Review Samsung Galaxy Tab 7.7 - cea mai bună tableta Galaxy Tab, fără Îndoială! (Video)

4.205 ori
<b>Review Samsung Galaxy Tab 7.7 - cea mai bună tableta Galaxy Tab, fără Îndoială! (Video)</b>Dacă ați fost vreodată curios să aflați care e cea mai bună tableta Galaxy Tab, din infinita serie a celor de la Samsung, pot să vă spun că am găsit în sfârșit răspunsul. Până ce vor ajunge la noi Galaxy Tab 2 și Galaxy Note 10.1,...

Dacă ați fost vreodată curios să aflați care e cea mai bună tableta Galaxy Tab, din infinita serie a celor de la Samsung, pot să vă spun că am găsit în sfârșit răspunsul. Până ce vor ajunge la noi Galaxy Tab 2 și Galaxy Note 10.1, proaspăt prezentate la MWC 2012, Galaxy Tab 7.7 rămâne cea mai bună tableta Samsung pe care am avut plăcerea să o testez. Argumentele sunt multe și le aflați în următoarele rânduri.

în primul rând, aflați că această tabletă cu ecran de 7.7 inch costă 2499 lei în varianta 3G, respectiv 1999 în cea WiFi. Avem de-a face cu un terminal care măsoară doar 7.9 mm, periculos de aproape de recordul de cea mai subțire tableta din lume, deținut de un model Toshiba, cu talie de 7.7 mm. Galaxy Tab 7.7 cântărește 340 de grame, iar noi am avut la dispoziție varianta 3G la teste. Un lucru care trebuie menționat este că dacă nu introduceți SIM-ul nu veți avea acces la magazinul de aplicații Samsung. și acum să vedem cum arată dotările acestui device:

 • Display: 7.7 inch, 1280 x 800 pixeli, Super AMOLED Plus
 • CPU: Exynos, dual core, 1.4 GHz, GPU MAli 400 MP
 • Sistem de operare: Honeycomb 3.2 cu TouchWiz, Android 4.0 în curând
 • Memorie: 16/32/64GB internă, slot microSD, 1 GB RAM
 • Conectivitate: HSDPA 21 Mbps, WiFi, Bluetooth 3.0, WiFi Direct, USB
 • Camera: 3.15MP, autofocus, bliț LED, geotagging, captura video 720p, camera frontală 2MP
 • Baterie: Li-Po, 5100 mAh
 • Alte dotări: difuzoare stereo, accelerometru, giroscop, senzor proximitate, busola, GPS

Un aspect care trebuie menționat din start este faptul că puteți folosi tableta drept telefon, astfel că avem la dispoziție un dialer, posibilitatea de a forma numere, de a suna persoane din lista de contacte, de a realiza videoconvorbiri și de a trimite SMS-uri și MMS-uri. Convorbirile se aud OK, chiar peste așteptări, deși vă va fi incomod să țineți tableta la ureche, deci vă recomand un headset. Designul tabletei este plăcut și elegant, axat în special pe metal și sticlă. Tableta are mai degrabă format de telefon, după cum o arata poziționarea camerei, speakerul tabletei pentru convorbiri telefonice, chiar și pozitioarea logo-ului Samsung și a butoanelor de volum lateral. De îndată ce veți ține tableta în landscape vi se va părea ușor ciudart că butoanele de volum sunt sus, respectiv jos, dar trecem peste asta.

Galaxy Tab 7.7 Spate

Tableta are o suprafață frontală glossy, care devine ușor magnet de amprente, dar măcar se comporta bine ecranul în bătaia soarelui, mulțumită tehnologiei Super AMOLED Plus. Ecranul arăta foarte bine, mai ales atunci când vă uitați la un film HD sau când vă jucați un joc cu grafică HD. Subliniez luminozitatea bună, contrastul bun și claritatea culorilor la acest device. Tableta are și o baterie destul de impresionantă, care oferă 9-10 ore de funcționare, iar cei de la Engadget au reușit chiar să atingă și un incredibil timp de 12 ore de funcționare.

