe rezonabile și funcție de telefon, s-ar putea să vă placă acest Samsung Galaxy Tab. Mulțumim Orange România pentru că ne-au oferit acest produs în teste, iar pe voi vă așteptam cu obișnuitele comentarii și dezbateri pe Forum și pe canalul YouTube.

Puteți cumpăra la liber tableta (versiune 8GB, non-3G) de la eMAG.ro, la prețul de doar 1.119 lei!

Review Samsung Galaxy Tab 2 7.0:

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3100
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×