Review Yarvik GoTab Zetta - tableta de 9.7 inch cu preț accesibil nu impresionează În mod deosebit (Video)

4.398 ori
<b>Review Yarvik GoTab Zetta - tableta de 9.7 inch cu preț accesibil nu impresionează În mod deosebit (Video)</b>La Mobilissimo.ro v-am prezentat tablete dintre cele mai variate și astăzi avem și un model inedit pentru voi, Yarvik Gotab Zetta. E vorba aici despre o tabletă Android 4.0 ieftină, pe a cărei cutie scrie că designul este european, iar producția...

La Mobilissimo.ro v-am prezentat tablete dintre cele mai variate și astăzi avem și un model inedit pentru voi, Yarvik Gotab Zetta. E vorba aici despre o tabletă Android 4.0 ieftină, pe a cărei cutie scrie că designul este european, iar producția chineză. Cu puțină documentare aflăm că Yarvik provine din Olanda, dar hai să vedem ce are de oferit acest produs care ne-a fost oferit în teste de către Eta2u, firma timisoareana care și vinde această tabletă.

La Eta2u Yarvik Gotab zetta costă 999 lei și pentru a comanda device-ul de la firma timișoreana va trebui să telefonați la numărul de telefon 0256 277593, deoarece Eta2u nu are încă magazin online. în fine, pentru a găsi un punct comun cu tabletele pe care le știm deja, aflați că acest model de terminal are același producător chinez ca și Allview Alldro 3 Speed, tableta cu care și seama, ele fiind practic gemene în specificații și design. E posibil să mă înșel, dar cred că acea companie chineză e chiar Mălata.

Revenind la tableta noastră inedită, Yarvik Gotab Zetta măsoară 10 mm în grosime, cântărește 655 de grame și vine cu o garanție pe 2 ani. Avem de-a face aici cu tableta chinezească tipică și ieftină, cu toate porturile și sloturile pe o singură parte, inclusiv butonul On/OFF poate prea bine încastrat în carcasa pentru a fi comod de apăsat. Tableta dispune și de difuzoare plasate lângă camera de 2 megapixeli din spate și are și un buton Reset în partea din spate. Nu avem vreun buton Home care să perturbe uniformitatea părții frontale a tabletei.

Yarvik GoTab Zetta 9,7

Tableta are un feeling ieftin, conferit de carcasa din plastic, iar marginile mari din jurul ecranului sunt ușor inestetice. și fiindcă am menționat ecranul, acesta dezamăgește ușor printr-o luminozitate scăzută, chiar și la nivel maxim. Dotările acestui terminal includ un slot microSD, port microUSB host, port microUSB slave și port mini HDMI, toate pe aceeași parte a tabletei. La unul dintre porturile USB puteți conecta și un adaptor special care îl face compatibil cu stickuri USB, mouse și tastatura, dacă vreți.

Yarvik GoTab Zetta 9,7 - porturi

Yarvik Gotab Zetta dispune de un ecran de 9.7 inch, cu aspect ratio de 4:3, panou IPS și rezoluție de 1024 x 768 pixeli și suporta multitouch în 10 puncte. Tableta folosește drept procesor un chipset Boxchip Cortex A8 de 1.2 GHz, cu GPU ARM Mali 400 MHz și mai beneficiem și de 8 GB spațiu de stocare și de 1 GB RAM DDR3. Printre formaturile media suportate de acest terminal pentru playback se număra MP3, WMA, WAV, FLAC, AVI, MOV, MKV și MP4. Evident tableta dispune de conectivitate WiFi, iar pentru 3G bănuiesc că e suficient să atașați un dongle 3G via adaptor USB.

Camera lui Yarvik GoTab Zetta 9.7

în partea din spate a acestui device Yarvik găsim o cameră de 2 megapixeli în vreme ce în partea frontală avem la dispoziție o cameră de 0.3 megapixeli pentru videoconvorbiri. Prin ce iese în evidență acest model? Prin faptul că suportă output pentru conținuturi 3D via mini HDMI și scoate chiar și video 2160p pentru playback pe monitoare și televizoare de înaltă calitate. Că baterie avem o unitate Li-Polymer de 8000 mAh, care asigură 5-6 ore de funcționare, dar se încarcă în destul de mult timp (câteva ore).