Spuprafata glossy Galaxy Tab 7.7

Am apreciat volumul difuzoarelor acestei tablete, deci playback-ul audio este de calitate, iar cel video nu mai are nevoie de nici o prezentare, deoarece imaginile vorbesc de la sine. Ca de obicei, consider că întreaga experiență este trasă în jos de TouchWiz și dacă ați citit și alte review-uri Mobilissimo.ro, ați văzut ce părere avem despre acest UI. El îngreunează mersul lui Honeycomb, provoacă lag, ceea ce e inadmisibil, la un procesor atât de puternic precum un Exynos dual-core. Sunt sigur că odată cu sosirea lui Android 4.0 sub formă de actualizare, experiența se va schimba în bine. O variantă ar fi ca utilizatorul să o lase mai moale cu widgeturile live și să aibă un task killer la îndemână pentru a evita lagul.

Samsung Galaxy Tab 7.7

în ce privește personalizarea software, în afata de widgeturi și unele iconuri noi, TouchWiz ne aduce și huburile specifice: Readers, Social Hub și Game Hub. Primul vă oferă cărți, reviste și ziare în format digital, al doilea reunește tweet-uri și statusuri Facebook, iar Game Hub este doar un portal care va duce către downloaduri de jocuri din Android Market. Avem și un magazin de aplicații proprii Samsung, care au crescut în număr față de ultima verificare, dar continua să rămână neimpresionante, iar multe se găsesc și în Android Market.

Camera lui Samsung Galaxy Tab 7,7

Cât despre cameră, aveți mai jos câteva mostre foto și video, iar pentru o cameră de 3.15 megapixeli pot spune că acest senzor foto și-a făcut treabă foarte bine, într-o zi însorită și înzăpezita de februarie. Tableta vine și cu GLONASS, nu doar GPS, deci dacă vreți o localizare mai bună, sistemul rus va sare în ajutor, deși nu știu cât de bine merge el în Europa, așa că mai bine îl probați în RUsia. în privința benchmark-urilor, tableta scoate în jur de 1900 - 2000 de puncte în Quadrant, mulțumită procesorului Exynos în special. Observați cât de bine arată și jocurile din recenzia noastră video și de abia aștept să văd dacă va exista vroe îmbunătățire grafică odată cu sosirea lui Android 4.0. Avem și câteva setări speciale pentru ecranul tabletei, cu un mod de funcționare dinamic și unul special pentru filme, care scot în evidență încă o dată ecranl acestui terminal.

Mostre foto Samsung Galaxy Tab 7.7

După cum am menționat și la Galaxy Tab 8.9, în partea inferioară a ecranului tabletei se afla o zonă "dock", care include câteva funcții de bază, de la calculator, la aplicație de luat notițe și multe altele. Ce e unic la aceste aplicații este că le puteți "ascunde" apăsând butonul din partea inferioara-centru a ecranului. în plus, fiecare dintre aceste funcții poate fi pusă la îndemână pe ecran și să fie omniprezentă pe ecran, indiferent de faptul că utilizatorul face swipe în alt meniu Home sau accesează alte aplicații.

Galaxy Tab 7.7 3G

Am probat și obișnuitele servicii Google, de la Gmail la Google MAps (care m-a localizat destul de rapid), Calendar, YouTube și am aflat că tableta va permite și să luați notițe scriind direct pe ecran, deși nu este un membru al seriei Note. Per total un device bun și în varietatea seriei Galaxy Tab, această tabletă pare cea mai bună. Hai să aflăm și aspecte pro/contra pentru acest produs:

Iată ce mi-a plăcut la Galaxy Tab 7.7:

 • design plăcut și comod, tableta ușoară și subțire
 • calitate bună a convorbirilor
 • ecran foarte luminos, culori clare și vii
 • camera surprinzător de bună
 • bateria cu viață lungă

și dacă mă întrebați ce neajunsuri am găsit, aflați că ele sunt:

 • faptul că arătați ridicol cu tableta la ureche
 • interfața TouchWiz și lagul său
 • designul mai degrabă de telefon decât de tableta
 • prețul ar putea fi mai mic

La final decizia vă aparține, dar în ziua de azi, cu atât de multe modele Galaxy Tab e bine să fiți cu ochii pe recenziile noastre. în acest moment Galaxy Tab 7.7 e opțiunea cea mai solidă, dar știu că sunt persoane printre cititorii noștri care vor totuși o tabletă mai mare, eventual de 10 inch. Pentru cei care vor un device mai mic și portabil, un procesor mai bun și un super ecran, acesta este răspunsul perfect, la preț de 1999 lei în varianta WiFi.

Preț Samsung Galaxy Tab 7.7 în magazinele online:

Review Samsung Galaxy Tab 7.7:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×