Trecând la rezultatele benchmark, tableta a scos 1748 de puncte în Quadrant, deci sub Allview Alldro 2 Speed HD, de exemplu, care a scos 2288 de puncte și sub Galaxy Tab 2 7.0, care a scos 2600 de puncte. Singurul model depășit este Motorola Xoom 2 8.2 inch, care scoate doar 1663 puncte în Quadrant. Trecând mai departe, Yarvik Gotab Zetta obține 2956 de puncte în AnTuTu, unde depășește atât tableta Motorola menționată anterior, cât și modelul Alldro 2 Speed HD. în schimb, Galaxy Tab 2 7.0 scoate aproape dublul acestui punctaj.

în NenaMark 2 am obținut un modest 22.6 FPS, foarte aproape de cei 22.2 FPS de la tableta Allview amintită mai sus și sub cei 26 FPS ai lui Galaxy Tab 2 7.0. Oservati că rezultatele sunt similare cu cele ale tabletei Allview Alldro 2 Speed HD, deci vă puteți face o idee cu privire la performanță acestui device. Am testat și playback-ul audio și video al tabletei, iar în vreme ce primul oferă un volum modest și neimpresionant, playback-ul video funcționează OK pe tableta și avem o imagine clară și culori vii. Singurele probleme sunt lipsa de luminozitate a ecranului și unghiurile nu prea bune de vizualizare. Aparent deși în spate avem două orificii pentru difuzoare, tableta oferă doar sonorizare mono, conform documentației sale. în plus, atunci când veți ascultat o melodie, veți avea senzația că ea se aude puțin fără bas și cumva cu un soi de ecou exagerat.

Recenzie Yarvik GoTab Zetta 9.7

O veste bună e că avem Play Store disponibil pe tableta, mai ales că el lipsește de pe unele tablete no name. Tastatura virtuală a acestei tablete este comodă, după cum se vede aici, dar are un mic bug care apare uneori, atunci când tableta e așezată pe o suprafață plată: în vreme ce apăsați în partea dreaptă el va apăsa taste din stânga și invers și totul la întâmplare, fără un model exact de funcționare al bugului. Repet, asta se întâmplă doar uneori și total aleatoriu.

Nu avem vreo aplicație deosebită preinstalata pe tableta, una care să merite să fie menționată. Experiența Android 4.0 este cea standard, cu multitasking prin swipe, zona de setări în partea dreaptă jos a ecranului, zona de aplicații și widgeturi unificata și widgeturi variate ca mărime. și acum a venit marele moment al concluziilor pentru acest terminal, cu mențiunea că nu am testat camera de 2 megapixeli, mai ales că ea nu are bliț și că nu am testat-o nici la Allview Alldro 2 Speed HD.

Review Yarvik GoTab Zetta 9.7

Motivul este că astfel de teste nu prea au rost, deoarece deseori pozele ies neclare. Ce pot eu să spun că e interfața camerei de pe Yarvik are mai puțin lag (dar totuși are) față de cea a tabletei Allview menționate mai devree. și acum iată avantajele și dezavantajele acestui produs!

Pe zona de plusuri avem următoarele:

 • prezența unui port HDMI
 • preț accesibil
 • Android 4.0 și Google Play Store
 • design slim
 • două porturi microUSB + adaptor
 • output 3D și 2160p

și pe partea de minusuri avem aceste aspecte:

 • bateria și durată scurtă de funcționare
 • camera care nu merită nici măcar menționată
 • sonorizarea pare a nu avea destul bas iar volumul dat la maximum este slab
 • lipsa de personalizare (aplicații și altele)
 • neîncrederea în brand misterios
 • unele buguri

Pentru design tableta Yarvik Gotab Zetta primește nota 6 din 10, pentru hardware 7 și pentru OS și UI tot 7 din 10. Nota totală este... nu vă speriați... 6.66 pentru acest device, care nu iese în evidență cu nimic. Problema e că puteți obține o tabletă cu aceleași dotări aparținând brandului Allview și cu 200 de lei mai ieftină. Acest model Yarvik îl găsiți la Eta2U, cărora le mulțumim pentru unitatea furnizată în test și vă așteptăm pe voi cu feedback și comentarii pe Forum, YouTube și Mobilissimo.ro.

Review tableta Yarvik Gotab Zetta 9.7
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×